به گزارش روز چهارشنبه پليس، سردار وحيد مجيد اظهار داشت: در پي ارجاع بيش از 100 فقره پرونده برداشت غيرمجاز از حساب شهروندان در استان خراسان رضوي در بازه زماني 20 روزه، كارشناسان تيم عمليات ويژه پليس فتا، اقدامات فني خود را در اين خصوص آغاز كردند.
وي افزود: كارشناسان پليس فتا استان خراسان رضوي با انجام تحقيقات و بررسي هاي تخصصي دريافتند بخشي از وجوه سرقتي در حساب افراد مختلف در سراسر كشور به چرخش درآمده و بخشي ديگر صرف خريد شارژ، كالا، ارز ديجيتال و ديگر خريدهاي اينترنتي در نقاط مختلف كشور شده است.
اين مقام ارشد انتظامي با بيان اينكه تراكنش خريدهاي صورت گرفته از رقم بالايي برخوردار بود، عنوان كرد : با تلاش پليس فتا، تعدادي از متهمان در فضاي سايبري شناسايي و پس از اخذ هماهنگي هاي قضائي طي اقدامي هماهنگ 8 متهم جوان و نوجوان در مشهد مقدس و 2 متهم در تهران و 2 نفر ديگر در استان هاي شمالي كشور دستگير شدند؛ متهمان به همراه تجهيزات رايانه اي كشف شده به پليس فتا خراسان رضوي منتقل شدند.
رئيس پليس فتا ناجا درباره ابعاد فعاليت اين باند كلاهبرداري، گفت: با توجه به وسعت دامنه كلاهبرداريها در سطح كشور مشخص شد مجرمان با طراحي صفحات فيشينگ نظير دريافت شارژ و خريدهاي زير قيمت به صورت اينترنتي و يا وعدههاي واهي ديگر اقدام به فريب طعمه هاي خود مي كردند.
وي ادامه داد: قربانيان نيز با وارد كردن اطلاعات كارت بانكي خود در صفحات جعلي، اطلاعات مزبور را در اختيار اعضاي اين باند قرار داده، به گونه اي كه هر كدام از اعضاي باند بدون اينكه يكديگر را از قبل ملاقات كرده باشند در فضاي مجازي، يك گروه سازمان يافته تشكيل داده بودند و با تقسيم مسئوليت؛ موجودي حساب قربانيان را خالي كرده و حتي با سوء استفاده از اطلاعات حسابهاي بانكي آنها دست به پولشويي مي زدند.
وي تصريح كرد: با توجه به وسعت دامنه فعاليت اين باند كلاهبرداري، رقم و ميزان دقيق آنكه تاكنون از 2 هزار و 100 اطلاعات كارت بانكي بدست آمده، مشخص شده بيش از 46 ميليارد ريال برداشت غير مجاز در فاصله زماني كمتر از 3 ماه صورت گرفته كه در اين رابطه تحقيقات از سوي پليس ادامه دارد.
اين مقام ارشد انتظامي خاطر نشان كرد: در بررسي پرونده متهمان دستگير شده، مشخص شد، تمامي افراد مزبور از داشتن خانواده مطلوب و روابط خوب خانوادگي محروم بوده و از نعمت پدر و يا مادر و به ويژه كمبودهاي عاطفي رنج مي بردند و براي حل مشكلات دوران جواني و نوجواني و هزينههاي متفرقه با انگيزه مالي به اين اقدام كلاهبردارانه روي آورده بودند كه اين امر نيز در حوزه اجتماعي و رفتار شناسي توسط كارشناسان مربوطه قابل بررسي خواهد بود.
سردار مجيد با بيان اينكه شهروندان گرامي براي خريد اينترنتي خود به هشدارهاي پليس فتا توجه كنند، گفت: كاربران فضاي مجازي ميبايست آگاهي خود را نسبت به تشخيص سايت و درگاه اصلي از جعلي افزايش دهند، همچنين نرم افزارهاي مورد نياز تلفن همراه هوشمند خود را از سايتهاي معتبر و رسمي تهيه كرده و به هيچ عنوان از شبكههاي اجتماعي به ويژه تلگرام نسبت به دريافت اپليكيشنهاي موبايل اقدام نكنند چرا كه ريسك بالايي در جاسوسي و نصب بد افزار به همراه خواهد داشت.
رئيس پليس فتا ناجا در خاتمه از شهروندان خواست: در صورت مواجه با موارد مشكوك آن را از طريق سايت پليس فتا به آدرس cyber police.ir بخش گزارشات مردمي اعلام كنند و هشدارهاي پليس را جدي بگيرند.
اجتمام *9105*1095*1193
رئيس پليس فتا:
باند سازمان يافته فيشينگ با كلاهبرداري 46ميليارد ريالي متلاشي شد
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۶:۲۱
کد خبر:
83315808
تهران- ايرنا- رئيس پليس فتا نيروي انتظامي جمهوري اسلامي از متلاشي شدن يك باند سازمان يافته فيشينگ با كلاهبرداري بيش از 46 ميليارد ريالي خبر داد.