به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا سیف الله ابوترابی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت روز ملی جمعیت (30 اردیبهشت) افزود: میانگین سن مردان در اولین ازدواج در سال گذشته 27 و نیم سال و میانگین سن ازدواج زنان در اولین ازدواج در سال گذشته 23.4 سال است.
وی ادامه داد: میانگین سن مردان در طلاق های ثبت شده در سال گذشته 36.9 سال و میانگین سن زنان در طلاق های ثبت شده در سال گذشته 32.1 سال بوده است.
ابوترابی خاطر نشان كرد: میزان عمومی (ناخالص) ازدواج در سال گذشته هفت مورد به ازای هر هزار نفر است.
وی در مورد پنج استان دارای بالاترین میزان عمومی ازدواج در سال گذشته نیز گفت: این استان ها شامل خراسان شمالی، اردبیل، كردستان، لرستان و خوزستان هستند.
ابوترابی افزود: استان دارای پایینترین میزان عمومی ازدواج نیز در سال گذشته شامل استانهای سمنان، البرز، تهران، بوشهر و اصفهان است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال خاطرنشان كرد: میزان عمومی طلاق نیز 2.2 به ازای هر هزار نفر است.
وی در مورد استان ها با بالاترین میزان عمومی طلاق در سال گذشته گفت: استانهای خراسان رضوی، تهران، كردستان، قم، گیلان و اردبیل بودند دارای بالاترین میزان طلاق بوده اند.
وی در مورد استان های دارای پایینترین میزان عمومی طلاق نیز اظهار داشت: این استان ها شامل سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خراسان جنوبی، هرمزگان و بوشهر است.
* كودك همسری ثبت نمی شود
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: ما در ثبت احوال كودك همسری را ثبت نمی كنیم و برابر با قانون ازدواج دختران ۱۳ سال تمام و پسران ۱۵ سال تمام ثبت می شود.
وی افزود: اگر افرادی پایینتر از این سن باشند و گواهی رشد و حكم رشد را گرفته باشند و قاضی حكم داده باشد، آمار آنها در ازدواج ها ثبت می شود، بنابراین ما چیزی به نام كودك همسری را ثبت نمی كنیم، بلكه با حكم رشد و بلوغ شرعی ازدواج این افراد ثبت می شود.
سخنگوی سازمان ثبت احوال تاكید كرد: كاهش طلاق یا سكون طلاق از اقدامات موثر شورای اجتماعی كشور است كه در زمینه كاهش آسیب های اجتماعی از جمله طلاق اقدامات موثری را انجام داده است.
وی همچنین تأكید كرد: آمار طلاق معمولاً در بازه زمانی پنج ساله بررسی میشود.
* بیش از ۱۷۵ هزار مورد تغییر نام خانوادگی
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: در سال گذشته ۱۷۵ هزار و ۹۵۷ مورد تغییر نام خانوادگی در كشور انجام شد.
وی با اشاره به اینكه دایره انتخاب نام در ایران محدود نیست، افزود: در فهرست نام های ثبت احوال ۲۰۰ هزار عنوان نام برای مردان و ۲۲۰ هزار نام هم برای زنان ثبت شده است؛ بنابراین ما در ایران دارای تنوع انتخاب نام هستیم و هموطنان می توانند با مراجعه به سامانه انتخاب نام، نام مناسب را برای فرزندان خود انتخاب كنند.
ابوترابی اعلام كرد: اما به جز نام هایی كه در بانك نام سازمان ثبت احوال به ثبت رسیده است، افرادی هستند كه تنوع گرا هستند و میخواهند نامهای دیگری به غیر از این نام ها برای فرزندان خود انتخاب كنند، بنابراین در سازمان ثبت احوال كمیته مشورتی نام داریم كه در استان ها نیز دایر است و سال گذشته ۱۰۳۳ نفر نام در این كمیته طرح شد كه ۹۵۱ نفر از این نام ها به تصویب كمیته رسید.
وی اعلام كرد: بخش اعظم این نام های تصویبی كه در كمیته مشورتی نام ثبت احوال به تصویب می رسد، در فهرست نام های ثبت احوال به ثبت می شود.
ابوترابی گفت: همچنین در سال گذشته ۷۶ هزار و ۲۵۵ تقاضای تغییر نام داشتیم كه با این تغییرات موافقت شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته چهار میلیون و ۴۶۸ هزار و ۲۸۳ مورد شناسنامه صادر و تعویض شد كه ۲ میلیون و ۵۷۵ هزار و ۶۴۰ مورد برای افراد بالای ۱۵ سال و یك میلیون و ۴۰۰ هزار و ۱۳۰ مورد هم برای افراد زیر ۱۵ سال بود.
