۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۱۷
کد خبر: 83309890
T T
۰ نفر

پويش كنترل فشارخون بالا ، نجات بخش خانواده هاست

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۱۷
کد خبر: 83309890
پويش كنترل فشارخون بالا ، نجات بخش خانواده هاست

شيراز - ايرنا- رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز بر لزوم توجه به پويش ملي كنترل فشار خون تاكيد كرد و بيان داشت: شناسايي و پيگيري مي ­تواند روند پيشرفت آن را مهار كند و زندگي هزاران نفر و تعداد بيشتري از خانواده­ها را نجات دهد و در هزينه ­هاي مربوط به سلامت صرفه جويي شود.

دكتر علي بهادر شنبه به خبرنگار ايرنا گفت: فشارخون بالا به عنوان بيماري­ خاموش و عامل اصلي براي بسياري از بيماري­ هاي خطرناك و تهديدكننده سلامت مردم است.
وي ادامه داد:پيامدهاي اين بيماري شامل حملات قلبي، سكته ­هاي مغزي، مرگ و مير و معلوليت ­هاي مختلف است و هزينه­ هاي سنگيني را بر دوش بيماران، خانواده­ ها، جامعه و دولت تحميل مي­ كند.
بهادر بيان كرد:اغلب افراد از بيماري فشارخون بالا آگاهي ندارند و به دليل همين بي اطلاعي، مراقبت هاي منظمي دريافت نمي كنند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز بر لزوم استفاده از تمام توانمندي ها در اجراي بهينه پويش ملي كنترل فشار خون بالا تاكيد كرد و افزود: بيماري پرفشاري خون، اولين عامل خطر در مرگ و ايجاد ناتواني در جهان و ايران است.
بهادر گفت: 22 درصد از جمعيت تحت پوشش خدمات اين دانشگاه در استان فارس از بيماري پُرفشاري خون رنج مي برند و در اين استان علت حدود 47 درصد مرگ ها، بيماري هاي قلبي عروقي ناشي از پرفشاري خون شناخته شده است.
وي ادامه داد: 56 درصد از اين بيماران شناسايي و داراي پرونده الكترونيك شده اند.
در اين موارد، آمار مشخصي كه بيانگر شمار مبتلايان باشد، عنوان نشد.
بهادر گفت: وزارت بهداشت اجراي طرح بسيج ملي را با مشاركت و تعامل تمام دانشگاه ‌هاي علوم پزشكي كشور برنامه ريزي كرده است كه در اين بررسي به شناسايي و مراقبت مهم‌ترين عامل خطر بيماري قلبي عروقي، يعني فشارخون بالا پرداخته مي ‌شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيرازافزود: افزايش ميزان شناسايي و شروع مراقبت و درمان در بيماران مبتلا به فشارخون بالا ، افزايش آگاهي جامعه نسبت به عوامل خطر، پيامدها و اهميت تشخيص زودرس و كنترل فشارخون بالا است، گروه هدف اين طرح تمام افراد 30 سال و بالاتر از 30 سال ايراني و غير ايراني ساكن در كشور، بيماران كليوي و زنان باردار در همه گروه هاي سني هستند.
وي با بيان اينكه در دو سال گذشته 97 هزار هموطن به دليل فشار خون بالا در كشور جان خود را از دست داده اند، راه اندازي درمانگاه و كلينيك تخصصي فشارخون بالا و ديابت در بيمارستان ها را وعده داد و گفت : مراكز درماني بايد مجهز به درمانگاه و كلينيك تخصصي فشارخون و ديابت باشند و اين موضوع به عنوان يكي از عوامل تاثيرگذار در اعتباربخشي بيمارستان ها محسوب مي شود.
بهادر با بيان اينكه تلاش مي شود در آغاز با شعار 'هر خانه، يك پايگاه سلامت ' به آموزش بانوان و مادران به عنوان يكي از تاثيرگذارترين اقشار در مهار فشارخون بالا و بيماري هاي غيرواگير، گام برداشته شود گفت: آمار نشان مي دهد فشارخون بالا در زنان بالاتر از مردان است.
وي بدون ذكر آمار گفت : دليل بالا بودن تعداد آمار و ارقام فشارخون در بانوان، به دليل مشاركت آنان در برنامه هاي پرسشگري مراكز بهداشت و پايگاه هاي سلامت است.
اين طرح از 27 ارديبهشت آغاز مي شود و تا 15 تير سال جاري در دو مرحله ادامه دارد، مرحله آموزش و اطلاع رساني از بيست و هشتم ارديبهشت تا پايان برنامه و مرحله غربالگري از 17 خرداد تا 15 تير سال جاري اجرا مي شود.
6113 /1876