۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۲۹
کد خبر: 83317317
T T
۰ نفر

مقابله با پوره ملخ صحرایی در فارس ادامه دارد

۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۲۹
کد خبر: 83317317
مقابله با پوره ملخ صحرایی در فارس ادامه دارد

شیراز - ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی استان فارس گفت: مبارزه با پوره های ملخ صحرایی(نوزادان) در این استان به پایان نرسیده است و این روند در هفت شهرستان ادامه دارد.

حمید دبیری جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: شهرستان های لارستان، گراش ، ممسنی، قیر و كارزین، خنج، داراب و زرین دشت شهرستان هایی هستند كه مقابله با پوره های ملخ صحرایی با آنها در حال انجام است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی استان فارس بیان كرد:شهرستان های گراش و ممسنی نسبت به سایر شهرستان ها دارای تراكم بیشتری از ملخ هستند و مبارزه با این آفت در این شهرستان ها بیشتر از مكان های دیگر در جریان است.
وی با بیان اینكه از بهمن پارسال تاكنون بیش از سه هزار و 400 هكتار از اراضی فارس سم پاشی شده است افزود: طی دو روز اخیر بیش از 300 هكتار از اراضی استان فارس سمپاشی شده است لیكن رصد و پایش مزارع و منابع طبیعی استان فارس همچنان ادامه دارد.
او در خصوص سمپاشی در مناطق نیز عنوان كرد: برخی از مناطقی به علت سختی در جابه جایی تجهیزات، سمپاشی به صورت دستی و با استفاده از سمپاش پشتی صورت می گیرد كه حضور مردم و كمك به نیروهای جهاد كشاورزی برای كنترل پوره های ملخ صحرایی بسیار حائز اهمیت است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی فارس اظهار داشت: ادوات مبارزه با پوره ها و ملخ صحرایی در استان فارس به صورت روزانه در اختیار شهرستان ها قرار می گیرد و با توجه به تمهیداتی كه در استان در نظر گرفته شده است كمبودی در استان فارس در این زمینه وجود نخواهد داشت.
وی به كشاورزان هشدار داد: با توجه به اینكه پوره های ملخ صحرایی به مزارع استان نزدیك می شوند باید رصد و پایش مزارع بیشتر از قبل مورد توجه باشد و اگر امكان همكاری با نیروهای جهاد كشاورزی برای مقابله با این آفت را دارند همكاری های لازم را با آنان انجام دهند.
دبیری اضافه كرد: مقابله در عرصه های منابع طبیعی با ملخ های صحرایی ادامه دارد و طی هماهنگی های صورت گرفته مقرر شد نیروهای اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس به نیروهای جهاد كشاورزی برای مقابله با ملخ های صحرایی كمك كنند.
پیشتر وزیر جهاد كشاورزی طی دو نامه به وزیر كشور به طور مجدد 30 میلیارد تومان اعتبار جدید و همكاری استانداری ها و فرمانداری ها برای تخصیص تجهیزات مبارزه با ملخ صحرایی را خواستار شد.
محمود حجتی در این نامه خطاب به عبدالرضا رحمانی فضلی نوشت: هجوم ملخ صحرایی از كشورهای همسایه بخش وسیعی از استان های جنوبی كشور از جمله هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر، خوزستان، خراسان جنوبی، كهگیلویه و بویراحمد و كرمان را در برداشته است كه امنیت غذایی و پایداری عرصه های طبیعی كشور را با تهدید جدی مواجه كرده است.
وی افزود: متاسفانه اعتبار تصویب شده تكافوی اقدامات و مدیریت یكپارچه مقابله و كنترل آفات مذكور را نمی دهد بنابراین خواهشمند است با طرح و تصویب اصلاح بند 1 تصویب نامه مذكور به مبلغ 300 میلیارد ریال مشتمل بر 150 میلیارد ریال هزینه ای و 150 میلیارد ریال تملك دارایی سرمایه ای در هیات وزیران اقدامات لازم را به عمل آورید.
مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات كشور گفته بود: از دهم بهمن ماه پارسال تاكنون بیش از 205 هزار هكتار از مناطق آلوده استان های جنوبی با ملخ صحرایی مبارزه شیمیایی انجام شده است.
سعید معین نمینی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از بهمن ماه پارسال تاكنون 145 مورد ریزش ملخ صحرایی در شش استان جنوبی ( خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، جنوب كرمان و فارس) داشته ایم كه تعداد 135 مورد آن مربوط به 35 روز گذشته (از بیستم فروردین ماه تاكنون) است.
نمینی ادامه داد: براساس اعلام ' فائو' باید تا خرداد ماه امسال در سطح 250 تا 300 هزار هكتار از زمین های ایران با ملخ های صحرایی مبارزه انجام شود.
ملخ‌های زرد رنگ صحرایی (دریایی)، گروهی از ملخ‌های پرنده هستند كه بزرگی آنها به 15سانتی‌متر می رسد و در زمره مضرترین حشرات به شمار می آیند.
ع.پ /1876
۰ نفر