باغداران در مبارزه با آفات از روغن امولسيون استفاده نكنند

ساري- ايرنا - جهاد كشاورزي مازندران به صاحبان باغ هاي سياه ريشه استان هشدار داد كه در فصل رشد اين گونه هاي گياهي از مخلوط كردن سموم با روغن امولسيون به صورت جدي خودداري كنند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، استان مازندران 160 هزار هكتار باغ دارد ك ه بيش از 50 هزار هكتار آن سياه ريشه شامل كيوي ، هلو ، شليل ، آلبالو ، گيلاس ، گردو و گونه هاي ديگر است.
جهاد كشاورزي مازندران همچنين از باغداران خواسته است تا براي داشتن محصول سالم با قابليت صادراتي از روش هاي پيشنهادي كارشناسان در سم پاشي استفاده كنند.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران روز شنبه در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت : در حال حاضر يكي از آفات مهم باغ هاي سياه ريشه استان ' سپردار سفيد توت ' است كه لازم است باغداران مبارزه با آن را طبق توصيه كارشناسان شروع كنند.
عبدالرحمن زاغي با اشاره به ضرورت مبارزه بموقع با آفت سپردار سفيد توت در باغات سياه ريشه ، افزود : زمان مناسب مبارزه شيميايي از امروز تا دهم خرداد ماه است.
وي توضيح داد: مشاهدات و بازديدهاي ميداني نشان مي دهد كه مراحل رشدي آفت سپردار سفيد توت روي درختان هلو، شليل ،گردو و كيوي و پوره زايي نسل اول اين آفت شروع شده است.
اين كارشناس ارشد باغداري مديريت آفت سپردار سفيد توت در قالب مبارزه تلفيقي شامل مبارزه مكانيكي شامل پاك كردن تنه و شاخه هاي ضخيم با اسكاچ نرم يا گوني و حذف و هرس سرشاخه هاي آلوده را توصيه كرد و گفت : باغداران قبل از هر اقدامي با تهيه نمونه از باغ و ارائه آن به كارشناسان حفظ نباتات و كلينيك هاي گياهپزشكي ، نسخه گياهپزشكي مناسب را تهيه كنند.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران افزود : لازم است سمپاشي درختان آلوده پس از خروج 70 درصد پوره ها از تخم و قبل از ترشح سپر انجام شود و سموم مناسب هم براي اين كار دورسبان، ديازينون، اتيون، آپلاود و آدميرال است كه بايد با دوز توصيه شده نسخه گياهپزشكي و يا دستورالعمل سازمان حفظ نباتات انجام شود.
وي تاكيد كرد : با توجه به اهميت صادرات ميوه كيوي ، براي كنترل شيميايي از سموم توصيه شده تنها به صورت سمپاش پشتي تلمبه اي روي تنه و شاخه هاي اصلي درخت استفاده شود.
مازندران با 6 هزار و 500 هكتار باغ كيوي و توليد سالانه حدود 190 تا 200هزار تن 90 درصد كيوي كشو را توليد مي كند .
اين كارشناس حفظ نباتات مازندران گفت : با توجه به حساسيت شديد درختان سياه ريشه به تركيبات روغني در فصل رشد، به باغداران و بهره برداران تاكيد مي شود كه از اختلاط حشره كش هاي توصيه شده با روغن امولسيون شونده خودداري كنند.
وي همچنين به باغداران توصيه كرد : از سمومي كه در ظروف اصلي بسته بندي و پلمپ شده و داراي برچسبي كه نشان‌دهنده مشخصات كامل سم اعم از نام شركت سازنده، تاريخ توليد، شماره پارت و بچ باشند و از فروشگاه هاي مجاز در قبال اخذ فاكتور خريداري شده در سمپاشي استفاده كنند .
مازندران 470 هزار هكتار زمين زراعي و باغي دارد و سالانه حدود هفت ميليون تن انواع محصولات كشاورزي توليد و به بازار هاي داخلي و بين المللي صادر مي شود.
برنج، كيوي ، مركبات، گل و گياه ، مرغ ، لبنيات و محصولات شيلاتي مهمترين محصولات كشاورزي استان مازندران است كه رتبه نخست تا سوم توليد كشور را به خود اختصاص داده است.
6990/1654