به گزارش ایرنا به نقل از بلومبرگ، با پخش یك فیلم ویدئویی كه 'هاینس كریتسین اشتراخه' معاون صدراعظم اتریش را در حال ارایه قول قراردادهای دولتی در ازای كمك انتخاباتی از یك فرد روس نشان می دهد، دولت 17 ماهه اتریش دچار مشكل شده و احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام در این كشور وجود دارد.
گزارش رسانه های اتریش حاكی است كه 'سباستین كورتس' صدراعظم اتریش احتمالا پیشنهاد حزب ملی گرای 'آزادی' برای جایگزینی اشتراخه با 'نوربرت هوفر' وزیر زیرساخت ها در مقام معاون صدراعظم موافقت نخواهد كرد. شبكه 'او آر اف' در عین حال گزارش داده كه انتخابات زودتر از ماه سپتامبر (شهریور) برگزار نخواهد شد.
'توماس هوفر' تحلیلگر سیاسی گفت: برای كورتس ادامه كار با هوفر در مقام معاون صدراعظم كار پرخطری است زیرا این مسائل مربوط به حزب آزادی او را رها نخواهد كرد.
كورتس پیش از این نیز با انتقادهایی از طرف هم حزبی های خود در خصوص لفاظی های ملی گرایانه درباره مهاجرت و مسائل رفاهی رو به رو شده است. 'رینولد میترلنر' معاون سابق صدراعظم ماه گذشته كتابی منتشر كرد كه در آن كورتس را به علت كنار گذاشتن اصول حزب مورد بازخواست قرار داده بود.
بحران سیاسی در اتریش یك هفته پیش از انتخابات پارلمان اروپا ایجاد شده و این درحالی است كه نظرسنجی ها نشان می دهد حزب 'مردم' كورتس (OVP) بیشترین آرا را كسب خواهد كرد و حزب مخالف 'سوسیال دموكرات' پس از آن قرار دارد.
دو روزنامه آلمانی 'اشپیگل' و 'زدویچه زایتونگ' گزارش داده اند كه 'هاینس كریستین اشتراخه' معاون صدراعظم اتریش در حالی مورد فیلمبرداری قرار گرفته كه در ژوئیه 2017میلادی چند ماه پیش از انتخابات پارلمانی اتریش در حال گفت وگو درباره قراردادهایی با یكی از خویشاوندان نزدیك یكی از الیگارش های روسیه در 'ابیزا' (Ibiza) است. اشتراخه به درخواست ها برای اظهارنظر در خصوص این ویدئو پاسخی نداده است.
اشتراخه امروز در ساختمان صدراعظمی با كورتس دیدار كرده و انتظار می رود صدراعظم اتریش بیانیه ای صادر كند.
كورتس جمعه شب برای بررسی این مساله جلسه بحران تشكیل داد و این ویدئو امروز در صفحه اول روزنامه های اتریش قرار داشت. اقداماتی از جمله ترمیم كابینه و انتخابات زودهنگام در مطبوعات اتریش مورد بحث قرار گرفته است. روزنامه 'كرونن زایتونگ' از همدلان قدیمی حزب آزادی تیتر زد: كار حزب آزادی تمام شد.
اشتراخه رئیس حزب راست افراطی 'آزادی' اتریش است كه در دسامبر 2017 و با كسب 26 درصد آراء در انتخابات به عنوان شریك ائتلافی وارد دولت شد.
'كریستین هافنكر' دبیر كل حزب آزادی گفته كه وكلای این حزب در حال بررسی فیلم منتشر شده هستند. وی در بیانیه ای گفت: نه اشتراخه و نه حزب آزادی هیچگاه مزایایی از افراد مورد نظر دریافت نكرده اند. از آنجا كه این فیلم ظاهرا بطور غیرقانونی تهیه شده ما همچنین در تدارك اقدامات حقوقی هستیم.
در این فیلم كه روزنامه های آلمانی بخشی از آن را منتشر كرده اند، اشتراخه و یكی از همكاران حزبی او در جایی كه ظاهرا ویلایی در 'ابیزا' است با یك زن جلسه دارند. این زن می گوید كه خواستار سرمایه گذاری چند صد میلیون یورویی در اتریش است. اشتراخه و همكار حزب او هم پیشنهاد سرمایه گذاری از جمله كسب سهام 50 درصدی از روزنامه بانفوذ 'كرونن زایتونگ' اتریش را در ازای حمایت از اشتراخه و حزب آزادی در انتخابات می دهند.
اشپیگل به نقل از اشتراخه در آن جلسه گزارش داد كه گفته اگر او بتواند كنترل روزنامه را سه هفته پیش از انتخابات در دست بگیرد و ما را به جایگاه اول ببرد در این صورت می توانیم درباره همه چیز صحبت كنیم.
بر اساس ویدئوی منتشر شده، اشتراخه وعده اعطای قراردادهایی در زمینه راهسازی را به آن زن درصورت پیروزی حزب آزادی داده است.
به گزارش اشپیگل، اشتراخه برگزاری چنین جلسه ای را تائید كرده اما مدعی است كه به آن زن گفته بود كه قوانین اتریش باید رعایت شود و اینكه او در نهایت هیچ كمكی دریافت نكرده و هیچ كسب و كاری هم به او نداده است.
دادستان های اتریش گفتند كه این گزارش ها را بررسی كرده و سپس تصمیم خواهند گرفت كه آیا علت كافی برای تحقیقات وجود دارد یا نه.
به گزارش بلومبرگ، ارتباطات حزب آزادی اتریش با روسیه همواره در كانون توجه كارشناسان بوده است. اشتراخه و هوفر در دسامبر 2016 در مسكو یك 'توافق كاری' با حزب 'روسیه متحد' ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه امضا كردند. حزب آزادی اتریش خود را یك 'شریك و میانجی بی طرف' روسیه و آمریكا توصیف كرد.
پس از این رخدادها، رسانه های اتریشی خبر دادند كه هاینتس كریستیان اشتراخه، رهبر حزب آزادی و معاون صدراعظم اتریش از مقامش استعفا كرده است. پیش تر، رسانههای اتریش از احتمال فروپاشی دولت ائتلافی این كشور خبر داده بودند.
اروپام**1078**2040
تهران - ایرنا - جنجال ناشی از پخش یك ویدئو از جلسه معاون صدراعظم اتریش با یك فرد بانفوذ روس پیش از انتخابات دو سال پیش این كشور كه ظن فساد و تبانی را ایجاد كرده، وی را به استعفا كشانده و احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام را مطرح كرده است.