رحمان حريري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: براساس بررسي هاي انجام شده 60 درصد زنان معتاد در كردستان به پيشنهاد همسران خود به اعتياد روي آورده اند.
وي اولين عامل اعتياد در نوجوانان را تفريح و كنجكاوي و در ميان زنان، اعتياد مردان دانست و افزود: مرد داراي اعتياد براي اينكه مورد اعتراض همسر واقع نشود با روش هاي گوناگون از جمله مصرف قرص، زن را به مواد مخدر آلوده مي كند.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كردستان، افسردگي و نبود نشاط اجتماعي را يكي ديگر از دلايل اصلي اعتياد در ميان زنان اعلام كرد و يادآور شد: آلوده شدن به اعتياد مربوط به چهار حوزه فردي، خانواده، دوستان و اجتماع است.
حريري با بيان اينكه در آيتم اعتياد فردي، اولين عامل براي آلوده شدن كنجكاوي، دوم كسب لذت و تفريح و در نهايت مشكلات روحي و رواني است، گفت: سيستم آموزشي كشورمان نيز استرس و اضطراب زيادي به دانش آموز و دانشجو وارد مي كند و اين موضوع هم در اعتياد تاثير زيادي دارد.
وي شكست هاي عاطفي را موجب استرس، افسردگي و روي آوردن به مصرف مواد مخدر دانست و تاكيد كرد: از آنجايي كه مصرف شيشه لذت كاذبي به فرد مي دهد تمايل زنان افسرده به مصرف آن افزايش يافته است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كردستان به تخريب يك ميليون سلول مغز در اثر يك بار مصرف شيشه اشاره كرد و افزود: مصرف شيشه بسيار اعتيادآور است و زنان در صورت اعتياد بخاطر تامين هزينه هاي آن هر كاري انجام مي دهند.
حريري مهمترين بنيان پيشگيري از اعتياد و آلودگي به آن را خانواده دانست و اظهار داشت: آساني دسترسي به مواد مخدر در اجتماع، مدگرايي (مثل مصرف گل)، كمبود مراكز مشاوره، فقر، تورم و بيكاري زمينه را براي اعتياد بويژه در زنان افزايش مي دهد.
به گزارش ايرنا، براساس آخرين سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال 95 جمعيت استان كردستان يك ميليون و 603 هزار و 11 نفر است كه 812 هزار و 776 نفر آن مرد و 790 هزار و 235 نفر زن هستند.
7355/9102
سنندج - ايرنا - دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كردستان به آمار 10 درصدي اعتياد در ميان زنان كشور اشاره كرد و گفت: در اين استان نيز 6 درصد زنان به انواع مواد مخدر اعتياد دارند.