۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۱۵
کد خبر: 83317451
T T
۰ نفر
اصلاح نظام ارزی و سیاست های اشتغالزایی زمینه ساز تولید است

تهران-ایرنا- خطیب نماز جمعه تهران گفت: اصلاح نظام ارزی و اصلاح سیاست های اشتغالزایی از اصولی است كه ثمره آن فراهم آوردن زمینه تولید، مدیریت و كنترل تورم و كاهش نرخ بیكاری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین «سید محمد حسن ابوترابی فرد» در خطبه دوم نماز جمعه تهران افزود: اصلاح نظام ارزی، سیاست پولی، نرخ رشد حجم پول، نرخ سود بانكی، بانك مركزی، اصلاح سیاست مالی، نظام بودجه ریزی كه رهبر معظم انقلاب تاكید كردند - یعنی میزان درآمد و مخارج دولت ریشه بسیاری از مشكلات است-، سیاست هایی است كه باید به اصلاح عملكرد اقتصاد ایران منتهی شود .
وی با تاكید بر لزوم اصلاح سیاست های ساختاری به خصوص در حوزه مدیریت درآمدهای نفتی گفت: درآمدهای نفتی باید در این مقطع از تاریخ ایران كه دشمن برای ما این فرصت را فراهم كرده است، اصلاح شود. دولت و مجلس باید تصمیم بگیرند به هر میزان كه در این مقطع سخت ارتباط بودجه با نفت كاهش پیدا كرد، هرگز افزایش پیدا نكند، این پایه شود. به طوری كه اگر فردا سیاست های نظام این بود كه نفت بیشتری بفروشد تمام درآمدها به صندوق ذخیره ارزی واریز شود.
وی ادامه داد: نظام سازی، اصلاح نهادها، نظام مالیاتی، نظام بانكی، نظام مدیریت، نظام نظارت، نظام قضایی ، نظام تقنین و تنقیح كشور را متحول می كند.
خطیب نماز جمعه تهران در ادامه به سوره مباركه حضرت یوسف اشاره كرد و گفت: بعد از این كه پادشاه مصر او را در این جایگاه انتخاب كرد، حضرت یوسف مسئولیت مدیریت اقتصاد مصر را انتخاب می كند. این انتخاب همانطور كه اهل تحقیق هم اشاره كرده اند اهمیت اقتصاد در مدیریت كشور را نشان می دهد.
ابوترابی فرد خاطرنشان كرد: اینكه می‌بینید نزدیك به دو دهه است كه سكان دار انقلاب اسلامی با ادبیات و شعارهای مختلف بر اهمیت مدیریت اقتصادی كشور تاكید دارند، به دلیل جایگاه مهم اقتصاد است. اگر اقتصاد كشوری اقتصاد قدرتمندی بود راه برای تحول هموار می‌شود.
وی گفت: حضرت امیر (ع) در نامه به مالك اشتر اولین مسئولیت او را جمع آوری مالیات ذكر می كند. یعنی اقتصاد سالم امكان بدست آوردن مالیات را فراهم می آورد.
خطیب جمعه تهران اضافه كرد: جمهوری اسلامی در این چهاردهه در حوزه های اقتصادی با تمام كاستی ها و ضعف هایی كه وجود داشته، قدم های بسیار بلند و استثنایی برداشته است.
ابوترابی فرد یادآورشد: با این كه ما یك دهه با آن هزینه ها در جنگ بودیم، چهاردهه در تحریم هستیم و در بدست آوردن منابع همیشه با مشكل روبرو بوده ایم، اما امروز زیرساخت های اقتصادی كشور به اندازه ای شكل گرفته كه بسیاری از كشورهای حتی به اصطلاح توسعه یافته از این امكانات برخوردار نیستند.
خطیب نماز جمعه تهران با تبیین تفاوت های زیرساخت های های اقتصادی با شاخص های كلان اقتصادی اظهارداشت: زیرساخت ها برای آن است كه شاخص ها اصلاح شود كه البته در این حوزه مشكل داریم و باید به طور جدی به آن بپردازیم.
حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد یادآور شد: حضرت یوسف می فرماید اقتصاد كشور را به من بسپار چرا كه من دو ویژگی در این زمینه دارم. اولا در قله پاكدستی و دوم در قله دانش در این زمینه قرار دارم.
وی با بیان این كه اقتصاد و مدیریت دانش محور شعار قرآن است، اظهارداشت: نظام دانایی نظام مبتنی بر آموزه های وحیانی بوده و روح دین، روح علم و معرفت است. یكی از مهمترین شاخص ها برای انتخاب مدیران در هر سطحی دانش،علم و تجربه لازم و در تراز بالا است.
