به گزارش دوشنبه شب ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در این دیدار با اشاره به حضور و مشاركت فعال اهل سنت در همه صحنههای انقلاب، گفت: اهل سنت در همه صحنهها بویژه در عرصه انتخابات پای صندوق آراء حضور یافته و نمایندگان خود را برمیگزینند.
رئیس جمهوری تصریح كرد: بارها صراحتاً اعلام كرده ام كه مبنای دولت این است كه همه عزیزان از اقوام و مذاهب مختلف عزت و كرامت اسلامی و جایگاه اجتماعیشان محفوظ بماند و با روحیه برادری در اداره امور كشور حضور و مشاركت فعال داشته باشند و این موضوع تصمیم این دولت و نظام است.
روحانی با اشاره به اینكه طی 5 الی 6 سال گذشته و در دولت یازدهم و دوازدهم حضور برادران اهل سنت در عرصههای مختلف سیاسی و اجتماعی به طور قابل توجهی افزایش یافته است، گفت: نماد این موضوع حضور 2 نفر از عزیزان اهل سنت به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران است و دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران شما را مرزداران صدیق كشورمان میدانند.
رئیس جمهوری ادامه داد: در استانهای مرزی اهل سنت از آغاز پیروزی انقلاب تا كنون همیشه مرزداران باوفای نظام اسلامی ایران بودند و از این به بعد نیز خواهند بود.
روحانی با اشاره به سخنان امام جمعه اهل سنت آققلا در خصوص خدمات دولت در سیل اخیر در این منطقه، گفت: دولت برای ارایه خدمات در زمینه حوادثی همچون سیل و زلزله هیچ تفاوتی قائل نمیشود. برای ارایه خدمات دولت تفاوتی بین شیعه و سنی برای ما وجود ندارد چه در آققلا، چه در خوزستان، چه در لرستان و چه در جاهای دیگر فرقی نمیكند.
رئیس جمهوری تاكید كرد: ما همه ایرانی و مسلمان هستیم و اعتقاد ما این است.
روحانی در ادامه خاطر نشان كرد: در رابطه با زلزله كرمانشاه بسیاری از كسانی كه دچار مشكل شدند از برادران اهل سنت بودند. در یكسال و نیم گذشته دولت كار بزرگی در زمینه بازسازی مناطق تخریب شده بر اثر زلزله انجام داده است و در سیل هم به همین شكل عمل خواهد كرد.
رئیس جمهوری افزود: تاكید كردم كه مرمت خانههای آسیب دیده در سیل اخیر تا تیرماه انجام شود و ساخت خانهها نیز تا شب عید انجام شود، هر چند كه كار بسیار سختی است، اما ما همه تلاش خود را بكار خواهیم بست كه این كار را انجام دهیم.
روحانی در ادامه با اشاره به اینكه امروز در استانهای مرزی كشور خدمات بسیار خوبی انجام میشود، گفت: در هفتههای گذشته طرحهای عظیم آب و خاك را در استانهای مرزی غرب كشور اجرا كردیم كه یك طرح بسیار بزرگ و گسترده است. هفته های آینده هم طرح بزرگ دیگری را اجرا خواهیم كرد.
رئیس جمهوری تصریح كرد: آبادانی ایران، خدمت به مردم حس برادری و استفاده از همه اعم از شیعه و سنی برای اداره كشور اراده ماست و این نشانه رعایت حقوق شهروندی مردم ایران است.
روحانی خاطر نشان كرد: امروز شاهدیم كه شیعه و سنی چگونه در كنار هم برای توسعه و پیشرفت كشور قرار گرفتند.
رئیس جمهوری افزود: امیدوارم ماه رمضان عامل وحدت بیش از پیش در كشور باشد.
روحانی در بخش پایانی سخنان خود با تاكید بر اینكه امروز شاهد تهدیدهای متنوع از سوی دشمنان هستیم، گفت: ایران و ملت ایران بزرگتر و با عظمتتر از آن است كه كسی بتواند آن را تهدید كند. ان شاءالله با عزت و سربلندی و شكست دشمنان از این مرحله سخت عبور خواهیم كرد.
در ابتدای این دیدار میرزا علی امام جمعه آققلا در سخنانی با تقدیر و تشكر از رئیس جمهور و دولت بخاطر خدمات و زحمات فراوانی كه برای كاستن از آلام سیلزدگان استان گلستان انجام دادهاند، گفت: در حادثه سیل همه دستگاههای دولتی و امدادی و نیروهای مسلح حضور گسترده و فعالی داشتند و همگی تلاش داشتند تا از آسیبها و آلام ناشی از سیل بكاهند.
وی با بیان اینكه اهل سنت ایران اسلامی فرصتی برای نظام جمهوری اسلامی ایران است، گفت: اهل سنت تابع، دوستدار و وفادار نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و عزت اسلام و انقلاب اسلامی را دوست دارند و این را در طول 8 سال دفاع مقدس با تقدیم هزاران شهید، جانباز و بسیجی ثابت كردند.
