پس از اينكه دوشنبه شب با حكم وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، محمد الهياري فومني به عنوان مدير كل دفتر موسيقي منصوب شد، صبح امروز شهرام صارمي موسيقيدان و مدير اجراي جشنواره سي و چهارم موسيقي فجر كه چندي پيش توسط علي ترابي مدير كل پيشين دفتر موسيقي به دبيري جشنواره ابقا شده بود با ارسال متن سرگشاده اي براي رسانه ها از سمت خود استعفا كرد.
انتصاب محمد الهياري به سمت مدير كل دفتر موسيقي درحالي صورت گرفت كه از اولين ساعات صبح روز گذشته خبر استعفاي علي ترابي در محافل و رسانه ها مطرح شده بود اما تا لحظه انتشار خبر انتصاب مسئول جديد هيچ مقامي خبر استعفاي ترابي را تاييد يا رد نكرده بود.
در بخشي از نامه استعفاي صارمي آمده است:
«هنوز چند روزي از آخرين جلسه مذاكره جناب آقاي ترابي با اينجانب در خصوص پذيرفتن مديريت اجرايي سي و پنجمين جشنواره موسيقي فجر نگذشته است. پيشنهادي كه عليرغم ميل قلبي اينجانب پس از يك جلسه طولاني و ارائه دلايل، توضيحات و لطف هميشگي ايشان با اشتياق از طرف اينجانب پذيرفته شد. مهمترين دليل پذيرفتن اين پيشنهاد، تكرار تجربهي همكاري با مديري بود كه حدود 25 سال از سابقه آشنايي من با ايشان ميگذشت. در تمام اين سالها از ايشان جز اخلاق مداري، صداقت در گفتار و رفتار، تشريك مساعي در امور، دلسوزي و احساس مسئوليت در قبال موسيقي و اهالي موسيقي، اتكاء به يافتن بهترين راهكارها براي اجراي برنامهها و حل مشكلات، دوري جستن از هرگونه تنش، استفاده بهينه از امكانات موجود و رعايت صرفه و صلاح در هزينهها، انضباط و شفافيت مالي، پاكدستي، عدم دخالت در حوزه كارشناسي فني موسيقي و... نديدهام. استعفاي ايشان كه در رابطه مستقيم با حواشي و مشكلات تحميلي به دفتر موسيقي دارد و آخرين مورد آن دريافت مبلغ 10% از مبلغ كل ظرفيت سالنهاي كنسرت براي هر اجرا و واريز به خزانه بود، انجام شد».
وي در پايان نامه براي الهياري در جايگاه جديد آرزوي موفقيت و بهروزي كرد.
پس از انتشار اين نامه صارمي در گفتوگو با خبرنگار موسيقي ايرنا ضمن تاييد اصالت اين نامه گفت: هر انساني به حكم وظيفه و وجدان در برخي از مراحل زندگي مجبور مي شود تا با صراحت موضع خود را نسبت به مسايل روشن و اعلام كند. معتقدم نبايد نسبت به برخي از مسايل خاكستري بود.
وي افزود: تقريبا بركسي پوشيده نيست كه استعفاي ترابي به دليل مخالفت ايشان با تصويب قانون دريافت مبلغ 10% از مبلغ كل ظرفيت سالنهاي كنسرت براي هر اجرا و واريز به خزانه دولت صورت گرفت. هر فرد كارشناسي مي داند كه در كنسرت هاي غير تجاري با توجه به هزينه هاي مترتب به اين رويداد بسيار بعيد است اين هنرمندان بتوانند از طريق درآمد كنسرت هزينه هاي خود را جبران كنند. تصويب چنين قانوني لطمه بزرگي به كنسرت هاي غير تجاري ميزند هرچند كه كنسرت هاي تجاري هم از صدمات و آسيب هاي اين قانون غيركارشناسي در امان نخواهند بود.
اين هنرمند افزود: موسيقي و مديريت موسيقي در كشور ما در بسياري از مسايل هميشه در هاله اي از ابهام قرار داشته و تصويب اين قانون، خود پيامد همين ابهام هاست.
وي در خاتمه افزود: اكنون دوهفته است هنرمندان موسيقي واكنش هاي منفي و اعتراضات خود را به تصويب اين قانون اعلام كرده اند اما دريغ از يك جواب و دريغ از يك توجه. اين بي توجهي معنايي جز بي احترامي ندارد.
فراهنگ**9494** 9053
تهران – ايرنا- شهرام صارمي كه در پي مدير كل دفتر موسيقي وزارت فرهنگ از سمت مديريت اجرايي جشنواره موسيقي فجر استعفا كرد، ميگويد: اعلام موضع قطعي نسبت به مشكلات وظيفه هر انساني است و نبايد نسبت به مشكلات منفعل بود.