امير حسين شراهي روز سه شنبه در نشست 'بازيابي هويت جنسي ايرانيان' در دانشگاه فردوسي مشهد افزود: در سال 1995 بيشتر ايالتهاي آمريكا نگاه ممتنعي نسبت به همجنسگرايي داشتند و يا اين كه اين عمل در ايالت آنها ممنوع بود تا اينكه در سال 2003 يك ايالت اين موضوع را پذيرفت.
وي ادامه داد: در سال 2012 تعداد ايالتهايي كه همجنسگرايي را طبق قانون ايالتي خود پذيرفتند به 10 مورد رسيد و تا سال 2015 و طي سه سال همه ايالتهاي آمريكا همجنسگرايي را طبق قانون ايالتي خود پذيرفتند كه اين موضوع سرعت تحولات در امور جنسي را نشان مي دهد.
عضو موسسه رصد مطالعات و سياستگذاري اجتماعي گفت: هر چه از معناي اصلي كلمات دورتر شويم ضريب حساسيت واژگان هم كمتر مي شود مثلا مساله همجنسگرايي در تفكر مسيحي ابتدا گناه انگاشته مي شده است كه سپس ماهيتي علمي به اين موضوع دادند و فقط با نگرش حقوقي و جرم انگارانه به آن نگاه كردند و بعد در دانش روانشناسي از اين عمل تعبير به اختلال كردند.
شراهي افزود: در نگرش به اعتياد هم ابتدا با نگاه گناه بااين پديده مواجه مي شدند و سپس آن را جرم انگاشتند و هم اينك با عنوان بيماري از آن ياد مي كنند يعني تغيير در واژگان، تغيير ذهن و زبان و به دنبال آن تغيير پارادايم (سرمشق،الگو) را به دنبال دارد.
وي ادامه داد: در موضوع عمل 'زنا' هم همين طور است اين كلمه معني منفي و قبيحي دارد اما به مرور اين واژه را تغيير داده اند و به كلمه 'ازدواج سفيد' و 'هم باشي' تبديل كرده اند در حالي كه اين عناوين معنا و قباحت اصلي اين عمل را انتقال نمي دهند.
عضو موسسه رصد مطالعات و سياستگذاري اجتماعي گفت: ديدگاهي كه معتقد است گرايشات جنسي از بدو تولد شكل مي گيرند علمي نيست و منابع فراواني در تقابل با اين ديدگاه وجود دارد.
* مواجهه آگاهانه با اقليت هاي جنسي
معاون پژوهش موسسه رصد مطالعات و سياستگذاري اجتماعي هم در اين نشست گفت: اقليتهاي جنسي در جامعه وجود دارند و بايد با آنها مواجهه آگاهانه اي داشته باشيم و نبايد هويت جنسي تبديل به امر سياسي براي تغييرات ساختاري و اجتماعي شود.
ادريس راموز با بيان اينكه تكثر جنسيتي و هويت جنسيتي، تباهي آزادي به نام آزادي است افزود: انتهاي تكثر هويت جنسي، استبدادگرايي نرم است.
موسسه رصد، مطالعات و سياست گذاري اجتماعي يك نهاد مردمي فعال در عرصه هاي رصد، پژوهش، برنامه ريزي، گفتمان سازي و جريان سازي با هدف مقابله موثر با چالشهاي نرم پيش روي جمهوري اسلامي ايران، با اولويت تهديدات، آسيبها و ناهنجاريهاي جنسي به منظور مقاوم سازي و مصونيت بخشي نهادهاي اجتماعي به ويژه نهاد خانواده است.
1922/7507
مشهد- ايرنا- عضو موسسه رصد مطالعات و سياستگذاري اجتماعي گفت: تحولات در حوزه امور جنسي سرعت رشد بسيار بالايي دارد كه اگر تدبير نكنيم با جامعه اي مواجه مي شويم كه بسياري از موارد منافي با حدود شرعي در جامعه عادي و پذيرفته مي شود.