۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۳۴
کد خبر: 83319674
T T
۰ نفر
اعتبار فرهنگي ستاد احيا درياچه اروميه به 362 ميليارد ريال رسيده است

اروميه- ايرنا- رييس دفتر استاني ستاد احياي درياچه اروميه در آذربايجان غربي با بيان اينكه اعتبار فرهنگي مصوب اين ستاد از بدو تاسيس/1393/ تاكنون به 362 ميليارد ريال رسيده، گفت: 131 ميليارد ريال از اين اعتبار تخصيص يافته است.

«فرهاد سرخوش» روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه تاكنون بيش از 101 ميليارد ريال براي اجراي برنامه هاي فرهنگي اين ستاد هزينه شده است، بيان كرد: طرح هاي فرهنگي و اجتماعي از مهمترين راهكارهاي 27 گانه مصوب كارگروه ملي نجات درياچه اروميه به شمار مي رود.
وي هدف از اجراي اين برنامه ها را رفع چالش ها و مشكلات اجتماعي فراروي طرح هاي اجرايي احياي درياچه اروميه، افزايش آگاهي ذينفعان و مشاركت جوامع محلي دانست و افزود: اين اهداف در سه محور اصلي اطلاع رساني و آگاهي بخشي، آموزش و توانمندسازي و جلب مشاركت مردمي به اجرا درآمده است.
«سرخوش» ظرفيت سازي در خصوص معيشت هاي جايگزين و توسعه مشاغل خانگي، توسعه كشت گياهان دارويي كم آب در حوضه درياچه، برگزاري جشنواره توليد محتواي ديجيتال با موضوع درياچه، تهيه سند جامع مطالعات فرهنگي و اجتماعي نجات درياچه اروميه و توليد محتوا براي فرهنگ سازي صحيح مصرف آب و نشر آن در شبكه هاي اجتماعي را از جمله مهمترين اقدامات فرهنگي و اجتماعي انجام شده ستاد عنوان كرد.
وي اضافه كرد: آموزش و توانمندسازي سازمان هاي مردم نهاد، شوراهاي اسلامي و دهياران، آموزش تشكل هاي آب بَران تحت فشار، برگزاري نشست هاي هم انديشي با روحانيان، مبلغان ديني و معلمان از ديگر اقدامات ستاد احياي درياچه اروميه در اين حوزه است.
رييس دفتر استاني ستاد احياي درياچه اروميه يكي از اقدامات تاثيرگذار در حوزه فرهنگ سازي را آموزش در مدارس عنوان كرد و ادامه داد: در همين راستا علاوه بر سخنراني كارشناسان در برخي از مدارس حوضه آبريز درياچه اروميه، برگزاري اردوهاي ترويجي، آغاز فعاليت طرح همياران آب و محيط زيست در چهارچوب سازمان دانش آموزي و برگزاري استارت آپ ويژه دانش آموزان در دستور كار قرار گرفت.
وي فرهنگ سازي در جامعه محلي را بسيار ضروري توصيف كرد و گفت: اين اقدام مي تواند به افزايش مشاركت محلي و معتمدان محلي در حوزه اشتغال پايدار، ايجاد حس مشاركت براي توسعه روستايي و حضور مردم در فعاليت هاي مرتبط با احياي درياچه اروميه منجر شود.
به گزارش ايرنا درياچه اروميه در قالب طرح هاي ستاد احيا قرار است ظرف مدت 10 سال/از 1394/ به تراز اكولوژيك خود برسد؛ اين درياچه از اواسط دهه 1380 شروع به خشك شدن كرد و بنا بر آمار بين المللي تا سال 2015 ميلادي حدود 80 درصد از مساحت آن خشك شد.
همه كارشناسان داخلي و خارجي بر اين عقيده هستند كه مشاركت جوامع محلي در كنار اجراي طرح هاي مختلف، نقش مهمي در احياي نگين آبي آذربايجان دارد.
3214/3072