خطیب نماز جمعه تهران در ادامه گفت: در این دوران حداقل با سه رییس جمهور در مجلس ارتباط داشتم. گاهی می دیدم وزیری معرفی شده است كه وقتی با او جلسه می گذاشتم می دیدم كه مجلس با این وزیر اصلا صحبت نكرده است كه در چه شرایطی، با چه سیاستی و چه نگاهی در این جایگاه قرار گرفته است و رییس دولت و نظام چه انتظاراتی از وی دارد؟
ابوترابی فرد اضافه كرد: گاهی می دیدم درست در نقطه ای كه درآمدهای كشور به دلیل تحریم در اوج كاهش و محدودیت است، آقای وزیر از روز اول پیشنهادهای پرهزینه ای را مطرح می كند و اصلا نمی داند در چه شرایطی این كرسی را در دست گرفته است؟ یكی از دلایل مشكلات امروزهم همین هزینه هایی است كه نباید در آن سال ها خلق می شد و خلق شد.
وی در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به مدیریت اقتصادی حضرت یوسف گفت: جناب آقای یوسف معاون اول، برنامه شما برای مدیریت اقتصاد مصر چیست؟ این برنامه مبتنی بر اطلاعات است. اگر امروز را عصر اطلاعات می نامید، قرآن عصر حضرت یوسف را عصر اطلاعات و دانایی و علم می داند ومی گوید حضرت یوسف با اطلاعات درست از فضای پیش روی كشور بزرگ مصر با اطلاعات، علم و نقشه راهی را تدوین كرد.
ابوترابی فرد ادامه داد: جوانان، مدیران، مسئولان و آحاد ملت ایران، امروز هم این نقشه راه ، راه نجات همه ملت ها است، راه رسیدن به قدرت است، اگر ایران این راه را انتخاب كند و در این راه قدم بردارد به سرعت مشكلاتش حل می شود.
خطیب جمعه تهران یادآور شد: یك مقام عالیرتبه بنیاد پژوهشی واشنگتن كه به كنگره و رییس جمهور آمریكا برای چگونگی تحریم ایران مشاوره می دهد، در همایشی تصریح می كند كه اگر مسئولین ایران با شجاعت راه درست را انتخاب كنند ایران به سرعت بر مشكلات خود در همه حوزه ها فائق می آید. چون دشمنان ظرفیت های ایران را می دانند.
وی تاكید كرد:ایران با داشتن این ملت ورهبری عالم، شجاع و مقتدر یك استثنا است. انقلاب اسلامی با داشتن ملت های منطقه، دولت های شجاع منطقه و جبهه مقاومت یك استثنا است.
ابوترابی فرد اضافه كرد: جمهوری اسلامی ایران یك قدرت رو به رشد است كه راه را برای افزایش اقتدار ملت اسلام و كاهش ضریب نفوذ آمریكا در منطقه هموار كرده و از این بابت یك استثنا است.
خطیب نماز جمعه تهران اضافه كرد: راه حضرت یوسف این است كه می فرمایند من دو برنامه در دو دوره هفت ساله دارم. این برنامه براساس اطلاعات درست از موقعیت كشور در سال های پیش رو است. شما هفت سال دوران پرآبی دارید. سال آبی شما پر آب است مثل سال آبی امسال ما. اقتصاد آن روز، اقتصاد كشاورزی است و در این هفت سال باید مصر به قدرت بزرگ در عرصه اقتصاد و كشاورزی تبدیل شود.
وی گفت: وزارت جهاد كشاوری ما در این حوزه كارهای خوبی كرده و كارشناسان خوب این حوزه كه تلفیقی از جهاد و وزارت كشاورزی هستند، قدم های خوبی برداشتند.
خطیب جمعه تهران با بیان این كه این كارشناسان باید نقشه دقیق كشاورزی را برای جامعه كشاورزی تعریف كنند، یادآورشد: دانشكده جهاد كشاورزی دانشگاه تهران اولین دانشكده این دانشگاه است و علما و شخصیت های تراز اولی دارد.
ابوترابی فرد با اشاره به آیاتی از قرآن در خصوص اهمیت نقش تولید اظهارداشت: مدیران اقتصادی كشور با توجه به محدودیت منابع باید كمك كنند منابع نایاب و كم یاب به حوزه هایی هدایت شود كه بالاترین سود را برای كشور داشته باشد و نیاز كشور و امنیت كشور را تامین كند.
وی با بیان این كه تولید مبدل به فرهنگ ایران نشده است،خاطرنشان كرد: فرهنگ ملی و اسلامی ما باید فرهنگ تولید دانش بنیان باشد. الان حدود 800 میلیارد مترمكعب روزانه گاز استخراج می كنیم و تقریبا همه را مصرف می كنیم در حالی كه با نصف این می شود با بهترین وجه زندگی اقتصادی و خانوادگی ما اداره شود. دنیا با كمتر از یك سوم و یك چهارم زندگی خود را اداره می كنند.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: همان طور كه تربیت فرد در سایه ریاضت فردی بدست می آید، جامعه هم با سختی و كار به كمال می رسد. حضرت یوسف هفت سال كار پی در پی تولید حداكثری و مصرف حداقلی ممكن را در پیش گرفت تا مردم هفت سال دوم بتوانند از دسترنج خود استفاده كنند و بعد از سال پانزدهم به بعد فرهنگ كار، تولید و مصرف متوازن در این كشور نهادینه می شود.
سیام**1058 **2021**
۰ نفر