به گزارش ایرنا، مزاحمت پشه ها و استشمام بوی بد برای حدود 50 هزار نفر جمعیت ساكن در این مناطق، اغلب ماه های سال وجود دارد و مشكلات زیست محیطی ناشی از جولان پشه و بوی تعفن از اردیبهشت ماه تا پایان فصل تابستان به اوج می رسد.
در این برهه، حضور چند دقیقه ای در مناطق یادشده كافی است تا آثار نیش پشه ها را در بدن خود و نزدیكانمان مشاهده كنیم؛ این موضوع گواهی بر عمق مشكل یادشده برای اهالی زارچ، شاهدیه و محدوده دروازه قرآن یزد است كه در این مناطق سكونت داشته و روزگار می گذرانند.
از سوی دیگر، مشاهده هجوم پشه ها به كودكان بی گناه و آثار مكیدن خون روی بدن آنان، برای مادران و پدرانی كه این نوگلان را به سختی و با مشكلات اقتصادی كنونی پرورش می دهند بسیار دشوار است؛ موضوعی كه به تازگی در گفت و گوی جدی تعدادی از زنان شاهدیه با فرماندار یزد و شدت گلایه آنان از وضعیت موجود مشهود بود.
در هفته های اخیر و با تشدید گلایه های مردم، مسئولان ارشد استان و شهرستان از جمله استاندار، فرماندار و دادستان در خصوص تسریع در رفع مشكلات زیست محیطی برای مردم این مناطق وعده دادند كه نشان دهنده عزم جدی آنان برای رفع مشكلات است.
محمدعلی طالبی استاندار یزد روز گذشته (شنبه) با بیان اینكه مشكل یادشده را در كمترین بازه زمانی رفع و اسباب خاطر مردم را فراهم خواهیم كرد، افزود: تصمیم گرفته شد به طور ویژه موضوع انتقال پساب تصفیه خانه در دستور كار قرار گیرد.
همچنین سیدمحمد رستگاری فرماندار یزد، 2 روز پیش در جمع تعدادی از اهالی شاهدیه گفته بود كه سم پاشی در محدود پساب تصفیه خانه فاضلاب افزایش می یابد و پساب نیز به نواحی دورتر منتقل می شود.
دادستان یزد نیز 19 اردیبهشت در نامه ای به مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شهری
(آبفا) و مدیران ذی ربط استان به رفع مشكل محل خروجی پساب تصفیه خانه تاكید كرد و نوشت: نزدیكی نسبی منطقه شاهدیه و وجود حشره های موذی و بوی نامطبوع از مواردی است كه مورد اعتراض عمومی واقع شده است و باید برای رفع این مشكل اقدام كرد.
علی اكبر شمس هشدار داد: چنانچه در روند رفع مشكلات پساب تصفیه خانه قصور و تقصیری از هر یك از دستگاه های دولتی و یا شركت های خصوصی مشخص شود بدون تردید دادستانی به عنوان مدعی العموم به مساله ورود و عواقب قانونی و قضایی موضوع بر عهده مقصران خواهد بود.
گفته می شود عمده مشكلات زیست محیطی ایجاد شده ناشی از تجمع پساب تصفیه خانه فاضلاب یزد است، موضوعی كه بخشی از آن مربوط به عمل نكردن شركت های سرب و روی مهدی آباد و موسسه كوثر به قرارداد انتقال پساب می شود.
علی اسلامی مدیرعامل آبفا استان اصلی ترین دلیل ایجاد پشه را تجمع آب پساب در منطقه پایین دست تصفیه خانه فاضلاب یزد اعلام كرد، اما غلامرضا پورفلاح مدیرعامل موسسه كوثر، یكی از ۲ شركت بهره بردار پساب تصفیه خانه فاضلاب، منشا پشه را پساب تصفیه خانه نمی داند!
سال گذشته جمعی از شهروندان شهر شاهدیه، بخش زارچ و ساكنان بلوار جمهوری اسلامی در محدوده دروازه قرآن شهر یزد با امضا توماری كمك استاندار وقت برای رفع مشكلات بهداشتی و زیست محیطی این منطقه را خواستار شده بودند.
همچنین جمعه شب تعدادی از مردم شاهدیه با حضور در مسیر ورودی تصفیه خانه خواهان تلاش جدی مسئولان برای رفع این مشكل زیست محیطی شدند.
سال های اخیر در خصوص مشكلات ناشی از فاضلاب گزارش های مكرری توسط رسانه ها تولید شد كه تاكنون هیچگونه اقدامی برای رفع مشكلات زیست محیطی كه سلامت شهروندان را تهدید می كند، صورت نگرفته است.
اظهار نظرهای صریح و وعده های مشخص مسئولان استان و شهرستان یزد در روزهای اخیر، عزم آنان را برای تسریع در رفع مشكلات زیست محیطی موجود و التیام زخمی چند ساله نشان می دهد؛ موضوعی كه به ایجاد آرامش در زندگی اهالی زارچ، شاهدیه و بلوار جمهوری (محدوده دروازه قرآن) یزد كمك شایانی می كند.
7532/2047/
یزد - ایرنا - سالهاست با گرم شدن هوا، ساكنان مناطق نزدیك به تصفیه خانه فاضلاب یزد شامل شهرهای زارچ، شاهدیه و بخشی از بلوار جمهوری اسلامی واقع در محدوده دروازه قرآن از نیش پشه ها و بوی تعفنی كه ناشی از استقرار تصفیه خانه و پساب آن می دانند، گلایه مند هستند.