محمد حسين صومي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بيان اينكه فشار خون بالا عامل مرگ و مير خاموش است، افزود: فشار خون بالا اصلي ترين عامل خطر قابل كنترل در مرگ و مير زودرس ناشي از بيماريهاي قلبي، بيماريهاي مزمن كليوي و سكته مغزي و بيماريهاي چشمي در جهان است.
وي با بيان اينكه بيمار مبتلا به فشار خون بالا تا با پايان عمر بايد تحت كنترل قرار گيرد، ادامه داد: ميزان شيوع فشار خون بالا از سال 1990 تا 2016 ميلادي حدود 3 تا 3.5 برابر شده كه با اصلاح سبك زندگي و مصرف دارو ميتواند درمان و يا كنترل شود.
دكتر صومي با اشاره به اينكه اكنون بيش از 15 ميليون نفر مبتلا به فشار خون بالا در كشور وجود دارد، گفت:از اين تعداد تنها 60 درصد آنها از فشار خون بالاي خود اطلاع دارند و نصف اين 60 درصد تحت كنترل و دارو درماني هستند.
وي افزود: اكنون 30 درصد زنان و 25 درصد مردان دچار فشار خون بالا هستند كه با مطالعات بين المللي انجام شده، تا 2025 بيش از 40 درصد زنان و 35 درصد مردان دچار فشار خون بالا ميشوند و اين نگران كننده است كه بايد ميزان شيوع و كنترل را افزايش دهيم تا قربانيان فشار خون بالا به حداقل برسد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تبريز اظهار داشت: عواملي همچون مصرف نمك، كم تحركي، چاقي، اختلال چربي، مصرف سيگار و الكل عامل افزايش فشار خون هستند كه ضروري است مردم نسبت به روش تغيير سبك زندگي خود آگاه شوند.
دكتر صومي ادامه داد: در همين راستا در حوزه سلامتي و بهداشت به دنبال تغيير رفتار و تغيير نگرش مردم با افزايش آگاهي مردم هستيم تا از سكتههاي مغزي و قلبي و مرگ زودرس جلوگيري كنيم.
وي با بيان اينكه آمار كشوري بيماران فشارخوني در سامانه سيب ثبت ميشود، افزود: در آذربايجان شرقي ۲۱۸ هزار نفر از طريق ۱۸ شبكه بهداشت و درمان شناسايي شده اند كه از اين تعداد در مراغه 16 هزار و 956 نفر و در دانشكده سراب 3 هزار و 111 نفر است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تبريز خاطرنشان كرد: استان آذربايجان شرقي دومين استان بعد از فارس است كه بهترين عملكرد در شناسايي افراد داراي فشار خون بالا را دارد.
صومي با اشاره به تشكيل ستاد استاني طرح بسيج فشار خون در آذربايجانشرقي، اعلام كرد: اين طرح از ۲۷ ارديبهشت تا ۱۵ تيرماه اجرا مي شود.
6120
تبريز- ايرنا- رئيس دانشگاه علوم پزشكي تبريز گفت: تاكنون بيش از 218 هزار نفر مبتلا به فشار خون بالا در آذربايجان شرقي از طريق مراجعات بيمارستاني شناسايي شده اند كه مي تواند به كنترل و در نتيجه كاهش مرگ و مير در استان كمك شاياني كند.