۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۰۳
کد خبر: 83312829
T T
۰ نفر

روستاي تاريخي اوشتبين احيا مي شود

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۰۳
کد خبر: 83312829
روستاي تاريخي اوشتبين احيا مي شود

تبريز- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي گفت: بافت روستاي تاريخي اوشتبين در راستاي حفاظت و نگهداري از معماري بومي و بافت تاريخي روستاهاي استان، ساماندهي و احيا مي شود.

مرتضي آبدار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: روستاي تاريخي «اوشتبين» واقع در جوار رود ارس از زيباترين روستاهاي پلكاني كشور به شمار مي‌رود كه داراي بافت تاريخي ارزشمند و چشم اندازي زيبا با تركيبي از معماري بومي و سنتي در كنار عناصر طبيعي است.
وي ادامه داد: اين روستا به عنوان يكي از مهم ترين قطب‌هاي گردشگري آذربايجان شرقي شناخته شده و در طول سال به ويژه تعطيلات تابستان گردشگران بسياري از نقاط مختلف كشور اين منطقه خوش آب و هوا را براي سفر انتخاب مي‌كنند.
آبدار با تاكيد بر ضرورت حفاظت از الگوهاي معماري سنتي بافت روستاي تاريخي اوشتبين، گفت: خانه‌ها در اين روستا در شيب تند روستا واقع شده و نماي پلكاني زيبايي را ايجاد كرده‌اند، ضمن اينكه تداوم سنت و حفظ اصالت‌ها هنوز در اسلوب ساخت خانه‌هاي اين روستا به چشم مي‌خورد.
وي ادامه داد: احياي بافت تاريخي و استحكام بخشي خانه‌هاي در معرض تخريب روستاي اوشتيبين با حفظ الگوهاي سنتي معماري در كنار ظرفيت‌هاي تاريخي-فرهنگي موجود مي‌تواند در افزايش ميزان جذب گردشگر و توسعه گردشگري روستايي در استان نقش موثري داشته باشد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي گفت: پروژه ساماندهي و احياي بخش‌هايي از بافت تاريخي اين منطقه و فعاليت‌هايي اعم از انجام مطالعات جمعيت شناسي و آسيب شناسي، تهيه نقشه حريم و محدوده روستا، ايجاد بانك اطلاعات، عقد قرارداد مرمت و نگهداري مشاركتي، تهيه و صدور احكام هيات راهبردي پايگاه ميراث فرهنگي روستا در دستور كار قرار گرفته است.
وي در خصوص ساير اقدامات زيرساختي توسط ساير نهادها اظهارداشت: در راستاي ساماندهي روستاي تاريخي اوشتبين، اخذ نقشه هاي برداشتي بنياد مسكن توسط بخش داري سيه‌رود و اقدام براي شناسايي و مكان يابي سرريز جمعيتي روستا از جمله ساير اقداماتي است كه در سال 98 اجرا خواهد شد.
به گزارش ايرنا، روستاي اوشتبين از توابع بخش سيه رود از جمله روستاهاي هدف گردشگري استان آذربايجان شرقي است كه در سال 79 به شماره 2692 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
6120/518