به گزارش خبرنگار ایرنا ، همواره از ورزشكاران مرد استان مازندران به عنوان نام آوران و قهرمانان ورزش در سطح كشور و جهان نام برده می شود ، در حالی كه زنان این استان هم در این زمینه دستِ كمی از مردانشان ندارند.
مازندران بیش از 65 هزار ورزشكار زن سازمان یافته دارد و حضور تیم ها در سطح كشور شامل 14 تیم در لیگ برتر ، 16 تیم در لیگ دسته یك ، سه تیم در لیگ دسته 2 و 2 تیم در دسته سه و حضور سالانه در رقابت های جهانی و شركت در 80 رقابت كشوری بخشی از كارنامه موفق عملكرد ورزش بانوان این استان است .
اما این ورزشكاران برای تداوم مدال آوریشان كم توان هستند و این مساله باعث شده تا آنها برای ادامه فعالیت حرفه ای خود دو دل بمانند .
** تیمداری با هزینه شخصی
بیش از یك دهه از آن زمانی گذشته است كه مازندران نماینده ای در لیگ برتر فوتبال بانوان داشته باشد و اكنون با حضور سپیدار قائمشهر پرچم استان در این لیگ برافراشته شد و اما برخلاف تصور سرمربی این تیم در آغاز كار ، هیچ حامی مالی در این مدت به سراغ تیم نرفت و تنها با هزینه شخصی كارها پیش رفته است.
سرمربی تیم سپیدار قائمشهر به خبرنگار ایرنا گفت : برای روی پا ماندن تیم در این لیگ مجبور شدم 120 میلیون تومان از درآمدهای شخصی خود را برای تیم هزینه كنم ، در حالی كه میزان كمك های دولتی و بخش خصوصی به تیم تنها 20 میلیون تومان بود .
وی كه خود مدرس حق التدریس دانشگاههای مازندران است ، افزود : بدون حامی بودن تیم باعث شده كه برای ادامه تیمداری و حضور سپیدار در بازی های خارج از خانه از درآمدهای تدریس در دانشگاه برای این منظور هزینه كنم.
آذری گفت : كمبودهای مالی تا آنجاست كه دختران تیم من برای حضور در مسابقه مقابل تیم بوشهر 33 ساعت مجبور به تحمل رنج سفر با اتوبوس هستند و با جسمی خسته و رنجور در این مسابقات شركت كردند .
وی اضافه كرد : مطمنا نمی توان از بازیكنان تیمی كه به این صورت به میدان مسابقه می رسد انتظار كسب نتایج خوبی را داشت و در بازی با حریفانشان توان كم می آورند .
سرمربی سپیدار قائمشهر كه جایگاه تیمش را جدول لیگ برتر فوتبال بانوان دهم اعلام كرد ، گفت : تیم توانسته پیشرفت های خوبی داشته باشد و در حال حاضر روند صعودی و پیشرفت را طی می كند .
وی كه برای حفظ تیمش در لیگ برتر از حامیان مالی گلستانی نیز طلب كمك كرده بود ، افزود : متاسفانه این كار نیز نتیجه ای نداشت و همچنان و در حالی كه هفت هفته تا پایان بازی ها باقی مانده است تنها با هزینه شخصی و برخی كمك های موردی در حال فعالیت هستیم .
آذری كه باقی ماندن در لیگ برتر را تنها هدفش برای حمایت و فعالیت در تیم سپیدار قائمشهر عنوان كرد ، گفت : در ابتدای فعالیتم به عنوان مربی تیم هیچگاه تصور نمی كردم كه اینقدر ورزش بانوان در مازندران تنها و بی یاور باشد .
وی در پاسخ به این پرسش كه اگر حامی مالی برای تیم پیدا نشود وضعیت تیم در آینده چطور خواهد شد ؟ افزود : همان طور كه سال ها مازندران از داشتن یك تیم لیگ برتری فوتبال محروم بود و بازیكنانش به تیم های خارج از استان مهاجرت كردند ، در صورت عدم حمایت این مساله دوباره تكرار خواهد شد و چاره ای نیست .
