به گزارش ایرنا امسال قبل از برداشت پیاز، قیمت این محصول به هر كیلوگرم حدود 100 هزار ریال افزایش یافته بود به طوری كه شهروندان توانایی خرید این محصول كه یكی از اصلی ترین نیازهای آشپزخانه هر خانواری است، را نداشتند.
یكهزار و 250 هكتار از زمین های كشاورزی شهرستان دزفول در سال زراعی جاری به كشت پیاز اختصاص یافت و پیش بینی شد از این سطح افزون بر 50 هزار تن محصول برداشت شود و با توجه به بالابودن قیمت این محصول، انتظار می رفت كام كشاورزان پیازكار منطقه شیرین شود.
با وجود این پیش فرض ها برداشت آغاز شد ولی بار دیگر با صف های طولانی وانت های حمل پیاز در میدان تره بار دزفول مواجه شدیم؛ پیاز كشاورزان یا خریداری نمی شود یا آن را به قیمت بسیار پائین و كمتر از 10 هزار ریال می خرند.
حمید بنی تراب یكی از كشاورزان شهرك زراعی دزفول كه نگرانی در چهره او موج می زد به خبرنگار ایرنا گفت: امروز پیاز باكیفیت ما در میدان تره بار دزفول با قیمت هر كیلوگرم 18 هزار ریال خریداری می شود در حالیكه تا همین چند روز قبل، پیاز منطقه با قیمت هر كیلوگرم 70 هزار ریال خریداری می شد.
رحیم اسدی یكی دیگر از كشاورزان دزفول كه چهار هكتار پیاز كاشت و برداشت كرده است، ضمن انتقاد از نبود نظارت و اقدام لازم برای كنترل قیمت پیاز اظهار داشت: محصول پیاز خریداری می شود ولی با قیمت بسیار پائین كه این قیمت كفاف هزینه های كاشت، داشت و برداشت را نمی دهد.
علی رضازاده دیگر كشاورز پیازكار كه برای یك هكتار پیاز 300 میلیون ریال هزینه كرده است نیز گفت: هزینه هر هكتار كشت پیاز با هزینه كاشت و داشت و كرایه به حدود 400 میلیون ریال می رسد.
وی افزود: واردات پیاز موجب كاهش شدید قیمت پیاز شده این در حالی است كه صادرات نیز انجام نمی شود.
مشكلات موجود در حالی است كه برخی مسئولان با وجود تصویب قانونی كه به سود مردم است از اجرای آن امتناع می كنند.
به گفته معاون فنی جهاد كشاورزی دزفول، برای رفع مشكل كشاورزان و پیازكاران این شهرستان و شهرهای تابعه، پیگیری های لازم برای صادرات این محصول در حال انجام است.
علی كرمی برداشت همزمان محصول در استان و فراوانی آن، وجود واسطه ها و دلالان را عامل كاهش قیمت پیاز دانست و افزود: پیگیری های لازم برای صادرات این محصول از طریق سازمان جهاد كشاورزی خوزستان در حال انجام است.
عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: هزینه های تولید در یك سال اخیر به دلیل تورم شدید افزایش بی رویه ای داشتند كه به منظور كاهش این هزینه ها نشست های فراوانی با مسئولان وزارت جهاد كشاورزی برگزار و مقرر شد ارز دولتی برای خرید بذر اختصاص یابد.
عباس پاپی زاده با بیان اینكه وجود واسطه ها و دلالان باعث افزایش قیمت پیاز شده بود، افزود: واردات و صادرات محصولات كشاورزی كه قبلا برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت بود از سال 91 به وزارت جهاد كشاورزی واگذار شد تا هنگام برداشت محصولات داخل، جلوی واردات این محصولات از جمله سیب زمینی و پیاز گرفته شود.
وی اظهار داشت: اجرای این مصوبه تعادلی در بازار ایجاد كرده بود بطوری كه تولیدكننده داخلی نیز سود ببرد.
پاپی زاده افزود: پارسال به دلیل مشكلاتی كه در بازار كالاهای خانگی پیش آمد و برخی اجناس انبار شدند قانون سال ۹۱ مبنی بر واگذاری واردات و صادرات محصولات كشاورزی به وزارت جهاد كشاورزی به حالت تعلیق درآمد و دوباره به وزارت صنعت، معدن و تجارت داده شد.
این عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزارت صنعت نیز از تاریخ ۱۵ فروردین ماه امسال صادرات پیاز را ممنوع كرد كه این امر آسیب زیادی به تولیدكنندگان داخلی وارد كرد.
وی گفت: صادر نشدن پیاز موجب پایین آمدن قیمت هر كیلوگرم پیاز به زیر ۱۰ هزار ریال و فشار اقتصادی فراوان به كشاورز و تولید كننده شد.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی افزود: از طرفی ورود دلالان و واسطه ها در ابتدا موجب بالارفتن قیمت پیاز و اكنون شكست قیمت ها شد كه فقط برای خود واسطه ها سودده بود.
وی اظهار داشت: وقتی پیاز خوزستان وارد بازار می شود به دلیل حجم بالای محصول، قیمت ها نیز شكسته می شود و تولیدكننده ها ضرر می كنند.
پاپی زاده افزود: به منظور رفع مشكل كشاورزان پیازكار نشست های مختلفی با مسئولان وزارت جهاد كشاورزی و صنعت معدن برگزار شده و قرار است وزارت جهاد نظر خود را درباره بازار پیاز اعلام كند.
وی گفت: امید است با جمع بندی این نشست ها و تصمیم گیری در خصوص پیاز، نسبت به صادرات مازاد تولید اقدام شود.
به گزارش ایرنا ۹۰ هزار هكتار زمین كشاورزی در شهرستان دزفول وجود دارد كه سالانه بیش از 2 میلیون تن محصول در این زمین ها تولید می شود.
7278/3022
دزفول - ایرنا - برداشت محصول پیاز با كاهش ناگهانی قیمت و محصولی كه به فروش نمی رسد خستگی ماه ها تلاش را بر تن كشاورزان باقی گذاشت.