به گزارش روز یكشنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشكی تهران، محمدرضا مهاجر تهرانی افزود: دیابت در حال حاضر در دنیا رو به افزایش است و اكنون چیزی حدود 480 میلیون بیمار دیابتی در دنیا داریم و به نظر میرسد تا 30 سال آینده این رقم به 700میلیون نفر برسد.
وی گفت: شیوع دیابت در دنیا با سرعت زیادی رو به افزایش بوده و در كشورهای پیشرفته افراد در سن بالا مبتلا میشوند، اما در كشورهای در حال توسعه مثل كشور ما سن ایجاد بیماری دیابت به سنین پایین رسیده است.
مهاجر ادامه داد: در سنین اوج فعالیت افراد و زمانی كه میتوانند برای كشور و خانواده مفید باشند دچار عوارض و دغدغههای این بیماری میشوند و زندگی شهرنشینی، اضافهوزن، كمتحركی از عواملی هستند كه باعث افزایش بیماری دیابت در جوامع میشوند.
استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران تصریح كرد: از طرفی بسیاری از بیماران درباره بیماری خود اطلاع ندارند و زمانی به پزشك مراجعه میكنند كه دیگر دچار عوارض این بیماری شدهاند.
به گفته مهاجر، حتی افرادی كه از بیماری خود اطلاع دارند هم بهخوبی آن را كنترل نمیكنند، كنترل بیماری دیابت فقط كنترل قند خون نیست.،كنترل چربی و فشار خون، بررسی عوارض این بیماری و پیشگیری از همه آنها را نیز شامل میشود.
وی افزود: میزان مصرف انسولین بیماران دیابتی در كشور ما نسبت به كشورهای همجوار بسیار پایینتر است و این موضوع یا به این دلیل است كه پزشكان ما دیر سراغ انسولین میروند یا اینكه بیماران دیابتی ما آن را بهسختی میپذیرند و وقتی پیشنهاد انسولین به آنها میشود زیر بار نمیروند و همین مسئله باعث میشود كه نسبت مصرف انسولین نسبت به داروهای خوراكی در كشور ما پایینتر باشد. همین باعث میشود كه دیابت در كنترل نباشد و حد شاخص هموگلوبین A1C كه شایعترین و مهمترین شاخص كنترل دیابت هست بسیار بالا برود و بیمار با عوارض این بیماری مواجه شود.
این پزشك تصریح كرد: در واقع افراد دیابتی از انسولین میترسند، آنها اغلب نگران هستند كه با انسولین اضافهوزن پیدا كنند كه با رژیم غذایی مناسبی كه ما در كنار مصرف انسولین میگذاریم، قابل پیشگیری است.
وی یادآور شد: از طرفی بیماران نگران هزینههای آن هستند و فكر میكنند هر كسی كه انسولین زدهاست بعد از آن به مشكلات بینایی و قطع پا رسیده است در صورتی كه اینطور نیست. این بیماران بهخاطر آنكه دیر به سراغ انسولین رفتند عارضه پیدا كردند، نه بهخاطر مصرف آن.
مهاجر خاطرنشان می كند: این گونه نگرشها، تفكرات اشتباهی است كه تغییر آنها نیاز به آموزش دارد، آموزش پزشكان در جلسات و همایشهای تخصصی كه از سراسر كشور گرد هم میآیند و اطلاعات آنها بهروز میشود و هم آموزش عمومی كه آگاهی افراد جامعه را نسبت به انسولین و دیابت بالا ببرد.
اجتمام*9105*9022
تهران - ایرنا- فوق تخصص غدد و استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: میزان مصرف انسولین بیماران مبتلا به دیابت در كشور نسبت به داروهای خوراكی پایینتر است و بیماران دیابتی، آن را به سختی میپذیرند و از آن می ترسند كه نیاز به آموزش دارند.