۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۰۰
کد خبر: 83320589
T T
۰ نفر

تكاپوی مسئولان قم برای ساماندهی بازار رمضان

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۰۰
کد خبر: 83320589
تكاپوی مسئولان قم برای ساماندهی بازار رمضان

قم- ایرنا - ساماندهی بازار به منظور تدارك مایحتاج مردم درماه مبارك رمضان و پاسخگویی به برخی نارضایتی های شهروندان قمی ، جزء اولویت های كاری مسئولان استان دراین ایام شده، بطوریكه با برگزاری جلسات مختلف به دنبال اجرایی كردن راهكارهایی هستند تا برای شهروندان و زائران حرم مطهر حضرت معصومه(س) رضایتی نسبی ایجاد شود.

به گزارش ایرنا، هرساله با فرارسیدن ماه مبارك رمضان تكاپوی خاصی درمیان مردم برای تدارك مایحتاجشان در این ماه رحمت به وجود می آید كه پاسخگویی به آن نیازمند مدیریت كارآمد بازار است تا قیمت ها به دلیل زیاد شدن روند تقاضا و نبود عرضه كافی، با جهش مواجه نشود.
در استان قم مساله تامین مایحتاج مردم درماه مبارك رمضان نیازمند توجه بیشتری نسبت به سایر مناطق كشور است چرا كه بازار استان در این ایام علاوه بر اینكه باید پاسخگوی نیازهای جمعیت یك میلیون و 300 هزار نفری خود باشد، میزبان هزاران زائری است كه از نقاط مختلف ایران و سایر كشورهای جهان به این استان سفر می كنند تا روزهای ماه مبارك رمضان را در كنار بارگاه ملكوتی حضرت معصومه(س) سپری كنند.
بنابراین تامین مایحتاج مردم مهمترین اولویت كاری مسئولان قم در ماه مبارك رمضان است و آنان تلاش می كنند با تهیه و توزیع اقلام مورد نظر و عرضه آن به صورت گسترده بازار استان را ساماندهی و نرخ اجناس را تنظیم كنند.
اما دراین میان با وجود تمام اقدامات صورت گرفته،به دلیل برخی سودجویی ها و نبود نظارت كافی در برخی از بخش ها، روند عرضه شماری از كالاهای مورد نیاز مردم قم در بازار با شرایط مطلوب فاصله دارد و همین مطلب نشان می دهد كه مسئولان استان برای جلب رضایت حداكثری شهروندان باید تلاش خود را در رابطه با تدارك و توزیع كالاهای اساسی مورد نیاز در ماه مبارك رمضان، افزایش دهند.
در همین رابطه خبرنگار ایرنا با شماری از مسئولان استان به گفت وگو پرداخت و نظر آنان را پیرامون آخرین اقدامات انجام شده برای ساماندهی بازار استان در ایام ماه مبارك رمضان، جویا شد.

** مشكلی درتامین كالاهای مورد نیاز شهروندان قمی وجود ندارد
فرماندارقم گفت: برنامه ریزی لازم توسط مسئولان برای تامین كالاهای مورد نیاز شهروندان در ماه مبارك رمضان انجام شده و مشكلی دراین زمینه وجود ندارد.
مرتضی حیدری بیان كرد: قبل از ماه مبارك رمضان جلسات متعددی برای تامین كالاهای اساسی مردم برگزار شد و این روند همچنان ادامه دارد.
وی درادامه گفت: تلاش دشمنان از جمله مثلث شوم آمریكا، رژیم صهیونیستی و عربستان برای ایجاد التهاب در بازار ایران به جایی نمی رسد و همه كالاهای اساسی مورد نیاز مردم در كشور تولید و توزیع می شود.
حیدری بااشاره به لزوم داشتن آرایش جنگی در برابر این تهاجم دشمن، ادامه داد: درداخل كشور هم افرادی طمع كار هستند كه با احتكار و قاچاق اجناس آب به آسیاب دشمن می ریزند.
وی با بیان اقدامات دولت برای مقابله با این تهاجم اقتصادی، افزود: دركشور ما قیمت بسیاری از كالاهای اساسی برای منافع مردم پایین نگه داشته شده است كه همین مساله موجب طمع برخی سودجویان می شود تا این كالاها را به كشورهای دیگر قاچاق كنند؛ به همین دلیل دولت با گسترش اقدامات خود برای مقابله باقاچاق كالاهای مورد نیاز مردم، به دنبال تعادل بخشی به قیمتها نیز است تا كشور را از توطئه اقتصادی دشمنان نجات دهد.
فرماندار قم گفت: دشمنان با استفاده از فضای مجازی به دنبال التهاب آفرینی در بازار كشور هستند و می خواهند آرامش را از جامعه ما بگیرند اما در این راه ناكام خواهند ماند چرا كه همه نیازهای اساسی مردم امروز در بازار موجود است.

