مقام معظم رهبری شامگاه پانزدهمین شب از ماه مبارك رمضان امسال نیز، مطابق رسم چندساله میزبان شعرای جوان و پیشكسوت، اهالی فرهنگ و قلم و استادان زبان و ادب فارسی بودند.
ایشان در این دیدار در مورد زبان فارسی گفتند: من راجع به زبان فارسی حقیقتاً نگرانم؛ زیرا در جریان عمومی، زبان فارسی در حال فرسایش است.
سیدعباس صالحی نیز بعد از این دیدار نوشته ای در حساب كاربری توئیتر خود منتشر و در آن تاكید كرد: رهبری از آلودگی و ویرانی زبان فارسی بیم دادند. این كه قرنها شاعران پاسدار این گنج بودند و اكنون رسانهها در تاراج آنند.
«این هشدار از اعماق جانشان بود. هم در سخنان قبل از نماز، هم در جلسه عام و هم در گفت وگوی خصوصی پس از آن. این دغدغه را جدیتر بگیریم».
همچنین حضرت آیت الله خامنهای در دیدار شامگاه دوشنبه (30 اردیبهشت)، در خصوص زبان فارسی افزودند: من از صداوسیما گلهمندم، به دلیل اینكه به جای ترویج زبان صحیح و معیار و زبان صیقلخورده و درست، گاهی زبان بیهویت و تعابیر غلط و بدتر از همه تعابیر خارجی را ترویج میكند. انتشار فلان لغت فرنگی یك مترجم یا نویسنده از تلویزیون، موجب عمومی شدن آن لغت و آلوده شدن زبان به زوائد مضرّ میشود.
ایشان با تقبیح استفاده فراوان از لغات بیگانه در رسانهها، خطاب به مسئولان تأكید كردند: نگذارید زبان فارسی دچار فرسودگی و ویرانی شود.
در این دیدار 29 شاعر جوان و پیشكسوت اشعار خود را در حضور رهبر انقلاب اسلامی قرائت و پیش از نماز مغرب و عشا نیز تعدادی از شاعران از نزدیك با رهبر انقلاب اسلامی دیدار و گفتوگو و آثار خود را به ایشان تقدیم كردند.
فراهنگ**9157** 9053
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در زمینه آلودگی و ویرانی زبان فارسی در حساب كاربری توئیتر خود، نوشت: این دغدغه را جدیتر بگیریم.