این سلولهای بنیادی استخراج شده از جفت Cdx2 نام دارند. مطالعات قبلی نشان داده بود كه این سلولها فقط قادر به تولید جفت در مراحل ابتدایی رشد جنین هستند و اطلاعاتی در مورد احیا و ترمیم اندام های بدن توسط این سلولها در دست نبود.
این مطالعه كه توسط محققان دانشكده پزشكی ایكان در نیویورك صورت گرفته است، نشان میدهد سلولهای بنیادی Cdx2 جمعیت وسیعی از سلول های بنیادی هستند كه میتوانند محل آسیب را هدف قرار دهند و از طریق گردش خون به محل مورد نظر برسند و ترمیم و بازسازی را آغاز كنند.
برای بررسی خواص ترمیم سلول های Cdx2، محققان حملات قلبی را در سه گروه مدل حیوانی القا كردند. یك گروه از موشها پس از حمله قلبی سلول های بنیادی Cdx2 مشتق شده از جنین دریافت كردند، گروه دوم سلول های بنیادی عادی و گروه سوم یك محلول عادی حاوی سدیم دریافت كردند.
پس از سه ماه بررسی های انجامشده توسط MRI، نتایج نشان داد موشهایی كه با سلول های بنیادی Cdx2 درمان شدند، بهبود قابل ملاحظهای در بافت و ترمیم قلب داشتهاند. پس از گذشت سه ماه از درمان، سلولهای بنیادی به محل آسیب مهاجرت كرده بودند و رگهای خونی جدید و سلول های سالم در بافت ایجاد شده بود. موشهایی كه آب نمك و سلول بنیادی دریافت كردند، مبتلا به نارسایی قلبی شدند و هیچ پیشرفت و بهبودی نداشتند.
محققان بر این باورند كه این روش میتواند راهكاری موثر برای ترمیم بافتهای حیاتی بدن باشد.
نتایج این مطالعه در نشریه PNAS منتشر شده است.
علمی**9259**1485
تهران- ایرنا- محققان موفق به شناسایی نوعی سلول بنیادی (وابسته به جفت جنین) شدهاند كه قادر به ترمیم بافت قلب، رشد عروق خونی جدید و سلولهای سالم پس از حمله قلبی است.