به گزارش ايرنا چابهار به دليل شرايط آب و هوايي و همجواري با آبهاي درياي عمان(مكران) يكي از مكان هاي مناسب براي پرورش شتر مرغ است.
بر همين اساس پروژه پرورش زنجيره اي شتر مرغ توسط 'شركت مكران ساحل آرامش' با هدف اشتغالزايي، محروميت زدايي، توليد و افزايش درآمد خانوارهاي روستايي با همكاري منطقه آزاد چابهار از 2 سال گذشته آغاز شده است.
**شترمرغ بزرگترين پرنده زنده دنياست
شترمرغ با نام علمي Struthio camelus نوعي پرنده بي پرواز بومي آفريقا و نوشخوار كننده از راستهٔ سينه پهنان Struthioniformes است و شترمرغ بزرگترين پرنده زنده دنياست و تخم آن نيز از هر پرنده زنده ديگري بزرگتر است.
شترمرغ ظاهر منحصربه فردي دارد كه آن را از پرندگان ديگر متمايز مي كند و با گردن و پاهاي بلند خود قادرند با سرعت حدود 70 كيلومتر بر ساعت بدوند كه بالاترين سرعت زميني در ميان تمام پرندههاست.
به دليل اقتصادي بودن شتر مرغ كه مي توان گفت علاوه بر گوشت، تخم و پوست، پرهاي آن به دليل كاربرد زينتي و استفاده در پوشاك قيمتي هستند.
پوست آن براي توليد چرم استفاده شده و تخم و گوشت آن نيز در بازار عرضه مي شود.
** سرمايه گذاري 125 ميليارد ريالي در طرح پرورش شتر مرغ چابهار
معاون اقتصادي و سرمايه گذاري منطقه آزاد چابهار در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: طرح پرورش شترمرغ در زميني به مساحت 21 هكتار با سرمايه گذاري 125 ميليارد ريالي در چابهار از حدود 2 سال گذشته آغاز شده است.
غلامرضا پناه افزود: اشتغال بيش از هزار نفر روستايي در مجتمع پرورش شترمرغ پيش بيني شده و به نوعي بزرگترين مجتمع زنجيره پرورش شتر مرغ كشور است.
وي افزود: در اين طرح جوجه هاي يك و نيم ماهه تحويل كشاورزان و خانواده هاي روستايي شده و در هشت ماه پرورش و نگهداري مي شوند.
عضو هيات مديره سازمان منطقه آزاد چابهار بيان كرد: توسعه پرورش شتر مرغ به لحاظ اقليم مناسب چابهار در دستور كار اين سازمان قرار گرفته است.
**صادرات پوست و روغن شترمرغ چابهار به اروپا و آسياي ميانه
رئيس كميسيون آب، كشاورزي، منابع طبيعي و محيط زيست مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: پرورش شتر مرغ در منطقه آزاد چابهار با صادرات پوست براي كفش و روغن به منظور استفاده پزشكي به كشورهاي اروپايي و آسيا صرفه اقتصادي خوبي براي اشتغال منطقه خواهد داشت.
احمد علي كيخا در بازديد از بزرگترين واحد پرورش شترمرغ جنوب شرق كشور در چابهار افزود: اين مركز پرورش شتر مرغ در چابهار نقش بسزايي در توسعه اين صنعت دارد.
وي بيان كرد: سرمايه گذار اين طرح با استفاده از موقعيت استراتژيك بندر چابهار در صادرات و واردات زيرساخت هاي مورد نياز به سودآوري و اشتغالزايي موثري خواهد رسيد.
رئيس كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي توجه به پرورش دام و طيور در كنار كشاورزي را عامل خودكفايي دانست و تاكيد كرد: اجراي هر پروژه اي با تحقيقات كامل و استفاده از تجربيات ديگران در اين خصوص موفق خواهد بود.
وي خاطرنشان كرد: پرورش شتر مرغ در سيستان و بلوچستان بزودي به ظرفيت توليد 2برابري خواهد رسيد كه گامي مهم در رونق توليد پرورش دام و طيور منطقه خواهد بود.
