به گزارش دوشنبه ايرنا از وزارت جهاد كشاورزي، «حسين شيرزاد» با تشريح اقدامات انجام شده توسط شبكه تعاونيهاي روستايي در چارچوب تنظيم بازار محصولات كشاورزي در يك ماه اخير منتهي به ماه مبارك رمضان، در خصوص عرضه خرما در اين ايام گفت: اكنون بالغ بر 3 هزار تن خرماي ذخيره شده محصول سال قبل، شامل 2 هزار و 500 تن خرماي مضافتي توليدي جيرفت و جنوب استان كرمان و همچنين بيش از 500 تن خرماي استان بوشهر همه روزه به صورت عمده و با 20 تا 25 درصد زير قيمت بازار توسط اتحاديه مركزي تعاون روستايي در حال عرضه به بازارهاي كشور است.
وي در زمينه خريدهاي توافقي ساير اقلام و محصولات كشاورزي، افزود: با توجه به آغاز فصل برداشت سير در برخي استانهاي كشور، برنامه خريد پنج هزار تن سير از كشاورزان زنجان، همدان و اردبيل در دستور كار سازمان و اتحاديه مركزي تعاون روستايي كشور قرار گرفته كه در مقطع كنوني مقدار دو هزار تن سير توليدي از كشاورزان استانهاي مذكور خريداري و ذخيره شده است.
مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي ايران، ميزان خريد توافقي پياز از كشاورزان جيرفت، جنوب كرمان و دزفول توسط اتحاديه مركزي تعاونيهاي روستايي و كشاورزي را دو هزار و 200 تن اعلام كرد و گفت: اين مقدار پياز خريداري شده با هدف تنظيم قيمتها، به تدريج و متناسب با علائم بازاري در حال عرضه به مردم بوده و برنامه خريد مازاد پياز توليدي كشاورزان همچنان جزو برنامههاي اصلي شبكه تعاوني روستايي كشور قرار دارد.
شيرزاد با اشاره به حدود سه هزار تن خريد توافقي گوجه فرنگي از كشاورزان هرمزگان و جيرفت توسط شبكه تحت پوشش جهت تنظيم بازار و جلوگيري از زيان توليدكنندگان اظهار داشت: از اين مقدار گوجه فرنگي نزديك به 2 هزار و 500 تن آن جهت مصرف مستقيم و 500 تن براي صنايع تبديلي و كارخانجات رب سازي اختصاص يافته است.
وي افزود: بر اساس سياستهاي اتخاذ شده توسط مديريت كنوني سازمان مركزي تعاون روستايي ايران مبني بر توسعه خريدهاي توافقي و كشاورزي قراردادي، از اين پس شاهد گسترش اقدامات شبكه تحت پوشش اين سازمان در عرصه تنظيم بازار محصولات كشاورزي و تعادل بخشي ميان عرضه و تقاضاي ارقام پرمصرف مردم كشور خواهيم بود.
به گزارش ايرنا، سه شنبه دهم ارديبهشت خبري منتشر شد كه بر مبناي آن، ستاد تنظيم بازار، صادرات خرما را با هدف كنترل بازار اين كالاي پرمصرف در ماه رمضان ممنوع اعلام كرده اند.
با اين حال، ديروز رئيس اتحاديه صادركنندگان خشكبار ايران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا اعلام كرد «دستوري به گمرك مبني بر ممنوعيت صادرات خرما ابلاغ نشده و هنوز در حد پيشنهاد ستاد تنظيم بازار بوده است».
طبق آمارها ايران سالانه نزديك 1.2 ميليون تن انواع خرما در 203 هزار و 763 هكتار توليد مي كند كه پيش بيني ها نشان مي دهد امسال با 30 درصد افت توليد مواجه شويم.
ميزان توليد خرما در جهان حدود 7.5 ميليون تن برآورد مي شود كه در يك ميليون و 100 هزار هكتار نخلستان با متوسط عملكردي 6 هزار و 834 كيلوگرم كشت مي شود.
مصر، ايران، عربستان سعودي، امارات، پاكستان، الجزاير، عراق، سودان، عمان و ليبي 10 توليدكننده برتر خرما در جهان به شمار مي روند كه مصر بيشترين ميزان عملكرد و الجزاير بيشترين سطح زير كشت را در اختيار دارد.
متوسط مصرف سرانه جهاني محصول خرما بيش از يك كيلوگرم برآورد مي شود كه البته اين شاخص در عربستان 34 كيلوگرم و در ايران هفت تا 10 كيلوگرم است.
اقتصام**9186**9189
معاون وزير جهاد كشاورزي اعلام كرد:
عرضه سه هزار تن خرماي ذخيره شده در ايام ماه رمضان
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۱:۰۲
کد خبر:
83313385
تهران – ايرنا – رئيس سازمان مركزي تعاون روستايي ايران، از عرضه بيش از سه هزار تن خرماي ذخيره شده به بازار، در ايام ماه مبارك رمضان خبر داد.