«جنین هنیس پلاسخارت» در دومین گزارش دوره ای خود به شورای امنیت سازمان ملل از زمان آغاز فعالیت اش در عراق در 26 آذرماه 97 گذشته گفت كه عراق می تواند به جای میدانی برای درگیری، از عوامل ثبات در منطقه متشنج خاورمیانه باشد.
وی خاطرنشان ساخته است كه عراق می تواند فضای لازم برای منافع منطقه ای ایجاد كرده و زمینه گفت وگو بین المللی در حوزه امنیتی را فراهم كند.
وی اضافه كرده است كه نباید فراموش كرد كه عراق برای ممانعت از تبدیل اراضی اش به میدانی برای رقابت های مختلف، در حال حاضر با چالش خطرناكی مواجه است.
پلاسخارت خطاب به آنهایی كه «دارای انگیزه های چالش آفرینی» هستند گفته است كه عراق تحمل بیش از این برای اعمال فشار بیشتر بر آن را ندارد.
وی در گزارش خود به چالش های مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی، انسانی، مسئله بازگشت آوارگان و عملیات بازسازی اشاره كرده است.
نماینده ویژه دبیركل سازمان ملل در امور عراق اقدام دولت «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر در برداشتن دیوارهای سیمانی از اطراف منطقه امنیتی سبز و باز شدن اكثر خیابان ها در بغداد را یكی از نقاط امیدبخش خوانده است.
پلاسخارت گفته است كه یكی از مسائل امیدبخش این است كه به زودی تمامی خیابان ها در بغداد باز می شوند و دیگر منطقه ای به اسم منطقه امنیتی سبز در پایتخت عراق وجود نخواهد داشت.
وی در عین حال تهدید گروه تروریستی داعش را یك چالش جدی خواند و گفته است كه برای اینكه مانع از ظهور مجدد داعش شویم ضروری است كه یك خط مشی بلند مدت وجود داشته باشد.
وی بازگشت جنگجوهای داعش به همراه خانواده هایشان از سوریه به عراق را مسئله مهم خوانده و گفته است كه بازگشت هزاران عنصر داعشی عراقی و غیر عراقی به همراه خانواده هایشان به عراق نه تنها در حوزه امنیت، نگران زا است بلكه نگرانی هایی نیز در حوزه حقوق بشر را به همراه دارد.
وی از اینكه برخی دولت ها از پذیرش اتباع داعشی خود خودداری كرده اند انتقاد كرده و گفته است كه قضیه این جنگجوهای داعش و خانواده هایشان تنها یك معضل عراقی نیست و اگر به درستی این پرونده مدیریت نشود،همه كشورهای منطقه و خارج از آن را تحت تاثیر می گذارد.
وی هشدار داده است كه اگر این موضوع به شكل درستی درمان نشود در این صورت بستر بكری برای شكل گیری نسل جدیدی از تروریست ها فراهم شده است.
پلاسخارت در پایان سخنان خود بعد از اشاره به همه چالش های موجود در عراق در عین حال تاكید كرده است كه اوضاع كلی در عراق به سمت بهبودی پیش می رود و برای رسیدن به وضع مطلوب نیازمند زمان بیشتر است.
در این جلسه اعضای شورای امنیت سازمان ملل با اجماع با قطعنامه 2470 برای تمدید مجدد فعالیت نمایندگی سازمان ملل در عراق (یونامی) تا 21 ماه می 2020 (1 خرداد 99) موافقت كردند.
در این قطعنامه بر استقلال، حاكمیت، یكپارچگی و سلامت اراضی عراق و ادامه پشتیبانی سازمان ملل از عراق برای مقابله با چالش هایی كه با آن مواجه است تا رسیدن به ثبات تاكید شده است.
خاورم *4*353*380*
بغداد – ایرنا – نماینده ویژه دبیركل سازمان ملل در امور عراق در گزارش دوره ای خود به شورای امنیت سازمان ملل درباره اوضاع در عراق سه شنبه شب تاكید كرد كه عراق می تواند عامل ثبات در منطقه باشد.