وب سایت روزنامه «داون» پاكستان به نقل از یك مقام ارشد این كشور كه اخیر به همراه هیات این كشور برای مذاكره با مسئولان FATF به چین سفر كرده بود، افزود: نشست آتی اف ای تی اف كه قرار است 26 خردادماه امسال در آمریكا برگزار شود، برای پاكستان و خروج این كشور فهرست خاكستری بسیار تعین كننده خواهد بود.
وی كه در مذاكرات دوجانبه با اعضای گروه آسیا-اقیانوسیه به عنوان زیرمجموعه گروه ویژه اقدام مالی، حضور داشت گفت: پاكستان قطعنامه های مربوط به سازمان ملل را به طور كامل اجرا كرده و اكنون باید تلاش های دیپلماتیك خود را ظرف چهار هفته آینده تشدید كند تا بتواند حمایت و رای كافی را جهت خارج كردن این كشور از فهرست خاكستری FATF كسب كند.
این مقام پاكستانی هشدار داد كه اگر ما نتوانیم رای كافی را برای حذف نام كشور از فهرست خاكستری كسب كنیم، متعاقبا پاكستان به فهرست سیاه FATF اضافه شده كه تبعات بسیاری منفی و سنگینی بر اقتصاد این كشور خواهد داشت.
منابع خبری پاكستان می گویند: این كشور برای خروج از فهرست خاكستری گروه ویژه اقدام مالی به 15 تا 16 رای نیاز دارد و برای جلوگیری از قرار گرفتن در فهرست سیاه نیازمند حداقل 3 رای است.
اسلام آباد از اواسط اسفند ماه سال گذشته روند اجرای برنامه های نظارتی گروه ویژه اقدام مالی را تسریع كرد كه طی آن برخورد قانونی و قضایی با عناصر گروه های غیر قانونی در این كشور تشدید شد.
وزارت امور خارجه پاكستان نیز پیش تر در بیانیه ای اعلام كرد، دولت این كشور رای شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با مسدود و توقیف كردن حساب ها و دارایی های سازمان های ممنوعه را به جریان انداخته است.
در این بیانیه آمده است، این رای به این معناست كه دولت بر دارایی ها و حساب های بانكی سازمان های ممنوعه مورد نظر شورای امنیت سازمان ملل نظارت خواهد كرد.
به دنبال تصویب قطعنامه اخیر سازمان ملل برای قرار دادن نام «مسعود اظهر» سركرده گروه جیش محمد در فهرست تروریستها، دولت پاكستان 11 موسسه و تشكل را تروریستی خواند و فعالیت های آنها را ممنوع اعلام كرد.
به گفته تحلیلگران، تصمیم دولت اسلام آباد علیه هشت گروه تروریستی بیشتر در راستای اجرای تعهدات پاكستان به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) صورت گرفت.
گروه ویژه اقدام مالی در آخرین گزارش خویش عدم رضایت خود را از اقدامات پاكستان برای مقابله با قوانین پولشویی و تأمین مالی گروههای تروریستی اعلام كرده بود.
آساق*274**1663**
تلاش ھای دیپلماتیك، راه حل پاكستان برای خروج از فهرست خاكستری FATF
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۱۶
کد خبر:
83322282
اسلام آباد - ایرنا - یكی از اعضای تیم مذاكراتی پاكستان با گروه اقدام مالی (FATF) تاكید كرد: خروج اسلام آباد از فهرست خاكستری این نهاد بین المللی ملزم به تسریع تلاش ها دیپلماتیك برای كسب اعتماد اعضای اف ای تی اف است.