ابوترابی اعلام كرد: هر كس در ایران و همچنین در خارج از ایران در نمایندگی های خارج از كشور اعلام كند كه ایرانی است و مدعی ایرانی بودن دارد، با تشكیل پرونده در فرمانداری ها و تكمیل فرم به وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی معرفی و بررسیهای لازم انجام میشود. سپس پرونده وی به عنوان فرد فاقد شناسنامه به شورای تامین معرفی و در صورت تایید شورای تامین شناسنامه ایرانی برای فرد صادر می كند.
وی گفت: در سال گذشته 2 هزار و ۶۹ نفر كه بالای ۱۸ سال سن داشتند و ادعای ایرانی بودن داشتند اما فاقد شناسنامه بودند، برای آنها شناسنامه صادر شد. همچنین برای هزار و ۴۱۷ نفر از فرزندان آنها كه زیر ۱۸ سال و فاقد شناسنامه بودند نیز شناسنامه صادر شد.
* یك میلیون و ۳۶۶ هزار و ۵۱۹ تولد
ابوترابی گفت: در سال گذشته یك میلیون و ۳۶۶ هزار و ۵۱۹ ولادت به ثبت رسیده كه ۷۰۴ هزار و ۶۰۷ نوزاد پسر و ۶۶۲ هزار و ۴۵۲ نوزاد دختر هستند و نسبت جنسیت به ازای هر 106.3 پسر ۱۰۰ دختر است.
وی با اشاره به اینكه نسبت ولادت برای ساكنان شهرها ۷۷ درصد است، افزود: 98.7 درصد ولادتها در مهلت قانونی ۱۵ روزه به ثبت رسیده است.
ابوترابی خاطرنشان كرد: میزان عمومی ناخالص ولادت در كشور 17.1 در هزار نفر است.
وی با اشاره به استانهایی كه بالاترین میزان ولادت را داشتهاند، گفت: استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، هرمزگان و خراسان جنوبی دارای بیشترین ولادت و استانهای گیلان، مازندران، مركزی، البرز و سمنان كمترین آمار ولادت را داشتهاند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: میانگین سن پدر در زمان تولد اولین فرزند 33.7 سال و سن مادر ۲۷ سال ثبت شده است.
وی در مورد چند قلوزایی گفت: ۱۹ هزار و ۹۱۱ دوقلوزایی، ۶۴۶ سه قلوزایی، ۲۱ چهار قلوزایی (پنج مورد در اصفهان، سه مورد فارس، سه مورد خوزستان، 2 مورد آذربایجان غربی و یك مورد در آذربایجان شرقی، اردبیل، ایلام، تهران، خوزستان، سمنان، گلستان و همدان) و 2 مورد پنج قلوزایی در اصفهان و مركزی به ثبت رسیده است.
ابوترابی در مورد فراوانی نامهای نوزادان با بیش از ۱۰ هزار گفت: امیرعلی، محمد، علی، امیرحسین، حسین، ابوالفضل، امیرعباس و محمد طاها نامهای پسران با فراوانی ۱۰ هزار مورد و همچنین فاطمه، زهرا، حلما و زینب نامهای دختران با فراوانی ۱۰ هزار مورد بوده است.
* 8 تا ۱۰ میلیون نفر فاقد كارت هوشمند ملی
وی گفت: بر اساس تفاهم نامهای كه با دستگاههای اجرایی به امضا رسیده و به صورت بخشنامه امضا شده است، از اول خرداد ماه افرادی كه رسید ثبت نام كارت هوشمندملی خود را دارند، میتوانند با همان رسید از دستگاههای مختلف خدمات بگیرند.
ابوترابی خاطر نشان كرد: در ۲۰۰ هزار نقطه به صورت برخط احراز هویت هموطنان انجام میشود و دستگاه ها مكلفند احراز هویت را انجام دهند.
وی تصریح كرد: از اول خرداد ماه افراد فاقد كارت هوشمند كه در سامانه تكمیل ثبت نام را انجام دادهاند، میتوانند از خدمات دستگاهها با همان رسید بهره مند شوند و رسید آنها تا زمان رسیدن كارت هوشمند اعتبار دارد.
ابوترابی تاكید كرد: پس از دو مرحله كه اعتبار كارت های قدیم تمدید شد، از فروردین سال ۹۸ تمامی كارتهای نمونه قدیم از درجه اعتبار ساقط شدند و دیگر تمدید نخواهند شد. به همین دلیل این جمعیت ۸ تا ۱۰ میلیونی فاقد كارت هوشمند ملی باید برای دریافت خدمات از دستگاهها جهت ثبت نام كارت مراجعه و رسید یا كارت داشته باشند.
