۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۵۰
کد خبر: 83319150
T T
۰ نفر

كليشه بودن سريال هاي مناسبتي

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۵۰
کد خبر: 83319150
كليشه بودن سريال هاي مناسبتي

روزنامه سبحان در شماره 4876 در مطلبي با عنوان ' كليشه بودن سريال هاي مناسبتي' زمان ماه مبارك رمضان براي پخش سريال هاي مناسبتي را به بحث گذاشت و ضمن كليشه اي خواندن موضوع اغلب سريال ها داستان اين سريال ها را تكراري و نيازمند به تغيير و تحول خواند.

در اين نوشتار به قلم ليلا غضنفري آمده است: جايگاه سريال هاي ويژه ماه مبارك رمضان نزد مخاطبان سيما به گونه اي است كه تماشاي اين سريال ها، به بخشي از عادات فرهنگي مردم ايران در اين شب هاي مبارك تبديل شده است.
يكي از دلايل چنين گرايشي نزد مردم، همزمان بودن پخش اين سريال ها با لحظات خاص پس از افطار است كه همه اعضاي خانواده گردهم مي آيند و فضايي پر از نشاط و معنويت در خانه ها حاكم مي شود.
دليل ديگر، خاطرات خوش به جا مانده از اين گونه سريال ها در سال هاي قبل است. به همين دلايل، موقعيت زماني ماه مبارك رمضان و به خصوص حد فاصل افطار تا نيمه شب، فرصت مناسب رسانه اي و فرهنگي براي صداوسيما را پيش آورده است.
سه سريال در شبكه هاي سه گانه يك، دو و سه بعد از افطار پخش مي شود. شبكه يك سيما براي ماه مبارك رمضان مجموعه تلويزيوني «از يادها رفته » كه روايتي تاريخي دارد را پخش مي كند. قصه اي كه در دل تاريخ معاصر و دوران پهلوي اول مي گذرد.
داستان اين سريال درباره دختري جوان در سال 1319 است كه به دليل نداشتن شناخت از وضعيت كشور و آداب و رسوم دچار بحران شديدي مي شود اما كشف حقايق و واقعيت هايي، موجب تحول زندگي او مي شود.
شبكه دو، مجموعه تلويزيوني «دلدار » را به عنوان سريال مناسبتي خود در ماه مبارك رمضان برگزيده است. اين سريال به كارگرداني برادران محمودي توليد شده است.
دلدار سريالي در قالب يك ملودرام عاشقانه و با مضموني اجتماعي است و در دل نمايش يك داستان عشقي، به مسائل و چالش هاي امروز نسل جوان هم مي پردازد.
چالش هايي چون ازدواج، اشتغال و انحراف كه دغدغه هاي جوان امروز جامعه ماست و سريال شبكه دو نيز به آسيب شناسي آنها توجه كرده است.
شبكه سوم سيما مجموعه «برادر جان » را پخش مي كند؛ برادرجان، يك ملودرام خانوادگي و با مضموني اجتماعي و مذهبي است.
موضوع اصلي فيلم حق الناس است. شايد اين فيلم به دليل نوع محتوا كمي مناسبتي تر باشد اما در نوع چگونگي برملا شدن ماجرا بسيار كليشه اي و قابل حدس عمل كرده است.
اكنون بعد از گذشت 11 قسمت از اين سريال هاي مناسبتي اين سؤال براي مخاطبان پيش آمده است كه تلويزيون با قصه هاي تكراري تنها به دنبال سرگرم كردن مردم است و جعبه جادويي در اين روزگار كه مردم با مشكلات اقتصادي و اجتماعي درگير هستند چگونه مي تواند مسائل مذهبي را با برنامه هاي كليشه اي به مخاطبان روزه دار خود ارائه دهد!
منبع : روزنامه سبحان
6113