** واحد پرورش شتر مرغ چابهار 23 هزار قطعه اي است
معاون رئيس سازمان و مديرجهاد كشاورزي چابهار نيز به خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در اين طرح 23 هزار قطعه پرواري و 700 قطعه مولد پيش بيني شده و ماشين آلات لازم شامل توليد غذاي دام، پودر استخوان و جوجه كشي خريداري شده است.
نورالدين ميرلاشاري افزود: شترمرغ هاي اين طرح پرورشي استراليايي و آفريقايي هستند.
وي ادامه داد: جوجه كشي با ظرفيت هفت هزار و 200 تخم، پرورش جوجه مستقيم و غير مستقيم (از طريق توزيع جوجه)، كشتارگاه، توليد محصولات پوستي، واحد روغن كشي و توليد محصولات بهداشتي و جانبي، ساخت سالن ها و محيط هاي لازم براي پرورش شتر مرغ نيز در اين مجتمع در حال ساخت است.
**پرورش شتر مرغ بيش از هزار شغل در چابهار ايجاد مي كند
سرپرست معاونت استانداري سيستان و بوچستان و فرماندار شهرستان ويژه چابهار نيز اظهار داشت: تفاهم نامه پرورش شترمرغ براي ايجاد اشتغال بيش از هزار خانوار در منطقه آزاد چابهار توسط صندوق كارآفريني و بخش خصوصي در سال گذشته منعقد شده است.
رحمدل بامري با بيان اينكه به هزار خانوار از روستاييان سطح شهرها و روستاهاي مختلف چابهار تسهيلات كم بهره پرداخت مي شود، خاطرنشان كرد: هر خانوار 20 قطعه جوجه و غذاي 6 ماهه شترمرغ تحويل و شركت مكران ساحل آرامش منطقه آزاد چابهار پس از 6 ماه با نرخ مصوب از آنان خريداري مي كند.
وي تصريح كرد: براساس قول صندوق كارآفريني كشور به خانوارهايي كه در امر پرورش و پرواربندي شترمرغ مشاركت مي كنند توسط صندوق كارآفريني اميد سيستان و بلوچستان تسهيلات 12 ميليون توماني بدون بهره با تنفس 2 ساله پرداخت مي شود.
سرپرست فرمانداري چابهار گفت: 70 درصد شترمرغ فرآوري شده به صورت پوست و روغن به اروپا بويژه كشورهاي اسكانديناوي و حاشيه خليج فارس صادر مي شود.
**چابهار بزرگترين واحد پرورش شتر مرغ شرق كشور را دارد
رئيس سازمان جهاد كشاورزي سيستان وبلوچستان نيز اظهار داشت: چابهار بزرگترين واحد پرورش شتر مرغ جنوب شرق كشور را دارد.
حيدر علي زورقي افزود: هم اينك هفت واحد پرورش شتر مرغ در سيستان و بلوچستان با ظرفيت توليد 70 تن گوشت و هزار و 250 قطعه جوجه مشغول فعاليت هستند.
وي بيان كرد: 9 واحد پرورش شتر مرغ با ظرفيت توليد 135 تن گوشت و هزار قطعه جوجه در سيستان و بلوچستان در حال ساخت است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان تصريح كرد: با شروع بكار اين واحدها تعداد واحدهاي پرورش شتر مرغ به 16 واحد و ظرفيت توليد گوشت شتر مرغ به 205 تن و توليد جوجه به 2 هزار و 250 قطعه افزايش خواهد يافت.
ويادامه داد: مركز پرورش شتر مرغ در چابهار با ظرفيت 700 قطعه شتر مرغ مولد و 23 هزار قطعه شترمرغ پرواري در حال فعاليت است.
3043**3213
چابهار- ايرنا- سيستان و بلوچستان بويژه شهرستان چابهار به دليل آب و هواي مساعد ظرفيت مناسبي براي توسعه پرورش شتر مرغ است كه توجه به اين بخش مي تواند اشتغالزايي خوبي به همراه داشته باشد.