به گزارش خبرنگار ایرنا، مهارت زبان های خارجی در جهان امروز یك پل ارتباطی مهم و ابزار قدرتمند و یكی از بنیادی ترین مهارت های توسعه تلقی می شود كه می تواند كیفیت خدمات ارائه شده به گردشگران را كامل كرده و ارتباط خوبی را بین سرویس های مختلف از جمله فرهنگی، اقتصادی برقرار كند.
تعصب نسبت به زبان و فرهنگ ملی چیزی است كه همواره در همه كشورها وجود داشته است و اما واقع بینی و توجه به نیازهای روز باعث شده كه دولت ها نسبت به یادگیری دیگر زبان ها اهتمام داشته باشند چرا كه زبان و فرهنگ ملی از زیرساخت های الزامی و مهم در رشد صنعت و پژوهش و صنایع پولساز و بزرگی چون گردشگری هستند.
مهارت داشتن دانش یك زبان خارجی علاوه بر اینكه توانایی های شناختی و تحلیلی افراد را نسبت به مكان، سنت ها، دین، آئین و مذهب افزایش داده می تواند دایره ارتباطات را برای توسعه و پیشرفت جوامع وسیع تر كرده و پایه اقتصاد جهانی را نیز با ایجاد كسب و كار و فرصت های شغلی پایدار نگه داشته و توسعه دهد.
متاسفانه در كشور ما یادگیری زبان كه باید از زمان كودكی و نوجوانی در برنامه نظام آموزشی كشور قرار گیرد به دوران دانشگاه و زمانی موكول شده است كه فرد فرصت های طلایی را برای بهره گیری این مهارت را از دست داده است.
سال های زیادی است كه خانوارها برای جبران یادگیری مهارت های زبان خارجی فرزندان دانش آموز خود متحمل هزینه اضافه د می شوند و اگر خانواده ای توان مالی كافی را نداشته باشد این مهم را برایش مقدور نیست و این در حالی است كه سازمان آموزش و پرورش باید زمینه یادگیری این مهارت را در خود نهادینه كند.
آموزش و پرورش یكی از مكان هایی است كه می تواند با به وجود آوردن زیرساخت های قوی در رابطه با یادگیری زبان های خارجی نقش قابل توجهی را در پیشرفت دانش آموزان در ارتباط آن ها با جهانی بزرگتر برای انتقال و گسترش فرهنگ و مذهب ایفا كند.
این روزها به دلیل وارد شدن مسائل گردشگری علاقه و تقاضا برای كاركنان چند زبانه افزایش یافته است و كسب و كارهای گردشگری در این زمینه به نوعی با هم در رقابت هستند و زبان نیز یكی ازشاخص های مهم آنان است كه در رونق بازارهای سنتی آن ها تاثیرگذار است و می تواند مشكلات ارتباطی گردشگران را با بهبود خدمات ارتباطی زبان حل و یا به حداقل برساند.
مهارت در زبان انگلیسی در بین جوانان و افراد بزرگسال و توانایی گفت و گو و ارتباط چهره به چهره در كنار روحیه مهمان نوازی كه مردم كشور ما دارند می تواند فرصت بسیار خوبی برای انتقال آداب و رسوم غنی به گردشگران خارجی باشد و هر چه این مهارت بیشتر باشد گردشگر از پاسخ ما رضایت بیشتری را خواهد داشت.
مساله مهم دیگری كه می توان به آن اشاره كرد این است كه در حال حاضر درصد بسیاری از مردم كشور تنها به زبان مادری مسلط بوده و تنها تورلیدرها هستند كه بار سنگین انتقال اطلاعات را به دوش می كشند و در اختیار گردشگران قرار می دهند.
و این در حالی است كه درصد بیشتر برآوردن نیازها، انتظارات و جلب رضایت گردشگران در كشور میزبان در زمینه های گردشگری، سرگرمی، تفریح، طبیعت گردی، گردشگری علمی و ورزشی و توریسم درمانی بستگی به ارتباط قوی در مهارت های كلامی و شفاهی به زبان خارجی دارد.
و هر چه این مهارت در بین افراد جامعه بیشتر باشد گردشگر از پاسخ ما رضایت بیشتری را خواهد داشت و اگر ارتباط درست كلامی و مفهومی را نتوان درست برقرار كرد ممكن است سبب بدفهمی و سوء تفاهم گردد.
اهمیت یادگیری زبان های خارجی جهانی است صنعت گردشگری تنها یكی از صدها صنعتی است كه زبان در توسعه و پیشرفت آن نقش مهمی دارد كه امیدواریم بتوانیم اهمیت این موضوع را آنچنان كه باید درك كرده و در این زمینه گام های مهمی را به ویژه در سازمان آموزش و پرورش برداریم.
خبرنگار ایرنا در كرمان *
9889/ 5054
آموزش زبان خارجی مغفول مانده در نظام آموزشی- معصومه قطب الدینی*
۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۲۷
کد خبر:
83325208
كرمان -ایرنا -داشتن مهارت زبان های خارجی یكی از شاخص های مهمی است كه آموزش و پرورش می تواند با پرداختن به آن به صورت جدی كمك بزرگی به نهادینه كردن فرهنگ در جامعه و گسترش آن به جوامع دیگر به خصوص از طریق صنعت گردشگری باشد.