** طرح نظارتی ماه مبارك رمضان در قم آغاز شد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: طرح نظارتی ویژه ماه مبارك رمضان از دهم اردیبهشت ماه جاری در این استان آغاز شده است.
محمود سیجانی بیان كرد: در ایام ماه مبارك رمضان و افزایش تقاضای مردم برای تامین برخی از كالاها، به ویژه مواد لبنی، پروتئینی، برنج، روغن، قند و شكر، خرما، میوه، سبزیجات و شیرینی‌ های پر مصرف مرسوم دراین ماه رحمت، طرح نظارتی ویژه ماه مبارك رمضان در استان اجرایی شده است.
وی با اشاره به تشدید فعالیت تیم های بازرسی‌ سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف قم در این ایام تاكید كرد:هدف طرح صیانت از حقوق مصرف كنندگان با رویكرد پیشگیری و پایش مستمر بازار و توجه ویژه به موضوع تأمین و توزیع به هنگام كالاهای پرمصرف در ماه مبارك رمضان است.
وی همچنین تسهیل و تسریع دردسترسی مردم به كالاهای مورد نیاز با قیمت مصوب و مناسب، نظارت بر عملكرد واحدهای تولیدی، توزیعی و خدماتی و برخورد با تخلفات احتمالی با همكاری اتاق‌های اصناف و سایر دستگاه‌های نظارتی را از دیگر اهداف اجرای این طرح اعلام كرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم خاطرنشان كرد:اقلام نظارتی مورد تاكید در این طرح شامل، گوشت ،خرما، برنج، قند و شكر، شیرینی های پرمصرف، اقلام لبنی و پروتئینی می باشد.
وی با تاكید برضرورت همكاری همه صنوف با بازرسان در اجرای این طرح اظهار داشت: رعایت نرخ های مصوب و سود قانونی ، نصب برچسب قیمت بر روی تمامی كالاها ، صدور فاكتور رسمی در قبال فروش كالا، تداخل صنفی از جمله موارد مورد تاكید در اجرای این طرح است كه همه صنوف ملزم به رعایت آن می باشند.
سیجانی افزود: ستاد خبری سازمان صنعت معدن و تجارت نیز همزمان با اجرای طرح به صورت شبانه روزی فعال است و مردم می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلفی ، شكایات خود را از طریق شماره تلفن 124 ستاد خبری این سازمان جهت رسیدگی اعلام نمایند.

** روند توزیع كالاهای مورد نیاز مردم در ماه رمضان تحت كنترل است
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: روند تهیه و توزیع كالاهای مورد نیاز مردم استان درماه مبارك رمضان تحت كنترل است و این فرآیند برای تعادل بخشی به قیمت ها در بازار بدون وقفه دنبال می شود.
امیر حسین پروان بیان كرد: اقدامات لازم برای تامین و توزیع كالاهای مورد نیاز مردم قم در ماه مبارك رمضان از مدت ها قبل انجام شده است و نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
وی با اشاره به وضعیت كالاهای اساسی مورد نیاز مردم در ماه مبارك رمضان، افزود: با ورود محموله های شكر طی روزهای اخیر به استان فرآیند توزیع این محصول در قم سرعت یافته و این روند برای تعادل بخشی به بازار ادامه می یابد.
وی ادامه داد: درمورد تهیه و توزیع خرما در بازار استان نیز هیچ مشكلی وجود ندارد و به اندازه نیاز قم، این محصول، تامین شده است.
پروان گفت: همچنین 100 تن برنج تایلندی نیز برای ماه مبارك رمضان به قم اختصاص یافته است كه در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
وی افزود:گوشت قرمز مورد نیاز مردم استان نیز بدون هیچ وقفه ای از طریق كشتارگاه ها تامین می شود و كمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: قیمت گوشت مرغ نیز متعادل است و حتی در مواقعی این محصول زیر قیمت تعیین شده یعنی كمتر از 115 هزار ریال در بازار به فروش می رسد.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قیمت عرضه هر كیلوگرم زولبیا بامیه در قم، 170 هزار ریال برای فروشگاه هایی كه پروانه ممتاز دارند، 155هزار ریال برای فروشگاه های دارای پروانه درجه یك و 140 هزار ریال برای فروشگاه های دارای پروانه درجه 2 تعیین شده است.
وی بیان كرد: همچنین قیمت عرضه هر كیلوگرم آش در ماه مبارك رمضان 120 هزار ریال و هركیلوگرم حلیم نیز 170 هزار ریال تعیین شده است و مردم قم می توانند تخلفات صورت گرفته در این زمینه را به سامانه 124 اطلاع دهند.
وی ادامه داد: قیمت عرضه نان در قم نیز طی ماه مبارك رمضان هیچ تغییری نكرده و تنها مبلغ چهار هزار ریال بابت پاشیدن كنجد بر روی هر قرص نان درنظر گرفته شده است.