وی در مورد افرادی كه كارت هوشمند خود را دریافت كردهاند، گفت: تا ۲۰ اردیبهشت ماه امسال ۵۰ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۸۲۷ نفر مراحل تكمیل ثبت نام را انجام دادهاند كه از این تعداد ۴۵ میلیون و ۲۹۳ هزار و ۲۹۱ كارت هوشمند صادر شده و ۴۴ میلیون و ۴۲۱ هزار و ۸۲۰ كارت تحویل داده شده است.
ابوترابی افزود: از جمعیت ۶۲ میلیونی واجد شرایط كارت هوشمند در كشور، حدود ۵۱ میلیون نفر مراحل تكمیل ثبت نام را انجام دادهاند كه پیش بینی ما این است بین ۸ تا ۱۰ میلیون نفر تاكنون برای كارت هوشمند اقدام نكردهاند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال تاكید كرد: این افراد با توجه به اینكه اعتبار كارتهای قدیمی ساقط شده از اول خردادماه نیاز به رسید ثبت نام كارت هوشمند برای دریافت خدمات دارند به همین دلیل باید سریعتر اقدام كنند و همچنین هموطنانی كه رسیدهای خود را گم كردهاند، میتوانند مراجعه و دوباره از دفاتر رسید بگیرند چرا كه با آن رسید فقط میتوانند از خدمات دستگاهها برخوردار شوند.
ابوترابی با اشاره به اینكه پایان سال ۹۸ پروژه صدور كارت هوشمند ملی به اتمام میرسد، گفت: افرادی كه باقی ماندهاند، طی ماههای آینده كارت خود را دریافت خواهند كرد و در این صورت پروژه كارت هوشمند به اتمام میرسد.
* 377 هزار و ۲۴۵ نفر فوت كردند
وی در مورد آمار وفات نیز گفت: در سال ۹۷ میزان ۳۷۷ هزار و ۲۴۵ فوت به ثبت رسیده كه از این تعداد ۲۱۱ هزار و ۵۱۸ مورد مرد و ۱۶۵ هزار و ۶۷۵ مورد زن بودند و نسبت جنسیت حاصل از وفات در ازای فوت ۱۲۷ مرد، فوت ۱۰۰ زن ثبت شده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال با اشاره به اینكه نسبت فوت برای ساكنان شهرها 73.8 درصد بوده است، افزود: نسبت فوت در مدت قانونی ۱۰ روزه، 98.1 درصد است.
ابوترابی به سه علت وفات در كشور اشاره كرد و گفت: بیماریهای قلبی عروقی با 38.4 درصد، سرطانها و تومورها با 11.3 و بیماریهای دستگاه تنفسی با 9.8 درصد بیشترین علت وفات بودند.
وی گفت: تعداد مرگهای ثبت شده كه به علت حوادث ترافیكی رخ داده است ۱۰ هزار و ۲۸۴ مورد بود كه از این میان ۷ هزار و ۹۹۴ مورد آنها را مردان و ۲۲۹۰ آن مربوط به زنان بودند.
* صدور اسناد هویتی سیل زدگان به صورت رایگان
وی در مورد صدور اسناد هویتی برای سیل زدگان نیز گفت: تمامی خدمات برای این افراد رایگان انجام شده و میشود و هر نوع شناسنامه ای كه در گذشته داشتند (المثنی یا شناسنامه اول) برای آنها صادر شده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال در مورد لایحه اعطای تابعیت به فرزندان دارای مادر ایرانی و پدر غیرایرانی اظهار داشت: این موضوع در مجلس مصوب شده و مراحل خود را باید طی كند و هر زمان كه ابلاغ شد ما نسبت به اجرای آن اقدام خواهیم كرد.
ابوترابی در مورد تولید بدنه كارت هوشمند در داخل نیز گفت: بر اساس قانون چاپخانه دولتی مسئول تولید این كارت است و خوشبختانه از یك سال گذشته این اقدام انجام شده و هفته گذشته اولین محموله كارت هوشمند ملی را به ما تحویل دادند و دیروز نیز اولین مرحله كارت تولید داخل به یكی از دفاتر پیشخوان در تهران تحویل داده شد كه امیدواریم با تیراژ بالا بتوانیم كارتهای هوشمند افرادی را كه منتظر كارت بودند، تحویل دهیم.
اجتمام* 2181* 1834
سخنگوی سازمان ثبت احوال:
بیش از 549 هزار ازدواج و 174 هزار طلاق سال گذشته ثبت شد
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۱۱
کد خبر:
83320971
تهران- ایرنا- سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: 549 هزار و 861 مورد ازدواج و 174 هزار و 698 مورد طلاق سال گذشته در كشور توسط سازمان ثبت احوال ثبت شده است.