۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۲۴
کد خبر: 83310989
T T
۰ نفر
توزیع نان با سبوس بالا در 26 نانوایی استان مركزی آغاز شد

اراك - ایرنا - كارشناس مسئول واحد تغذیه مركز بهداشت استان مركزی گفت: توزیع نان سنگك با سبوس بالا در سطح 26 نانوایی این استان آغاز شده است.

«نسرین یادگاری» روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این برنامه با توجه به آمار بالای بیماری های غیرواگیر به ویژه فشارخون، دیابت، چاقی و اضافه وزن و چربی خون كلید خورده و قرار است با حمایت كارگروه امنیت غذایی و دستگاه های اجرایی متولی تا پایان سال در سطح تمامی نانوایی های استان اعمال شود.
وی اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار موجود 29.9 درصد از جمعیت استان مركزی به عارضه فشارخون و 9.4 درصد به دیابت مبتلا هستند و 57 درصد از مردم این استان نیز با چاقی و اضافه وزن دست و پنجه نرم می كنند و آمار چاقی شكمی نیز در این استان 48 درصد جمعیت اعلام شده است.
كارشناس مسئول واحد تغذیه مركز بهداشت استان مركزی خاطرنشان كرد: آمارها بیانگر آن است كه میزان مصرف روزانه نان برای هر فرد در استان مركزی 300 گرم است درحالیكه این شاخص در كشور حدود 240 گرم در روز اعلام شده و به همین دلیل برنامه توزیع نان با سبوس بالا با هدف مداخله در سلامت عملیاتی شده است.
یادگاری توضیح داد: پیش از اجرای برنامه توزیع نان با سبوس بالا در نانوایی های استان میزان سبوس موجود در نان سنگك تنها 12 درصد بود اما، در هماهنگی با كارخانه آرد ویثران در گام اول این برنامه میزان سبوس موجود در آرد به 93 درصد افزایش یافته و تنها هفت درصد سبوس گیری انجام شده و این آرد در اختیار 26 نانوایی داوطلب قرار می گیرد.
وی عنوان كرد: هشت نانوایی سنگكی در اراك، پنج واحد در محلات،سه نانوایی در دلیجان و سایر شهرستان ها هر كدام یك نانوایی در این برنامه كه از هفته جاری كلید خورده مشاركت دارند.
كارشناس مسئول واحد تغذیه مركز بهداشت استان مركزی عنوان كرد: بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت و درمان به تازگی میزان نمك موجود در نان نیز باید یك درصد كل خمیر باشد كه در این راستا نیز مراقبت های شوری سنجی و رعایت اصول بهداشتی به صورت مستمر و با حساسیت خاص لحاظ شده و نانوایان خاطی به اصناف و تعزیرات ارجاع می شوند.
یادگاری توضیح داد: یكی از تكالیف مهم در راهبردهای در برنامه ششم توسعه حوزه سلامت كاهش 10 درصدی میزان نمك در محصولات غذایی تولیدی است كه در این زمینه برنامه های متنوعی در استان مركزی پیش بینی شده است و كاهش مصرف نمك در نان یكی از آن ها است.
وی گفت: در برنامه افزایش سبوس نان مصرفی مردمی قرار است در گام های آتی میزان سبوس گیری از آرد نان های تافتون و لواش از 15 درصد به 12 درصد، آرد نان بربری از 22 درصد به 18 درصد و سنگك از 12 درصد به هفت درصد رسیده و این مهم برای همیشه تثبیت شود.
كارشناس مسئول واحد تغذیه مركز بهداشت استان مركزی افزود: افزایش سبوس نان در تركیب آرد ان برای سلامت موثر است و اضافه كردن سبوس به صورت دستی در سطح نان اثرگذاری مناسب را ندارد.
یادگاری یادآور شد: افزایش سبوس آرد و كاهش همزمان نمك در تركیب خمیر نانوایی ها علاوه بر تامین فیبر مورد نیاز بدن در روز می تواند در كنترل فشار خون ، دیابت و چربی خون نقش داشته باشد و مصرف مداوم نان با آرد سبوسدار در كنترل چاقی نیز به صورت مستقیم اثربخش است و ویتامین های گروه ب، آهن و روی مورد نیاز بدن نیز با گنجاندن بان سبوس دار تامین می شود.
نان سبوس دار سرشار از املاح معدنی مانند آهن، منیزیم، سیلیسیم، كلسیم و فسفر، انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین‌های گروه ب است و از 44 ماده مورد نیـاز بـدن 40 مـورد در نـان كامل و سبوس دار وجود دارد.
6013/
۰ نفر