به گزارش گاردین، افراد نژادپرست پس از همهپرسی برگزیت حس اطمینان و دلگرمی بیشتری برای ارتكاب اقدامات نژادپرستانه دارند.
آمار اقلیتهای قومی كه از سوی افراد نژادپرست هدف قرارگرفتهاند از 64درصد در ژانویه 2016 یعنی شش ماه قبل از برگزاری همهپرسی برگزیت، به 76 درصد در فوریه گذشته (بهمن/اسفند) رسیده است.
به نظر میرسد این آمار با افزایش جرائم ناشی از نفرت در انگلیس در سالهای گذشته، بیارتباط نیست.
بر اساس گزارش وزارت كشور انگلیس جرائم ناشی از نفرت از سال 2013 میلادی با افزایش دو برابری در سال 2018، به 71 هزار و 251 فقره رسیده است.
بر اساس تحقیقات گاردین، 37 درصد مردم انگلیس در پایان سال 2016 روزانه شاهد اظهارات نژادپرستانه در فضای مجازی بوده كه این میزان در حال حاضر به 50 درصد رسیده است.
به طوركلی نژادپرستی در فضای مجازی از دوره پیش از برگزاری همهپرسی برگزیت تاكنون دو برابر شده و تعداد افرادی كه از شنیدن اظهارات منفی علیه خود شكایت كردهاند 50 درصد افزایشیافته است.
در این میان زنان از اقلیتهای قومی بیشترین رفتارهای نژادپرستانه را تحمل كردهاند. طبق گزارش گاردین، 74 درصد زنان در حالی از رفتارهای تبعیضآمیز شكایت دارند كه این میزان در سال 2016 میلادی 61درصد بوده است
« دیوید لمی » نماینده مجلس انگلیس این گزارش را به نتیجه تلاش پوپولیست هایی نسبت داد كه از كتاب قانون دونالد ترامپ پیروی میكنند.
وی كه شخصاً هدف رفتارهای تبعیضآمیز در فضای مجازی قرارگرفته معتقد است دولت باید گامهای اساسیتری را برای مقابله با این پدیده بردارد.
«عمر خان» رئیس اجرایی اندیشكده «رونی مد» هم میگوید كه برگزیت به عادی شدن نفرت و شكاف در جامعه منجر شده است.
وی افزود : حتی پیش از برگزاری برگزیت بالغ بر 8 میلیون اقلیت قومی هدف رفتارهای نژادپرستانه و تبعیضآمیز قرارگرفته بودند و سیاستمداران بهجای بیمحلی به این آمار، باید در كنار رسانهها و شبكههای مجازی این مساله را مدیریت كنند.
گزارشها حاكی است وضعیت اسلامستیزی در انگلیس هم پس از رأی مردم این كشور به خروج از اتحادیه اروپا به صورت بیسابقه تشدید شده است. آمار پلیس نشان میدهد كه در سالهای اخیر تعداد حملات علیه مسلمانان روند صعودی داشته است.
«مسعود شجره» رئیس سازمان حقوق بشر اسلامی انگلیس در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت كه اسلامهراسی در این كشور دیگر از مرحله «هراس» و ترس از اسلام گذشته و به مرحله نفرت از مسلمانان رسیده است.
وی گفت: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آنچنان كه ادعا میشود ربطی به مسائل اقتصادی نداشته و در اصل یك جنبش ضد مهاجر، ضد اقلیت و نژادپرستانه است.
شجره معتقد است كه بیتفاوتی سیاستمداران به حملات علیه مسلمانان و قوانین ضد تروریستی، به بیگانه سازی مسلمانان و افزایش تعداد حملات نسبت به آنان كمك كرده است.
اروپام ** هـ ن ** 1546
لندن – ایرنا – روزنامه گاردین روز سهشنبه در گزارشی از ابعاد عمیق نژادپرستی در انگلیس پس از رأی مردم این كشور به خروج از اتحادیه اروپا پرده برداشت و نوشت كه از هر 10 اقلیت قومی دستكم 7 نفر مورد تبعیض قرارگرفته اند كه این رقم نسبت به 3 سال قبل 58 درصد افزایش داشته است.