در این تحقیقات 1500 بیمار مبتلا به سرطان ریه و مغز كه به طور همزمان شیمیدرمانی و پرتودرمانی دریافت میكردند، مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند. شیوه درمانی دارای عوارض جانبی شامل دشواری بلع، اسهال، یبوست و حالت تهوع است كه موجب پایین آمدن كیفیت زندگی میشود.
در نتیجه این تحقیقات مشخص شد ریسك بروز عوارض جانبی شدید در طول 90 روز بعد از درمان، در افرادی كه از پروتون درمانی استفاده میكنند در مقایسه با افرادی كه با اشعه اكس درمان میشوند، به میزان دوسوم كاهش مییابد. در واقع از بین 391 بیمار كه پروتون درمانی شدند، 45 نفر (11.5درصد) در طول 90 روز بعد از درمان دچار عوارض جانبی شدید شدند. در گروهی كه با اشعه اكس درمان شدند، 301 نفر از مجموع هزار و 92 بیمار (27.6 درصد) در دوره مشابه دچار عوارض جانبی شدید شدند.
همچنین در این تحقیقات مشخص شد در نرخ بقای دو گروه از بیماران مورد مطالعه تقریبا هیچ تفاوتی وجود ندارد و میزان اثرگذاری پروتون درمانی با اشعه اكس یكسان است. بر اساس این تحقیقات نرخ بقای كلی بیماران در طول یك سال بعد از درمان در پروتون درمانی 83 درصد و در درمان با اشعه اكس 81 درصد است.
قرار است نتایج این تحقیقات در ابتدای ماه ژوئن در نشست سالانه انجمن آمریكایی انكولوژی بالینی در شیكاگو ارائه شود.
علمی **9259**9121
تهران – ایرنا - محققان دانشگاه واشنگتن با همكاری متخصصان دانشگاه پنسیلوانیا دریافتند استفاده از پروتون درمانی در مقایسه با روشهای متداول درمان با اشعه اكس در بسیاری از بیماران عوارض جانبی كمتری ایجاد میكند. این در حالی است كه نتایج به كارگیری هر دو روش درمانی یكسان است.