۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۰۰
کد خبر: 83313957
T T
۰ نفر

مصرف ويتامين C آلرژي را كاهش مي دهد

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۰۰
کد خبر: 83313957
مصرف ويتامين C آلرژي را كاهش مي دهد

تهران- ايرنا- يك متخصص آسم و آلرژي گفت: مواد غذايي غني از ويتامين C و اسيد فوليك به كاهش التهابات ناشي از واكنش هاي آلرژيك كمك مي كنند.

عباس رهايي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ايرنا افزود: افرادي كه حساسيت دارند، داراي دستگاه ايمني هوشيار هستند كه نسبت به مواد ظاهرا بي‌ضرر موجود در محل زندگي خود، واكنشي بيش از حد معمول نشان مي‌دهند.
وي اظهار داشت: به عنوان مثال گرده گياهان مي‌تواند سيستم ايمني شخص آلرژيك را طوري تحريك كند كه گويي با يك خطر جدي روبرو شده، حساسيت يك مشكل بسيار شايع است و از هر 10 نفر، 2 نفر به نوعي از آن مبتلا هستند.
رهايي با بيان اينكه حدود 30 درصد جمعيت دنيا آلرژي دارند، ادامه داد: مصرف مواد غذايي حاوي ويتامي C و اسيد فوليك موارد حساسيت افراد مبتلا به آلرژي را در فصل بهار كاهش مي دهد.
رهايي خاطرنشان كرد: بسياري از حساسيت‌ها، ارثي هستند و از والدين به فرزندان منتقل مي‌شوند، افراد مي‌توانند توانايي ابتلاء به آلرژي را نيز ارث ببرند، هنگامي كه يكي از والدين به نوعي از حساسيت مبتلا باشد، شانس ابتلاي فرزند او 50 درصد و اگر هر دو آنها آلژيك باشند، اين مقدار به 75 درصد مي رسد.
اين پزشك اضافه كرد: سبزيجاتي مانند كلم بروكلي و آناناس حاوي ويتامين C زيادي است كه نقش موثري در تسكين علائم آلرژي دارد و به باز شدن سينوس‌ها كمك مي‌كند.
رهايي تصريح كرد: مطالعات نشان داده كه حدود 500 ميلي‌گرم ويتامين C در روز مي‌تواند علائم آلرژي را تسكين دهد‌.
وي با بيان اينكه مركباتي مانند پرتقال و ليموترش نيز براي درمان حساسيت بهاري مفيد است، گفت: سير و پياز نيز ار مواد قدرتمند براي مقابله با آلرژي است، چون عملكردي مانند آنتي‌هيستامين‌ها دارند و افراد براي پيشگيري از حساسيت در فصل بهار بايد بيشتر از سير و پياز استفاده كنند.
رهايي افزود: آبريزش بيني، اشك ريزش، سرفه، عطسه و اشكال در تنفس، گرفتگي بيني، عطسه، خارش و تورم پوست، پوست خشك و قرمز و حتي بروز جوش‌هاي پوستي از عوارض حساسيت است كه به واكنش افراد نسبت به آن ماده آلرژي زاي خاص بستگي دارد.
وي تصريح كرد: حساسيت‌هاي فصلي در چشم موجب ورم، ملتهب شدن و قرمزي، تورم و اشك ريزش و حساسيت به نور، در دستگاه تنفسي فوقاني باعث گرفتگي، خارش و آب ريزش بيني و در دستگاه تحتاني تنفسي موجب سرفه، احساس كمبود هوا، خس خس، تنگي نفس و در بيني موجب احساس خارش در بيني و گلو، سقف دهان و گوش‌ها، كاهش تمركز و احساس ناخوشي و خستگي و عصبي شدن مي‌شود.‏
اين پزشك تاكيد كرد: مواد غذايي حاوي ويتامين C و اسيدفوليك نقش دارويي بسيار مهمي در جلوگيري از آلرژي دارند.
اجتمام *9022*1834