به گزارش ايرنا معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس با حضور در شهرستان لامرد اظهار داشت: شهر لامرد در راس قطب اقتصادي فارس قرار دارد و از همين رو بايسته است بخش فرهنگي را براي حضور در جشنواره پايتختي كتاب ايران همراهي كند.
مهدي اميد بخش افزود: رسيدن به نتيجه مطلوب با همكاري نهادهاي اقتصادي و نهادهاي فرهنگي در اجرايي كردن طرحهاي ترويج مطالعه ميسر خواهد شد.
وي، با اشاره به ظرفيتهاي موجود در روستاها بيان كرد: از روستاهاي شهرستان لامرد در سال 97 آمار مناسبي در حوزه كتاب خواني ارايه شد.
معاون فرهنگي ارشاد اسلامي فارس افزود: اين شهر خدمات ارزندهاي را در حوزه كتاب و مطالعه به ثبت رسانده است و مي توان با اجراييكردن طرحهاي جديد براي جذب و ايجاد شور و علاقه در قشر جوان، شاهد جامعهاي سرزنده و آگاه با توليد انديشههاي جديد و مبتكرانه باشيم.
اميدبخش، هدف از شركت در جشنواره پايتختي كتاب ايران را تعالي بخشي به آگاهي مردم به ويژه افرادي دانست كه كمتر به وادي مطالعه و بوستان كتاب قدم گذاشته اند.
وي، همچنين به افتخار آفريني روستاي دهنو بخش چاهورز در جمع روستاهاي دوستدار كتاب ايران در دوره گذشته اشاره كرد و گفت: اين روستا در ارايه طرحهاي حامي كتابخواني و ارتقاي آگاهي، مطالعه و فرهنگسازي در حوزه كتاب برتر بود و رقابت بسيار تنگاتنگي با ساير رقباي خود داشت و اميدواريم امسال بتواند در جايگاهي مناسب قرار گيرد.
امام جمعه لامرد هم در اين نشست بيان داشت: اين شهرستان با صبغه و پيشينهاي تاريخي، شاهد بزرگمرداني در حوزه فرهنگ، كتاب و دانش بوده كه در تاريخ جاودانه شده اند.
حجت الاسلام علي حسين زاده با تاكيد بر مطالعه روزانه و اهميت خواندن كتاب در زندگي فردي و اجتماعي گفت: امروز سرانه مطالعه و جايگاه كتاب در ايران در مقايسه با كشورهاي پيشرفته به مراتب كمتر شده و مي طلبد كه همه نهادهاي فرهنگي با اجرايي كردن طرحهاي بكر، جامعه را به مطالعه دعوت كنند.
امام جمعه لامرد ادامه داد: مهم كسب عنوان پايتختي كتاب نيست، مهم رسيدن به زماني است كه مطالعه تبديل به نياز شود.
شهرستان لامرد در فاصله 365 كيلومتري جنوب شيراز قرار دارد.
طرح انتخاب پايتخت كتاب ايران از سال 1393 آغاز شد و تا كنون پنج دوره متوالي آن برگزار شده است.
اين جشنواره برگرفته از طرح انتخاب پايتخت كتاب جهان است كه از سال 2001 ميلادي از سوي سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي سازمان ملل متحد (يونسكو) آغاز شده است.
لقب پايتخت كتاب ايران به شهري اعطا ميشود كه براي تقويت جايگاه كتاب و كتابخواني تلاشهايي در خور توجه داشته است.
استان فارس از نخستين دوره رقابت هاي كسب عنوان پايتختي كتاب ايران در سال 1393بازماند اما شيراز در دومين دوره اين جشنواره در سال 1394 توانست در ميان پنج شهر نخست قرار گيرد و در سال 95 به رتبه سوم دست يافت.
در دوره سوم، چهار نامزد از استان فارس براي شركت در رقابت ها معرفي شدند و علاوه بر شيراز، شهرهاي اوز لارستان، صدرا شيراز و آباده نيز در اين جمع قرار گرفتند.
در دوره چهارم اين رويداد، شهر صدرا موفق به كسب عنوان شهر خلاق كتابخوان شد و شهر كاشان به عنوان پايتخت كتاب ايران برگزيده شد.
در دوره پنجم، شيراز، اوز لارستان و صدرا از استان فارس براي كسب عنوان پايتختي كتاب ايران در جمع نامزد هاي نهايي قرار گرفتند، همچنين 2 روستاي جايدشت از توابع شهرستان فيروزآباد و روستاي كريشكي از توابع شهرستان لارستان توانستند به جمع ١٠ روستاي برگزيده نهايي جشنواره روستاها و شهرهاي دوستدار كتاب راه يابند.
7375 /6118
شيراز-ايرنا- شهرستان لامرد در جنوب استان فارس براي شركت در دوره ششم جشنواره پايتختي كتاب ايران اعلام نامزدي كرد.