۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۱۱
کد خبر: 83316279
T T
۰ نفر
كارت بازرگانی یكبار مصرف صادركنندگان واقعی را به حاشیه رانده است

مشهد- ایرنا-عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خراسان رضوی گفت: داغ شدن بازار كارت های بازرگانی یك بار مصرف كه قانون آن توسط بانك مركزی ابلاغ شد صادركنندگان واقعی را به حاشیه رانده است.

محمود سیادت روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اعمال كارت های بازرگانی ی كبار مصرف، آدم های بی هویت در حوزه صادرات سربرآوردند و صادركنندگان واقعی به سبب حفظ آبرو و درگیر نشدن با قوه قضائیه، كمتر صادرات انجام می دهند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر قوانین متضاد و متغیر، صادركنندگان را در مواجهه با شرایط اقتصادی و بازار هدف دچار مشكل كرده كه لازم است در این زمینه اقدامات اساسی صورت گیرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی واگذاری اظهارنامه های صادراتی به واردكنندگان و مشروط كردن واردات گروهی از كالاها صرفا با ارز حاصل از صادرات را خواستار شد.
رئیس اتحادیه صادركنندگان زعفران خراسان رضوی نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: این استان نخستین تولیدكننده زعفران در دنیاست و سالانه 400 تن زعفران در استان تولید و 85 درصد از آن صادر می شود و روز به روز تولید این محصول رو به افزایش است.
غلامرضا میری افزود: با توجه به محدودیت هایی كه برای صادركنندگان ایجاد شد و آنان ملزم به برگشت ارز حاصل از صادرات شدند صادرات زعفران از این استان در سال گذشته كاهش یافت و دلیل اصلی آن كارت های بازرگانی یك بار مصرف بود.
وی ادامه داد: صادركنندگان زعفران استان ملزم شدند كه ارز مورد نیاز خود را از طریق سامانه نیما تامین كنند و با ارز حاصل از صادرات، واردات انجام دهند و این در حالی است كه انجام واردات برای صادركنندگان زعفران میسر نیست.
رئیس اتحادیه صادركنندگان زعفران خراسان رضوی گفت: از سویی دیگر نرخ پایه گمركی برای صادرات زعفران تغییر كرده یعنی از 500 تا 700 دلار سابق به هزار و 600 دلار فعلی رسیده است و این تفاوت نرخ، هزینه های صادرات را افزایش داده است.
میری افزود: برای بهبود فرآیند برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد كشور، پیشنهاد می شود ارزش گمركی برخی اقلام صادراتی در سامانه نیما اصلاح شود، صادركنندگان زعفران صادرات را با كارت بازرگانی واردكنندگان انجام دهند و سپس ارز را در كشور هدف صادراتی در اختیار واردكننده قرار دهند تا وی با همان ارز كالا را وارد كشورمان كند.
1922/7489