۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۲۹
کد خبر: 83316307
T T
۰ نفر

اردیبهشت متفاوت با هزاران پروانه رنگی در بجنورد

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۲۹
کد خبر: 83316307
اردیبهشت متفاوت با هزاران پروانه رنگی در بجنورد

بجنورد- ایرنا- پروانه ها بال گشوده اند، كوچه و خیابان و بخصوص بوستان های شهر بجنورد مملو از پروانه های رنگارنگ شده است این میهمانان زیبا و دوست داشتنی هم اكنون در سراسر شهر به این سو و آن سو پرسه می زنند.

شهروندان بجنوردی و بخصوص كودكان از تماشای این همه پروانه زیبا و رنگارنگ در سطح شهر جا خورده اند بویژه این پروانه ها در خانه هایی كه باغچه درخت و گل وجود دارد بیشتر به چشم می خورند.
به طوری كه مردمان این دیار در چند سال این همه زیبایی و رنگ را در خود ندیده بودند امروز با دیدن این چشم اندازهای زیبا خیره شده است و سئوال دارند كه علت افزایش این همه پروانه چیست؟
در این روزها موج پروانه ها تمامی خیابان های این شهر را گرفته است به طوری كه شهروندان به بهانه دیدن پروانه صبح را به پیاده روی می پردازند تا در كنار این حشرات زیبا و دوست داشتنی ورزش كنند و مادران نیز از خوشحالی این همه زیبایی كودكان خود را به بوستان ها می برند تا از دیدن این نعمت زیبا بهره مند شوند.
هم اكنون بوستان ها، بولوار ها، میادین و حیاط خانه ها میزبان این پروانه های رنگارنگ هستند.
دشت ها، كوه ها و اراضی كشاورزی خراسان شمالی نیز مملو از حشرات مختلف و به خصوص پروانه ها شده است كه در این سال های اخیر به علت خشكسالی و كمبود بارش باران كمتر به چشم می خورده است.
مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: زمستان پارسال پرباران و بسیار مناسب بود و در بهار نیز بارش های خوبی بارید كه این امر طبیعت را بارور كرد.
سیداصغر مطهری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افزایش باران رشد گیاهان را دوچندان كرد به همین نسبت زاد و ولد حیات وحش زیاد شده، تخم ریزی حشرات امسال افزایش یافته است.
وی افزود: سال های پرباران آلاینده ها نیز كاهش می یابند كه این امر نیز موجب زیاد شدن حشرات خواهد شد چرا كه لاروها به تكامل می رسند و پروانه خواهند شد.
وی با بیان اینكه در طبیعت هیچ موجودی مضر نیست اظهار داشت: افزایش پروانه ها برای طبیت هیچ زیانی ندارد بلكه بسیار مفید و سودمند است، انواع حشرات در باروری گیاهان مفید هستند.
علیرضا نادری كارشناس حشرات و پروانه‌شناس در معاونت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست كشور در گفت و گو با ایرنا گفته است: در روزهای اخیر شاهد موج حركت پروانه‌های بی‌شماری هستیم كه در مناطق مختلف كشور دیده می‌شوند و برای بسیاری این سوال پیش آمده كه این پروانه‌ها از چه گونه‌ای هستند و چرا جمعیت آنها این‌قدر افزایش یافته است.
وی افزوده است: لارو این پروانه قادر به تغذیه از طیف وسیعی از گیاهان است و همین موضوع به آن توانایی انتشار وسیع‌تری را داده است.
وی در پاسخ به این پرسش كه «چرا امسال جمعیت این گونه پروانه‌ تا به این اندازه افزایش یافته است» گفته است: هر چند سال كه دوره‌های بارشی در كشور تغییر می‌كند و شاهد افزایش بارندگی می‌شویم و از طرفی زمستان‌ها معتدل‌ترو اقلیم بیشتر مدیترانه‌ای می‌شود، این گونه از حشرات به سرعت تخم‌گذاری می كنند.
این پروانه‌شناس درباره علت جابه‌جایی‌های طولانی این گونه در مناطق مختلف گفت: بسیاری از این پروانه‌های تازه بالغ با پرواز قوی، خود را به نقاط دورتر می‌رسانند و حتی تا ارتفاعات چهار هزار متری نیز پیش می‌روند.
كارشناس حشرات سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان كرد: این پروانه‌ها در استان های با آب و هوای گرم با جمعیت بالا گزارش شدند و با گرم‌تر شدن فصل و رفتن به سمت بهار به زودی با بهاری شدن مناطق شمالی كشور، در تمام این مناطق به وفور یافت خواهد شد.
این پروانه‌شناس تصریح كرد: این گونه همیشه در هزاران سال در منطقه ما حضور داشته و همیشه جمعیت آن در نوسان بوده است.
حشرات از جمله پروانه و سنجاقك سنسورهای طبیعت و نشانه سلامت زیستی هر منطقه هستند.
در خراسان شمالی 56 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در كشور زیست دارد و 150 گونه پرنده از 532 گونه موجود در كشور، 68 خزنده از 228 گونه موجود كشور ، چهار گونه دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع 160 گونه آبزی موجود در كشور زیست می كنند كه برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، پلنگ، بالابان و كركس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
3007/ 6042