۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۲۴
کد خبر: 83323010
T T
۰ نفر

گلايه رهبرانقلاب را جدي بگيريم

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۲۴
کد خبر: 83323010
گلايه رهبرانقلاب را جدي بگيريم

تهران - ايرنا - در سومين پويش ملي آيين سخن ويژه نگهباني از زبان فارسي غلامعلي حدادعادل با اشاره به تاكيد رهبري در ديدار با شاعران ايران كه شامگاه دوشنبه اتفاّق افتاد گفت: ايشان از صداوسيما گله‌مند بودند و ما بايد اين موضوع را جدي بگيريم.

در سومين پويش ملي آيين سخن ويژه نگهباني كه امروز 31 ارديبهشت در استوديوي هشت ساختمان شهداي راديو برگزار شد، غلامعلي حداد عادل رئيس فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي، حميد شاه آبادي معاون صداي سازمان صدا و سيما، عليرضا سليماني رئيس فرهنگستان هنر، محمدجعفر محمدزاده مدير راديو ايران، محمدرضا زمرديان معاون فرهنگي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، مهدي نويد ادهم دبير كل شوراي عالي وزارت آموزش و پرورش، سيدمحمد بطحايي وزير آموزش و پرورش و شفيق‌الله شرق، سفير فرهنگي تاجيكستان استادان و هنرمندان زبان فارسي حضور داشتند.
شاه آبادي معاون صداي در اين مراسم گفت: نقش صدا و سيما در پاسداشت زبان فارسي نقش بي بديلي است و امروز راديو ايران مي‌تواند يك نمونه دقيق براي اين كار باشد چراكه رسانه طراز در زبان و ادبيات فارسي است. بخشي از واژه‌هاي مصوب فرهنگستان واژه‌هاي پيشنهادي شنوندگان راديو ايران است و اين باعث افتخار است.
وي با اشاره به اينكه براي نگهباني از زبان فارسي عزم ملي در كشور احتياج است گفت: فقدان مديريت فضاي مجازي در اين حوزه اين چشمه را آلوده مي‌كند و فضاي مجازي اركان زبان فارسي را هدف قرار داده و آسيب‌زاست.

**گلايه رهبري را جدي بگيريم
در ادامه غلامعلي حدادعادل با اشاره به تاكيد رهبري در ديدار با شاعران ايران كه شامگاه دوشنبه اتفاّق افتاد گفت: ايشان از صداوسيما گله‌مند بودند و ما بايد اين موضوع را جدي بگيريم. البته اين براي اولين‌بار نيست كه ايشان تذكر مي‌دهند بارها به شوراي عالي انقلاب گفته‌اند كه بايد از زبان فارسي نگهباني كنيم.
حدادعادل تصريح كرد: صداوسيما آيينه زبان فارسي است. اگر در آن به زبان فارسي بي مبالاتي شود اين اتفاق در جامعه تسري پيدا مي‌كند. مثلاً استفاده از واژه‌هاي بيگانه به جاي فارسي مانند جواز استفاده بي حساب از واژه‌هاي بيگانه است. در ده سال گذشته يكي از برنامه‌هاي ما در فرهنگستان ارتباط با صداوسيما بود. به آنها گفتيم ما در حفظ زبان فارسي شريك شما هستيم. ما در بنياد سعدي هم در اين زمينه تلاش مي‌كنيم كه به جذب علاقه‌مندان زبان فارسي حتي در ميان غيرايراني‌ها بپردازيم.
حداد عادل از پيشنهاد جايزه به اثر برگزيده در پاسداشت زبان فارسي كه توسط مدير راديو ايران مطرح شده بود، استقبال كرد و گفت: پيش‌تر تجاربي در اين زمينه داشتيم. اين پيشنهاد هم خوب است ولي به دليل خصوصيات موجود در اهل هنر بايد به يكسري ظرافت‌ها توجه كرد. مثلاً من 50 سال است كه كارهاي هنري آقاي علي نصيريان را پيگيري مي‌كنم و تا به حال عبارت غلط از ايشان نشنيده‌ام. پيشنهاد مي‌كنم جايزه مورد نظر به فرد اعطا شود. فردي كه بهترين بيان را در آثار يك سال اخير در زبان فارسي داشته است.
حداد عادل افزود: حتي خود صداوسيما مي‌تواند اين جايزه را از برنامه‌هاي خودش آغاز كند و هرسال در جشنواره‌هاي صداوسيما يك جايزه را به بهترين اثر از نظر رعايت اصول زبان فارسي اختصاص دهد.

**راديو ايران پايگاه زبان فارسي
محمدجعفر محمدزاده مدير راديو ايران ميزبان اين مراسم در آغاز برنامه درباره اهميت تلاش در زمينه نگهباني و حفظ زبان فارسي گفت: من و همكارانم در راديو ايران اين شبكه راديويي را پايگاه زبان فارسي مي‌دانيم. اين راديو كوشيده با سه راهبرد در عرصه نگهباني زبان پيشتاز باشد. اول ايجاد گفتمان فرهنگ و زبان فارسي و تسري آن به همه برنامه‌ها، دوم پخش گفتارها و تذكارها به زبان فارسي و بهره‌گيري از متون ارزشمند زبان فارسي و سوم كمك به معرفي زبان فارسي به عنوان زبان معيار در كشور. در راديو ايران همچنين با پخش و حتي توليد موسيقي فاخر ايراني براي پاسداشت زبان فارسي تلاش كرديم.
در آيين سخن پاسداشت زبان فارسي از كتاب 12 جلدي دانشنامه زبان فارسي به كوشش اسماعيل سعادت كه به همت فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي فرهنگ سخن منتشر شده است، رونمايي شد. همچنين در اين مراسم از هشت قطعه موسيقي با كلام درباره ايران رونمايي شد، كه برخي از اين قطعات به همت راديو ايران بازآفريني و بازسازي شده است.
مريم نشيبا نيز در اين مراسم كه با هدف پاسداشت زبان و ادب فارسي برگزار مي‌شد، حاضر شد و از پوستر خود در جمع مهمانان ويژه مراسم رونمايي كرد.
فراهنگ**9210** 9246 **