برق تولیدی سازمان های دارای مولد خریداری می شود
دیزل ژنراتور مولد های خود تامین

تهران-ایرنا- مدیر کل دفترمدیریت مصرف وخدمات مشترکان شرکت توانیرگفت: برق تولیدی سازمان ها، شرکت ها و ساختمان های دارای مولد های خود تامین(ژنراتور) با هدف کمک به گذراز زمان اوج مصرف خریداری می شود.

«هادی مدقق» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: ظرفیتی بالغ بر ۲ هزارمگاوات مولد های خود تامین در بخش های مختلف کشور از هتل ها تا بیمارستان ها، مراکز نظامی و مذهبی وجود دارد که می توان با جلب مشارکت آن ها از این ظرفیت برای کمک به گذر از زمان اوج مصرف استفاده کرد.
وی ادامه داد: حجم زیادی از مولد های خود تامین در بخش های مختلف مانند سازمان های دولتی، مجموعه های نظامی وجود دارد که تلاش می شود مشارکت آن ها در قالب برنامه های تشویق محور جلب کرده و پرداختی هم به آن ها صورت گیرد.
مدقق کفت: سال گذشته با برنامه های تشویق محور در نهایت ۲۰۰ مگاوات از این نوع مولدها جلب مشارکت شد و در ساعت پیک، برق تولیدی آن ها با نرخ مناسبی خریداری شد.
این مقام مسئول ادامه داد: اما این مشوق‌ها کافی نیست یعنی برخی مجموعه های دولت و نظامیان پول برق پرداخت نمی‌کنند بنابراین خیلی انگیزه‌ای برای مشارکت با طرح‌های تشویقی ندارند لذا در قالب دستورهای اداری آن ها را وارد مدار خواهیم کرد و علاوه بر دریافت پول تخفیف‌هایی هم دریافت خواهند کرد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکان توانیر ادامه داد: همه برنامه های تشویق محوری که سال گذشته انجام شد، امسال هم ادامه داشته و توسعه هم خواهند یافت.
وی افزود: امسال تلاش می شود تعداد مشترکان همکار در بخش های صنعتی، کشاورزی، اداره‌ها و نیز بخش های عمومی افزایش یابد و انتظار می‌رود با اجرای برنامه های تشویق محور نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد پیک سایی حاصل شود.
مدقق ادامه داد: سال گذشته و در تابستان سال ۹۷ در بخش های مختلف صنعتی، کشاورزی و اداری در ۱۰ روزی که حداکثر مدیریت مصرف اعمال شد حدود ۴ هزار مگاوات عملکرد بدست آمد که امسال انتظار این است این عدد به ۶ هزار مگاوات برسد.
به گزارش روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، ظرفیت نیروگاه‌های کشور با بهره‌برداری از واحدهای جدید حرارتی، تجدیدپذیر و تولیدپراکنده در نیمه اردیبهشت، به ۸۰ هزار و ۵۰۹ مگاوات رسید.
در حال حاضر ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های کشور به حدود ۸۰ هزار و ۵۰۹ مگاوات رسیده است که در این بین واحدهای سیکل ترکیبی با ۲۵ هزار و ۸۳ مگاوات، بیشترین ظرفیت (۳۱.۲ درصد) نصب شده نیروگاهی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.
هم اکنون ۲۹.۹ درصد نیروگاه‌های کشور مربوط به واحدهای گازی است و حدود ۲۴ هزار و ۷۷ مگاوات از ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های ایران مربوط به این بخش است. واحدهای بخار نیروگاهی نیز ۱۹.۷ درصد ظرفیت منصوبه این حوزه را به خود اختصاص داده‌اند و با ظرفیت ۱۵ هزار و ۸۲۹ مگاواتی خود در میان سه بخشی قرار گرفته که بیشترین ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور را دارند.
در حال حاضر ظرفیت واحدهای برق‌آبی نیز به ۱۱ هزار و ۹۳۸ مگاوات رسیده است و سهم ۱۴.۸ درصدی را در بین کل ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور در اختیار دارند.
همچنین ظرفیت فعلی واحدهای تولید پراکنده (شامل 245 MW خودتامین) به هزار و ۴۱۷ مگاوات و ظرفیت نیروگاه‌های اتمی نیز به هزار و ۲۰ مگاوات رسیده است که از این حیث واحدهای یاد شده هر کدام حدود ۱.۵ درصد از کل ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های کشور را به خود اختصاص داده‌اند.
در حاضر حاضر آخرین ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به حدود ۷۰۶ مگاوات و ظرفیت واحدهای دیزلی نیز به حدود ۴۳۹ مگاوات رسیده است.
اقتصام*۲۰۷۸**9105

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha