۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۶:۰۸
کد خبر: 83321343
T T
۰ نفر

توليد انرژي از ضايعات؛ تجربه موفق بين‌المللي

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۶:۰۸
کد خبر: 83321343
توليد انرژي از ضايعات؛ تجربه موفق بين‌المللي

تهران- ايرنا- رئيس پرديس فني و مهندسي عباسپور دانشگاه شهيد بهشتي مي‌گويد: توليد انرژي از ضايعات در دنيا از اهميت ويژه‌اي برخوردار است، به‌طوري‌كه برخي كشورها از جمله سوئد از ساير كشورها زباله خريده و برق توليد مي‌كنند.

هومان لياقتي روز دوشنبه در نشست خبري هفتمين كنفرانس بين‌المللي انرژي‌هاي تجديدپذير و توليد پراكنده ايران بيان داشت: توليد انرژي از زباله امروزه به‌عنوان يكي از پركاربردترين روش‌هاي توليد انرژي به‌ويژه برق در جهان شناخته مي‌شود و در رديف توليد انرژي از منابع تجديد‌‌پذير قرار گرفته و روز به ‌روز نيز در حال فراگير شدن است.
وي با اشاره به اينكه زباله‌هاي كشاورزي يا صنعتي امروز جزء لاينفك زندگي بشر است كه بايد به‌صورت صحيح مديريت شود، افزود: با اين كار علاوه بر جلوگيري از خطرات زيست‌محيطي زباله مي‌توان از آن به شكل مناسبي در قالب فعاليت‌هاي نو و مدرن بهره‌برداري كرد.
لياقتي همچنين با اشاره به وضعيت مستعد كشورمان در حوزه انرژي‌هاي تجديدپذير، بر ايجاد بستر مناسب براي كارآفرينان جوان در اين حوزه تأكيد كرد و گفت: در هفتمين كنفرانس بين‌المللي انرژي‌هاي تجديدپذير و توليد پراكنده ايران بايستي همه مشكلات اين حوزه تشريح شود.
وي با اشاره به رايزني‌هاي انجام‌شده با سفيران برخي از كشورهاي صاحب‌تجربه به‌منظور توسعه همكاري‌ها در زمينه انرژي‌هاي تجديدپذير، اظهار كرد: كشورهايي همچون ايتاليا، فرانسه، سوئيس، اسپانيا و يونان در صورت توانايي كشورمان در خصوص انجام تعهدات مالي گذشته، علاقه‌مند به همكاري و سرمايه‌گذاري مشترك در اين حوزه هستند.
لياقتي با اشاره به همكاري شركت‌هاي اتريشي در حوزه تجديدپذير با كشورمان و رفع اجراي تعهدات مالي سال 2016 از سوي طرف ايراني، افزود: اتريشي‌ها براي توسعه هرچه بيشتر سرمايه‌گذاري در حوزه انرژي‌هاي تجديد پذير، يك صندوق تحت عنوان انرژي در دل وزارت اقتصاد خود راه‌اندازي كرده‌اند.
رئيس كميته سياست‌گذاري كنفرانس بين‌المللي انرژي‌هاي تجديدپذير و توليد پراكنده ايران همچنين ضرورت استفاده از استعدادهاي جوان در حوزه انرژي‌هاي تجديدپذير را مورد تأكيد قرار داد و گفت: بايستي در جوانان اين رغبت را ايجاد كرد كه به‌جاي اينكه علاقه‌مندي به مشاغل دولتي، به سمت صنعت تجديدپذير سوق پيدا كنند و در ادامه خودشان فعاليت خصوصي راه بيندازند.
وي با بيان اينكه صنعت ملي ما در زمينه انرژي‌هاي نو و تجديدپذير مستعد است، نيروي انساني تحصيل‌كرده و متخصص را از ظرفيت‌هاي اين حوزه برشمرد و گفت: همه اين‌ها بايستي وارد فعاليت‌هاي اقتصادي و كارآفريني شوند.
لياقتي خاطرنشان كرد: بسياري شركت‌هاي بزرگ در دنيا نيز با كارهاي كوچك فعاليت خود را آغاز كردند، به‌عنوان مثال شركت آلماني زيمنس از يك مغازه كوچك در شهر برلين و با راه‌اندازي يك كارگاه شروع به كار كرد.
وي افزود: البته نمونه ايراني را نيز مي‌توان مثال زد مانند شركت بوتان كه كار خود را در زمان دولت ملي مرحوم مصدق با راه‌اندازي يك كارگاه جمع‌آوري گاز مايع شروع كرد، هنگامي كه بسياري از خانم‌ها درگير آلودگي‌هاي مستقيم آشپزخانه بودند و اين كار تأثير بسيار مطلوبي به‌منظور حفظ محيط‌زيست و رفع آلودگي زيستي داشت.
رئيس پرديس فني و مهندسي عباسپور دانشگاه شهيد بهشتي، بهبود مسير توسعه در كشورمان را نيازمند توجه هر چه بيشتر و حركت به سمت استفاده انرژي‌هاي تجديدپذير دانست.
هفتمين كنفرانس ملي و نخستين كنفرانس بين‌المللي انرژي‌هاي تجديدپذير و توليد پراكنده ايران، با محورها و موضوعات سيستم‌هاي خورشيدي فتوولتاييك، سيستم‌هاي خورشيدي حرارتي، انرژي‌هاي آبي (blue energies)، سيستم‌هاي هيبريد انرژي (‌EHS)، محيط‌زيست و انرژي‌هاي تجديدپذير، سيستم‌هاي زير شبكه (microfrid)، همبست آب، غذا و انرژي (N. W. F. E)، فناوري نانو در انرژي‌هاي تجديدپذير، شبكه‌هاي هوشمند (smartgrid) سيستم‌هاي بادي، پيل‌هاي سوختي، انرژي شهري، مديريت انرژي، برداشت انرژي، آينده‌نگري انرژي، انرژي‌هاي زيستي، بهينه‌سازي انرژي، ذخيره‌سازي انرژي، انرژي زمين‌گرمايي، فناوري‌هاي نوين در تبديل انرژي، سياست‌گذاري انرژي، اقتصاد و انرژي، امنيت پايدار انرژي، نيروگاه برق‌آبي كوچك و همچنين سيستم‌هاي توليد هم‌زمان برق و حرارت برگزار مي‌شود.
هدف از برگزاري اين كنفرانس، ايجاد ارتباطات بين‌المللي در حوزه فناورانه انرژي‌هاي تجديدپذير براي كشور، ايجاد ارتباط مناسب بين پژوهشگران داخلي و خارجي، ترغيب ورود منطقي بخش صنعت به حوزه تجديدپذيرها، ايجاد ارتباط مناسب بين بخش دولتي و خصوصي و بررسي علمي مباحث و رفع چالش‌هاي موجود در حوزه زيست‌محيطي و انرژي كشور است.
هفتمين كنفرانس ملي و نخستين كنفرانس بين‌المللي انرژي‌هاي تجديدپذير و توليد پراكنده ايران، با شعار «انرژي پاك براي ايران پاك»، به همت دانشگاه شهيد بهشتي و حمايت دانشگاه‌ها و سازمان‌هاي مرتبط با اين حوزه و با حضور پژوهشگران و شركت‌هاي خارجي، ۲۱ تا ۲۳ خرداد امسال در پرديس فني و مهندسي شهيد عباسپور دانشگاه شهيد بهشتي برگزار مي‌شود.
علمي ** 1836 ** 1055
۰ نفر