به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ،«محمدرضا بهمنی» روز یكشنبه در نشست مشترك سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مركز ملی فضای مجازی ایران با اشاره به آمار و اسناد موجود تهیه شده در خصوص عملكرد بخش ها، معاونت ها، سازمان ها و مراكز و دفاترمختلف زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهارداشت: این ارقام ارتقای كمی و كیفی ما در حوزه فضای مجازی را نشان می دهد كه نسبت به سالهای گذشته رشد خوبی را شاهد هستیم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اقدامات با هدف ارتقای نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فضای مجازی صورت گرفته كه دو بخش آنچه در حال رخ دادن است و آنچه برای ارتقای این نقش در حال تدارك است را در برمی گیرد.
** شناسایی ٣٢هزار سایت و دریافت كد شامد
بهمنی افزود: مجموعه فعالیت های مركز رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فضای مجازی در بخش های صدور مجوز فعالیت ها، ثبت، ساماندهی و ... صورت می گیرد.
وی ادامه داد: در سال ٩٧ بیش از ٣٢هزار سایت شناسایی و كد شامد گرفته است كه این آمار افزون بر ٢٤هزار سایتی است كه قبلا ثبت شده و مجوز گرفته اند.
رئیس مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این بازه زمانی همچنین ١٧٠٠ كانال و ٢هزار دامنه ir ثبت شده است.
بهمنی اظهارداشت: در فضای رسانه های هوشمند و همراه نیز سامانه های پیامكی مانند مسابقه پیامكی، آواهای پیشواز، بازی های موبایل، نرم افزارهای موبایل، تلویزیون هوشمند و ... ثبت شده است.
وی اضافه كرد: در محور مجوزهای ثبت تعداد ١٥٠، در بخش انتشار بالغ بر ٢٣٠٠ و در بخش تكثیر ٥٠٠ مورد به ثبت رسیده است. همچنین در سال ٩٧ در حوزه تكثیر بالغ بر ٣ میلیون هلوگرام صادر شده است.
** حركت به سوی محتوا محوری
وی ادامه داد: در حوزه تولید انبوه نیز اقداماتی از جمله شناسایی ظرفیت های استانی در قالب شبكه ملی فرهنگ، ساماندهی و حمایت از رویدادهای تولد نشر محتوا و حركت به سوی محتوا محوری و دیگر اقدامات داشته ایم.
** توانمندسازی فعالان تولید محتوا
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود توانمندسازی فعالان تولید محتوا و خدمات در فضای مجازی، تولید ١٥٠ بازی در كشور در سال ٩٧ و اعتبار سنجی آن ها در جشنواره بنیاد ملی بازی های رایانه ای، تولید و حضور محتوایی در فضای مجازی خبرگزاری ایرنا، تدوین یك هزار و ٢٠٠ اثر در قالب مقاله در موضوعات مختلف فرهنگی در حال ترجمه به ٧ زبان از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، تشكیل كارگروهی در دبیرخانه صنایع خلاق در معاونت امور فرهنگی، طراحی دانشنامه مجازی ادبیات معاصر ایرانی در بنیاد شعر، طرح های پروانه (عرضه و فروش محصولات فرهنگی و رسانه ای)، پایش (نظارت و رصد فضاهای فرهنگی)، سایه (سامانه اطلاعات هنرمندان) و پردیس (آموزش مجازی فرهنگ و هنر برای مناطق محروم) و ... را دیگر اقدامات این وزارتخانه در حوزه فضای مجازی برشمرد.
** 29 برنامه و اقدام اولویت اول در حوزه فضای مجازی
رئیس مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به 29 اقدام درنظر گرفته شده با اولویت از 70 برنامه در ارتقای فضای مجازی برای سال 98این وزارتخانه و تمامی زیر مجموعه های تابع، اظهارداشت: در این زمینه با همراهی این مركز پنج كارگروه تعریف شده كه هركدام پیشنهاداتی در راستای تشكیل یك مركز پیش ران در این حوزه دارند.
بهمنی در عین حال تاكید كرد: امروز در همه وزارتخانه ها؛ به ویژه فرهنگ و ارشاد اسلامی نیازمند وزارتخانه 2 در فضای مجازی هستیم تا همگام با تغییرات جدید متناسب با حكمرانی در این فضا حركت كنیم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این راستا پنج كارگروه با زیر كارگروه ها و پیشنهادات هر گروه مجزا شامل كارگروه متناسب سازی تشكیلات و نظام مدیریت و تشكیلات، كارگروه توسعه ساماندهی های فرهنگی، كارگروه ارتقای محتوای فرهنگ و هنر در فضای مجازی، كارگروه كسب و كارهای فرهنگی در فضای مجازی و كارگروه تبلیغات و اطلاع رسانی را شامل می شود.
در ادامه این مراسم شماری از حاضران به ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات پرداختند.
فراهنگ ** 1355 ** 9053
مشاور وزیر فرهنگ خبر داد :
ترسیم مسیر ارتقای نقش وزارت فرهنگ در فضای مجازی
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۶:۵۰
کد خبر:
83311789
تهران - ایرنا - رئیس مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح عملكرد و دستاوردهای این وزارتخانه در حوزه های مختلف در فضای مجازی، از ایجاد و تدوین70 برنامه و اقدام جدید در حوزه فضای مجازی با اولویت 29 برنامه برای ارتقای نقش وزارت فرهنگ در فضای مجازی خبر داد.