** 120 تن گوشت قرمز در قم توزیع خواهد شد
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد كشاورزی قم نیز گفت: طی ایام ماه مبارك رمضان توزیع 120 تن گوشت قرمز وارداتی با قیمت حدود 730 هزار ریال در هر كیلوگرم دراین استان آغاز شده است.
هادی مومنی نسب بیان كرد: این میزان واردات گوشت كه با ارز نیمایی انجام می شود نقش موثری در تنظیم بازار گوشت قرمز خواهد داشت و تا تثبیت و تعادل بخشی به قیمت این محصول در بازار استان ادامه می یابد.
وی بیان كرد: به طور كلی در خصوص ساماندهی بازار گوشت قرمز اتفاقات خوبی در جریان است و با توجه به سرسبزی مراتع، تولیدات داخلی در این زمینه افزایش خواهد یافت كه در نهایت موجب كاهش قیمت گوشت می شود.
مومنی نسب گفت: درخصوص گوشت مرغ نیز با توجه به پیش بینی های انجام شده برای ورود به ماه مبارك رمضان و نظارت های لازم، قیمت مصوب این محصول برای هفته های متوالی در سطح استان قم در همان نرخ 115 هزار ریال حفظ شده است.
وی بیان كرد: قیمت تخم مرغ نیز در سطح بازار استان به تثبیت رسیده و با وجود مجاز بودن صادرات این محصول، قیمت آن بر اساس عرضه و تقاضای بازار به خوبی تحت كنترل است.
وی ادامه داد: در خصوص خرما نیز باید گفت هیچ گونه كمبودی در عرضه این محصول وجود ندارد، اما به دلیل برخی واسطه گری ها و دلالی ها خارج از محدوده استان به بهانه سیل اخیر و مشكلات حمل و نقل، شاهد افزایش قیمت این محصول بوده ایم كه این موضوع به هیچ عنوان قابل قبول سازمان جهاد كشاورزی و سایر نهادهای مرتبط در تنظیم بازار استان نیست.
مومنی نسب همچنین گفت:قیمت محصولات لبنی نیز دربازاراستان به تثبیت رسیده و شاهد عرضه همه محصولات مورد نیاز مردم در این بخش بدون هیچ گونه كمبودی هستیم.

** مدیركل غله:چهار هزار تن شكر وارد قم شد
مدیركل غله و خدمات بازرگانی قم نیز در این رابطه گفت: در روزهای اخیر چهار هزار تن شكر به منظور تنظیم بازار قم در ماه مبارك رمضان وارد این استان شد.
بهزاد رادمنش بیان كرد: بخش عمده این محصول برای استفاده مصارف خانوار تخصیص یافته است و از طریق شركت های تعاونی مصرف و فروشگاه های معتبر استان توزیع می شود.
وی افزود: مقدار قابل توجهی شكر نیز در اختیار كارخانه های قندریزی قرار گرفته تا قند مورد نیاز همشهریان را تولید و با قیمت مصوب به فروش برسانند.
وی ادامه داد: همچنین شكر مورد نیاز صنوف و صنایعی كه برای تولید محصول خود نیاز به شكر دارند نیز تامین شده است.
مدیركل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: در حال حاضر شكر مورد نیاز استان برای سه ماه آینده در انبار ها موجود است و مشكلی در این زمینه وجود ندارد.
رادمنش تاكید كرد: فرایند توزیع و عرضه شكر در بخش های مختلف نیازمند كنترل و بازرسی های مستمر است تا شاهد بروز برخی تخلفات همچون گران فروشی و عرضه خارج از شبكه در این رابطه نباشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آرد مورد نیاز مصرف استان در ماه مبارك رمضان و ماه های آینده نیز به میزان كافی تدارك دیده شده و موجود است.
وی ادامه داد: برنج خارجی نیز به صورت گسترده در استان موجود است و مشكلی در زمینه عرضه این محصول وجود ندارد.
مدیركل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: تمام كالاهای مشمول طرح تنظیم بازار به میزان مورد نیاز استان توسط این اداره كل تامین شده است و نگرانی در این خصوص نیست.
وی افزود: عرضه روغن در بازار قم نیز با حجم زیاد انجام شده و این محصول در تمام فروشگاه های معتبر استان در دسترس همشهریان قرار دارد.
گزارش: سید محمد ابراهیم جنابان
7405/ 6133/
۰ نفر