** آینده نه چندان روشن
مریم گیلانی كه حدود 10 سال سابقه عضویت در تیم ملی تنیس روی میز معلولان را دارد از دیگر ورزشكاران مازندرانی است كه دست خالی مسیر را طی كرده است.
وی هم به خبرنگار ایرنا گفت : در این مدت با حرفه ای تر شدنم و بالا رفتن سطح فعالیت ، هزینه های بیشتری بر من و خانواده ام تحمیل شد ، چرا كه هزینه فعالیت ورزشی و حتی مدال آوری را خانواده ام پرداخت می كنند تا من بتوانم در میادین ورزشی حضور داشته باشم .
وی كه در سال 96 توانست مدال طلای انفرادی و تیمی تنیس روی میز مسابقات پاراآسیایی را كسب كند ، افزود : به خاطر معلولیت جسمی و برای اینكه از جامعه دور نباشم فعالیت ورزشی می كنم اما این فعالیت ورزشی ام برای خانواده ام هزینه بر است .
این ورزشكار زن گفت : با توجه به نبودن سالن مناسب برای تمرین ، برای هر یك ساعت و نیم تمرین در یكی از سالن های ورزشی ساری و بابل 60 هزار تومان پرداخت می كنم .
گیلانی توضیح داد : حتی اكنون كه در اردوی انتخابی تیم ملی حضور دارم رویه راكت تنیسم نیاز به تعمیر دارد كه قادر به پرداخت هزینه آن نیستم .
وی با اشاره به اینكه قیمت یك ست راكت تنیس مناسب بازیكنان حرفه ای 980 هزار تومان است ، افزود : حدود 2 سال با همین راكت قدیمی در حال فعالیت هستم .
گیلانی كه هم اكنون در اردوی انتخابی تیم ملی برای اعزام به مسابقات برون مرزی حضور دارد ، گفت : از ابتدای امسال ورزش تنیس معلولان از فرداسیون جانبازان و معلولان خارج و زیر نظر فدراسیون تنیس قرار گرفته است كه این تغییر هم بر مشكلات ما افزوده است.
وی توضیح داد : در حالی كه تا قبل از این برای اعزام به مسابقات خارج از كشور ، فدراسیون هزینه حضور در این رقابت ها را پرداخت می كرد ، اما اكنون فدراسیون تنیس از من خواسته تا برای تامین هزینه 25 میلیون تومانی شركت در مسابقات برون مرزی به دبنال حامی مالی باشم .
این مدال آور جویبار گفت : در حالی كه تنیس روی میز آن هم در بخش بانوان زیاد رسانه ای نیست ، چطور فرد یا افرادی برای اسپانسری آن اقدام كنند كه این مساله را از منِ ورزشكار می خواهند .
وی كه آینده ادامه فعالیت ورزشی را نامشخص و تار توصیف كرد ، گفت : تنها به پای علاقه ای كه من و بانوان ورزشكار همچون من دارند در این بخش حضور داریم به امید روزنه ای امید در این زمینه هستیم .
بخش خصوصی كه برای تبلیغ محصولات و مجموعه های خود از طریق رسانه ها ، حامی مالی تیم های ورزشی می شوند كه محدودیت در پخش مسابقات زنان باعث شده تا این حداقل امتیاز از آنها گرفته شود و برای همین بخش خصوصی تمایلی به سرمایه گذاری در این بخش را نداشته باشند .
علاوه بر این ممانعت از حضور تماشاچیان به میادین ورزشی كه بانوان در آنها مسابقه می دهند باعث شده تا فروشی در این زمینه محقق نشود و از این طریق بتوان بخشی از مشكلات مالی را رفع كرد .
** 40 تیم بانوان مازندران در لیگ های كشوری
معاون ورزش بانوان استان مازندران با اشاره اینكه 40 تیم بانوان استان در لیگ های كشوری گفت كه این تیم ها در رشته های فوتبال ، والیبال ، تكواندو ، تنیس روی میز ، بسكتبال ، هندبال ، شطرنج فعالیت می كنند .
مریم فرجپور افزود : ورزش بانوان مازندران از نظر ورزشكاران مدال آور در سطح كشور در جایگاه خوبی قرار دارد و بازیكنان ملی خوبی را به جامعه ورزش كشور تحویل داده است .
