به گزارش روز سه شنبه ايرنا قربانعلي محمدپور در نشستي با سرپرست فرمانداري صومعه سرا، پسماند را بزرگترين معضل استان عنوان و اظهار كرد: روزانه حدود دو هزار و 500 تن زباله در گيلان توليد ميشود.
وي با بيان اينكه بخشي از اين مشكلات را بايد از طريق كمپوست مديريت كنيم، افزود: متأسفانه كمپوست كارايي لازم را ندارد و امروز در انزلي، رشت و رودسر با مشكلات خاص خود مواجه است.
محمدپور سه اولويت مهم در حوزه محيط زيست گيلان را توجه به حل معضل پسماند، پساب و فاضلابها و همچنين احياي تالاب ذكر و خاطرنشان كرد: دولت در حوزه حل معضل پسماند به ويژه در استانهاي شمالي تاكيد دارد و سال گذشته هزار ميليارد تومان براي حل معضل پسماندها با اولويت استانهاي شمالي به مجلس ارائه شده است.
به گفته محمدپور ، در طول سالهاي گذشته اعتبارات زيادي براي حل مشكلات اين حوزه هزينه شده اما توفيقات چنداني به دست نيامده و در اين زمينه نيازمند اقدامات موثرتري هستيم؛ تا چه زماني ميتوانيم از ظرفيت منابع طبيعي و جنگلهاي هيركاني استان براي مديريت پسماند استفاده كنيم، برابر افكار عمومي جامعه خود و دنيا پاسخگو هستيم.
وي با بيان اينكه بايد براي حل معضل پسماندهاي روستايي به اقدامات سنتي در گذشته بازگرديم، گفت: بايد با تفكيك كردن، 30 درصد حجم زباله را كاهش دهيم و با كمپوست كردن 70 درصد زباله روستايي را مديريت كنيم كه اين نيز تنها از طريق آموزش محقق خواهد شد.
مديركل محيط زيست گيلان با بيان اينكه 328 ميليارد تومان اعتبار در سفر اخير رئيس جمهوري به استان گيلان در حوزه ساماندهي به موضوع پسماند اختصاص يافته ، گفت: در صورت تحقق اين ميزان اعتبار ميتوانيم گام خوبي در زمينه پسماند منطقه سراوان برداريم.
به گزارش ايرنا منطقه سراوان رشت با درختاني سر به فلك كشيده و جنگل هايي با پوشش گياهي انبوه، قديمي و تقريبا هميشه سبز، خسته از انباشت بيش از 30 سال زباله در دل خود و بي تاب از رنج مردم مناطق همجوار از آسيب هاي ناشي از دفن و دفع غيراصولي اين زباله هاست.
جنگل هاي سراوان رشت با زيبايي شگفت انگيزش، افزون بر سه دهه محلي براي تخليه زباله هاي اين كلانشهر و برخي شهرهاي اطراف شده، به طوري كه شيرابه زباله ها علاوه بر آلوده كردن خاك و منابع آبي منطقه با ايجاد بوي تعفن و جلب حشرات و جانوران موجب رنجش اهالي اين منطقه و مسبب اعتراضات مكرر آنها شده است.
سيدجلال سيدمحمدي سرپرست فرمانداري صومعه سرا نيز در اين نشست بيان داشت: محيط زيست موضوع مهمي است كه كشور ما و دولت تدبير و اميد به صورت ويژه به آن پرداخته است.
وي افزود: عليرغم مشكلات متعدد و متنوعي كه در اين خصوص وجود دارد، نياز است توجه اي بيش از پيش به مسائل زيست محيطي شود.
وي با بيان اينكه محيط زيست يعني زندگي امروز و فرداي ما واگر از آن غفلت كرديم از خودمان، زندگي آيندگان غفلت كرديم، افزود: رسيدن به محيط زيست پايدار و مطلوب را بايد در اولويت برنامه كاري خود در كوتاه مدت و درازمدت قرار دهيم.
سيدمحمدي با بيان اينكه حفاظت، حراست و حفظ محيط زيست در اولويت برنامه كاري دولتمردان در سطح استان و شهرستان قرار دارد و تاكيدات متعددي در اين خصوص شده، خاطرنشان كرد: اگرچه عمق نگراني ها، دغدغه ها و فجايع زيست محيطي بسيار زياد است؛ اما براي كم كردن نگراني ها و دغدغه ها حضور همگاني و مسئولانه از سوي اقشار مختلف و مردم نياز است تا همه وارد ميدان شويم و در كنار هم و با هم افزايي و تقويت يكديگر نگراني ها را به حداقل برسانيم و نگاه مسئولانه اي را نسبت به محيط زيست داشته باشيم.
وي تصريح كرد: صومعه سرا با توجه به محيطي جلگه اي كه در آن واقع است، از ظرفيت هاي طبيعي چون تالاب برخوردار است و اگرچه تالاب به نام انزلي است ولي بيش از 60 درصد تالاب در حوزه تقسيمات كشوري و جغرافيايي صومعه سرا قرار دارد.
وي يادآور شد: تالاب براي شهرستان يك فرصت است؛ اين فرصت ها با توجه به غفلت هايي كه در گذشته شده و كمبودها و نواقصي كه وجود دارد، مي تواند به عنوان يك تهديد هم شمرده شود و بايد راه هاي استفاده بهينه و مطلوب ساختن فرصت ها را مدنظر قرار دهيم.
سرپرست فرمانداري صومعه سرا به وجود 13رودخانه در شهرستان اشاره و اضافه كرد: اكثر اين رودخانه ها به تالاب منتهي مي شود كه يك فرصت است و لازم است با حفظ و حراست از رودخانه ها تهديدهاي تالاب را نيز كاهش دهيم.
شهرستان صومعه سرا با سه بخش مركزي، تولمات و ميرزاكوچك در 25 كيلومتري غرب مركز استان گيلان واقع شده است.
7292/2007/
رشت - ايرنا - مديركل حفاظت محيط زيست گيلان از مصوب شدن طرح جامع پسماند استان خبر داد و گفت: در اين طرح شش نقطه براي مديريت پسماند در نظر گرفته و در اين مناطق سه مركز تكنولوژي مديريت پسماند ايجاد خواهد شد.