۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۷:۵۸
کد خبر: 83313219
T T
۰ نفر

ورود به مناطق حفاظت شده همدان تا 15 خرداد ممنوع شد

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۷:۵۸
کد خبر: 83313219
ورود به مناطق حفاظت شده همدان تا 15 خرداد ممنوع شد

همدان- ایرنا- معاون محیط زیست طبیعی حفاظت محیط زیست همدان از ممنوعیت ورود افراد و گروه ها به مناطق حفاظت شده این استان در بازه زمانی 15 اردیبهشت تا 15 خرداد خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی محیط زیست همدان مهدی صفی خانی گفت: این ممنوعیت به دلیل زادآوری وحوش به خصوص گونه های قوچ و میش، كل و بز و برخی از گوشتخواران و پرندگان در مناطق حفاظت شده استان همدان اعمال شده است.
وی بیان كرد: هر ساله با فرا رسیدن فصل زایش وحوش و با هدف تامین فضای ایمن و امن برای زاد و ولد حیوانات و جلوگیری از پراكنش وحوش در فصل زایمان، ورود به مناطق حساس كه نیاز به امنیت بیشتری دارد در مناطق حفاظت شده استان همدان ممنوع اعلام می شود.
معاون محیط زیست طبیعی حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: همچنین مجوزی برای بازدید از مناطق حفاظت شده از قبیل خانگرمز، لشگردر، ملوسان، آلموبلاغ، گلپرآباد و شراء صادر نمی شود.
صفی خانی اظهار كرد: كنترل های مستمر و شبانه روزی ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست از 15 اریبهشت شدت می گیرد و یگان حفاظت محیط زیست اقدام به برپایی چادر در مناطق حفاظت شده در ارتفاعات و مناطق حساس می كند.
وی اضافه كرد: در طول این مدت گروهای سیار یگان و پاسگاه های محیط بانی فعال تر و هوشیارتر از همیشه مناطق تحت حفاظت را حراست و كنترل می كنند و از سودجویی و اقدامات خلاف قانون شكارچیان غیرمجاز به شدت جلوگیری می شود.
وی درباره ناآگاهی برخی افراد سودجو و شكارچیان در جدا سازی نوزاد حیوانات از مادر گفت: درصورت جداسازی نوزاد حیوانات از والدین در روزهای اول تولد، نوزاد به دلیل نداشتن تغذیه از شیر مادر جان خود را از دست می دهد به همین علت به شدت با اشخاصی كه مبادرت به زنده گیری حیوانات می كنند برخورد می شود.

**تحویل بره پنج روزه به محیط زیست
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست همدان گفت: یكی از چوپانان منطقه به گمان اینكه یك بره مادرش را گم كرده است، آن را در یكی از مناطق حفاظت شده استان همدان گرفته و به پرسنل یگان حفاظت محیط زیست تحویل داد.
جواد نوری اظهر توضیح داد: برخی جانوران وحشی مانند قوچ، میش، كل و بز نوزادان خود را در این فصل برای چرا همراه نمی برند و یا در هنگام احساس خطر از جانب انسان و گوشتخواران ممكن است كه از نوزاد خود فاصله بگیرند.
وی اضافه كرد: بنابراین بسیار دیده شده كه طبیعت گردان و مردم محلی، هنگام گشت و گذار در طبیعت و زیستگاه وحوش، نوزادان اینگونه حیوانات را دیده و به منظور كمك و جلوگیری از اتلاف حیوان یا برای سوء استفاده، با خود به مناطق شهری و روستایی حمل می كنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست همدان گفت: تماس انسان با نوزاد حیات وحش مانند بره قوچ و میش وحشی می تواند مانع از ارتباط گیری مجدد بره با والدینش شود به نحوی كه حتی در صورت برگرداندن بره به محل زنده گیری، احتمال اتلاف بره به دلیل نپذیرفتن میش بالا باشد.
نوری اظهر تاكید كرد: طبیعت گردان، چوپانان و مردم محلی در هنگام مشاهده این گونه موارد، بدون هیچ گونه دخل و تصرف و یا گرفتن نوزاد وحوش، محل را ترك كنند.
وی بیان كرد: هر نوع شكار، زنده گیری و نقل و انتقال حیات وحش بدون كسب مجوز، ممنوع بوده و متخلف محكوم به جزای كیفری حبس و جزای نقدی می شود.
استان همدان یك میلیون و 949 هزار و 300 هكتار مساحت دارد كه 218 هزار و 944 هكتار از اراضی سطح استان شامل 6 منطقه حفاظت شده است.
7526/2090