وی ادامه داد : هیات های ورزشی به دلیل نداشتن ردیف اعتباری ویژه نمی توانند آنچنان كه باید و شاید تیم ها و ورزشكاران را زیر پوشش حمایت مالی خود قرار بدهند و برای همین همواره تیم ها و ورزشكاران برای اعزام و حضور در لیگ های كشوری با سختی و مشكلات دست و پنجه نرم می كنند .
معاون ورزش بانوان مازندران گفت : بسیاری از این تیم ها و ورزشكاران با حمایت های موردی هیات های ورزشی و یا هزینه شخصی خود فعالیت می كنند كه این مساله آسیبی به بدنه ورزش به شمار می رود ، زیرا تا زمانی كه ورزشكار نسبت به آینده ورزشی خود از نظر مالی اطمینان خاطر نداشته باشد در روند فعالیتش و حضور در میادین ورزشی تاثیر می گذارد و حتی می تواند موجب اُفت وی شود .
فرجپور گفت : حتی این عدم تمكن مالی باعث می شود تا ورزشكار با پشت سر گذاشتن سختی و مشقت پا در عرصه میادین ورزشی بگذارد كه این امر می تواند در كسب نتایج تاثیر بگذارد .
وی با اشاره به اینكه هزینه تیمداری برای دسته یك و 2 به ترتیب حداقل 150 میلیون و یكصد میلیون تومان است ، ادامه داد : اما در حال حاضر شاهدیم تیم های خوب استان به دلیل نداشتن حامی مالی قادر به جذب بازیكنان خوب نیستند و گاهی نتایج خوبی از شركت در لیگ ها كسب نمی كنند .
معاون ورزش بانوان مازندران از تیم فوتبال سپیدار قائمشهر به عنوان مثال برای این مورد یاد كرد و گفت : در حالی این تیم با چنگ و دندان به عنوان تنها نماینده فوتبال بانوان مازندران در لیگ برتر حضور دارد كه به دلیل نداشتن توان مالی نتوانست در ابتدای فصل بازیكنان خوبی را جذب كند .
وی افزود : با توجه به اندك بودن بودجه هیات های ورزشی ، این هیات ها قادر به تیمداری و یا پرداخت تمام هزینه اعزام بازیكنان به مسابقات ورزشی نیستند و حامیان مالی می توانند در این زمینه بسیار كمك كنند .
** خبرهای خوش برای ورزش بانوان
مدیركل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران هم بتازگی از جذب و اعلام آمادگی بخش خصوصی برای حمایت از تیم ها و ورزشكاران مدال آور زن این استان خبرداد .
سمیه قاسمی طوسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عدم تمایل شركت ها و بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و حمایت مالی را از جمله اصلی ترین مساله در فعالیت زنان قهرمان این استان ذكر كرد و گفت : این اداره كل به عنوان متولی امور بانوان و پیگیری مطالبات آنها توانسته است گام هایی را بردارد .
وی اضافه كرد : بخش خصوصی علاقه مند به سرمایه گذاری و حمایت از قهرمانان زن مازندران اعلام آمادگی كرده است تا تیم های لیگ كشوری و همچنین ورزشكاران مدال آور را برای انجام فعالیت های ورزشی حمایت كند .
قاسمی طوسی گفت : با توجه به این مساله ، ورزشكارانی كه به صورت حرفه ای فعالیت می كنند و تیم های مدال آور انفرادی در اولویت برای برخورداری از حمایت های این اسپانسر قرار دارند .
وی افزود : از معاونت ورزش بانوان مازندران نیز خواستیم تا لیستی از ورزشكاران مدال آور و تیم های قوی كه با حمایت از آنها می توانند به جایگاههای خوبی برسند ، تهیه كنند و از این طریق برنامه را اجرایی خواهیم كرد.
2096/1654
ساری - ایرنا - بانوان مازندران سال گذشته در حالی توانستند 97 مدال برون مرزی را از آن خود كرده و پرچم كشورمان را با طی مسیر قهرمانی بر افرازند كه از كمترین پشتوانه و حمایت مالی برخوردار بودند.