امام جمعه آققلا با تاكید بر اینكه اهل سنت مدافع انقلاب اسلامی بوده، هستند و خواهند بود، اظهار داشت: اهل سنت افرادی قانع، نجیب و صبور هستند و در 4، 5 سال گذشته حقیقتاً و انصافاً اهل سنت مورد توجه رئیس جمهور قرار داشته است و زحماتی كه در این دوره برای اهل سنت كشیده شده قابل ستایش است.
شیخ سید عبدالباعث قتالی امام جمعه اهل سنت بندرعباس نیز در این دیدار با تقدیر از حمایتها و پیشتیبانیهای دولت، گفت: متاسفانه توجه به ارزشهای اخلاقی و اجتماعی تا حدودی پایین آمده و این ناراحتكننده است و باید مسئولین و مدیران نسبت به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.
امام جمعه اهل سنت بندرعباس خاطر نشان كرد: به عنوان مرزنشینان جنوب ایران هرچند تحت تبلیغات وسیع و در تیررس دشمنان قرار گرفتهایم، اما دشمنان نمیتوانند خللی در عزم و اراده ما ایجاد كنند.
وی گفت: ما از هر جهت در راستای اعتدال و میانهروی تلاش فراوانی بكار گرفتهایم و دوست نداریم افراطیون مجالی برای عرض اندام پیدا كنند.
امام جمعه اهل سنت بندرعباس تصریح كرد: اهل سنت نهایت همكاری و همراهی را با نظام داشته و خواهیم داشت و در این راستا فداكارانه در عرصه انتخابات نیز وارد شدیم و همچنان پای عهد خود هستیم و پشیمان نیستیم.
ماموستا محمدپور مدرس حوزه علمیه نیز در سخنان جداگانهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران را یكی از پدیدههای عجیب و به تعبیری معجزه قرن توصیف كرد و گفت: به واسطه انقلاب اسلامی خاك پاك ایران به حاكمیت دینی معطر و متبرك گردید.
وی اسلامی و مردمی بودن را دو ویژگی اصلی انقلاب اسلامی دانست و گفت: این دو ویژگی مردمسالاری دینی را بوجود آورد و واژه جدیدی به ادبیات سیاسی جهان اضافه كرد و در نظر دارد كه جهان محروم از معنویت، اخلاق و مساوات را دگرگون سازد و در عمر پربركت خود علیرغم توطئههای دشمنان و جنگ تحمیلی و محاصره اقتصادی، امروز در معادلات منطقهای و جهانی تأثیرگذار است.
این مدرس حوزه علمیه خاطر نشان كرد: امروز جمهوری اسلامی ایران در عرصههای علمی، سیاسی، نظامی و دیپلماسی در صحنه جهانی عرض اندام میكند و كسانی كه میز مذاكره و دیپلماسی را ترك كردند، امروز با ناوهای جنگی وارد میدان شدند.
در ادامه مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه اهل سنت زاهدان با تقدیر از خدمات تدبیر و امید، گفت: ایران اسلامی از اتحاد همه اقوام و مذاهب تشكیل شده است و توجه به همه این اقوام و رعایت حقوق آنها و همراهی كردن و مشاركت دادن این اقوام و مذاهب در عرصههای مختلف میتواند وحدت پایدار و امنیت ملی ما را تأمین كند.
وی خاطر نشان كرد: جامعه اهل سنت در طول 40 سال گذشته با نظام جمهوری اسلامی همراهی داشته و مسیر آن اعتدال و میانهروی و وحدت امت اسلامی است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان، خاطر نشان كرد: تامین هر چه بیشتر آزادیهای مذهبی و بكارگیری شایستگان اهل سنت در امور استخدامی به نفع وحدت و همبستگی ملی است.
مولوی اسماعیل زهی در ادامه با تاكید بر اینكه جمهوری اسلامی ایران اهل مذاكره و گفتمان است، خاطر نشان كرد: همانگونه كه پیامبر اسلام(ص) حتی با سختترین دشمنان خود به گفت وگو مینشستند، ما نیز اهل مذاكره و گفتمان هستیم و البته باید از حق و حقوق خودمان در همه جا دفاع كنیم.
شبد**1953**9122
در دیدار با علما و فرهیختگان اهل سنت سراسر كشور؛
روحانی: همه مردم ایران و مذاهب صاحب كشور و انقلاب هستند
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۱:۲۳
کد خبر:
83313395
تهران- ایرنا- رئیس جمهوری شامگاه دوشنبه در دیدار صمیمی با علما و فرهیختگان اهل سنت سراسر كشور تاكید كرد: انقلاب اسلامی ایران مربوط به مذهب خاصی نیست و همه مردم ایران و همه مذاهب در صحنه انقلاب حضور و مشاركت فعال و گسترده داشتند و همه اینها صاحب كشور و انقلاب هستند.