۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۲۶
کد خبر: 83312746
T T
۰ نفر
راه ابریشم میراث مشترك ایران و كشورهای منطقه است

مشهد-ایرنا- رئیس موسسه فرهنگی اكو گفت: راه ابریشم نمادی از گفت وگوی درون تمدنی و جزء میراث مشترك ایران و كشورهای منطقه است.

دكتر محمد مهدی مظاهری روز دوشنبه در همایش بین المللی شاهنامه در گذر جاده ابریشم در مشهد افزود: با ثبت جهانی جاده ابریشم به عنوان میراث مشترك بشریت می توان از این نماد تاریخی برای توسعه گردشگری، احیای مواریث تمدنی، تعاملات زبانی و تقویت زمینه های فرهنگی و اقتصادی بهره گرفت.
وی اضافه كرد: تمركز دیپلماسی فرهنگی كشورهای منطقه اكو باید بر حل اختلافات احتمالی، گسترش بیشتر روابط فرهنگی، حفظ وحدت و عدم تفرقه جویی در جهت دستیابی به بالندگی در ابعاد گوناگون باشد.
رئیس موسسه فرهنگی اكو با تاكید بر این كه باید برای احیاء و بهره برداری ازظرفیت راه ابریشم بیش از پیش تلاش كرد گفت: پیشنهاد می شود كه كشورهای جاده ابریشم در پی تشكیل اتحادیه كشورهای حوزه جاده ابریشم باشند تا این جاده قطب فرهنگی جهان شود.
مظاهری افزود: در موسسه فرهنگی اكو با 10 كشور عضو به این مهم پرداخته شده و طرحی با عنوان 'راه ابریشم، راه صلح ' پایه ریزی شده است زیرا اعتقاد داریم صلح و دوستی هدف اصلی ساخت این جاده است.
وی ادامه داد: پیشنهاد می شود دولتهای مسیر جاده ابریشم راهكارهایی در نظر گیرند كه موجب تقویت روابط منطقه ای، افزایش تجارت درون منطقه ای و تسهیل در رفت و آمد اتباع این كشورها شود تا از این طریق گردشگری توسعه یابد و جاده ابریشم به عنوان میراث فرهنگی احیاء گردد.
رئیس موسسه فرهنگی اكو گفت: گسترش زبان فارسی به عنوان حامل فرهنگ ایرانی از مولفه های راه ابریشم است كه گذشته را به آینده پیوند می دهد، پندهای گرانسنگ از اجداد را به نسل امروز می رساند و این فرایند به برخورد تمدنها می انجامد و موجب همكاری بیشتر درروابط بین الملل می شود.
مظاهری افزود: از میان مفاخر فرهنگی منطقه اكو، حكیم فردوسی در گستره زمان و جهان جایگاهی والا دارد كه سرگذشت قوم ایرانی، هویت ملی و تاریخی ایران را سندیت می بخشد و رفتار، فرهنگ و آداب ایرانیان را به تصویر می كشد.
وی ادامه داد: فردوسی حیات فرهنگی ایران را احیا می كند و زبان فارسی را از افول می رهاند و در حقیقت باید گفت كه شاهنامه انعكاسی از تاریخ داستانی و اساطیری قوم ایرانی و روایتگر آداب و فرهنگ ایرانیان است.
همایش بین المللی شاهنامه در گذر جاده ابریشم از 23 اردیبهشت ماه آغاز و برای مدت سه روز ادامه دارد.
مؤسسۀ فرهنگی اكو یك نهاد بین‌‌المللی است كه با هدف تحكیم قرابت‌‌های فرهنگی، هنری، پژوهشی و ادبی میان كشورهای عضو با دیگر كشورها تأسیس شده است.
پیمان اكو با عضویت 10 كشور شامل جمهوری اسلامی ایران، تركیه، آذربایجان، ازبكستان، قزاقستان، قرقیزستان، تركمنستان، تاجیكستان، افغانستان و پاكستان یكی از قدیمی ترین پیمان های منطقه ای است كه در 3 حوزه اقتصادی فرهنگی و علمی فعالیت می كند.
جادهٔ ابریشم یا راه ابریشم شبكهٔ راههای به‌هم ‌پیوسته‌ای با هدف بازرگانی در آسیا بود كه خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند می‌داد. مسیری كه تا سدهٔ پانزدهم میلادی به‌ مدت ۱۷۰۰ سال بزرگترین شبكهٔ بازرگانی دنیا بود.
1922/7496