۴ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۳۸
کد خبر: 83326515
T T
۰ نفر
سوء تغذیه گریبان گیر کودکان افغان؛ نزدیک به 600 هزار کودک در معرض خطر مرگ

تهران - ایرنا - تحقیقات یونیسف نشان می دهد حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار کودک افغان از سوءتغذیه رنج می برند که از علل آن می توان به نرخ بالای بیکاری، فقر و فرهنگ غلط تغذیه در افغانستان اشاره کرد که در صورت عدم اعطای کمک های نقدی ممکن است شاهد مرگ این کودکان باشیم.

تارنمای کابل تایمز در گزارشی نوشت، وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان تعداد افراد بیکار این کشور را دو میلیون نفر اعلام کرده بود اما شواهد نشان می دهد که نرخ بیکاری در افغانستان بسیار بیشتر از آمار منتشر شده توسط این سازمان است و در واقع بیکاری، مردم افغانستان را تحت فشار زیادی قرار داده است.


برخی تحقیقات مرتبط و سازمان های فعال در این زمینه ادعا می کنند که حدود هفت میلیون نیروی کار واجد شرایط در افغانستان بیکار هستند.


به نوشته این تارنما، افزایش نرخ بیکاری با افزایش نا امنی ها و نتایج تبلیغات گسترده از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان همزمان شده است که نرخ سرمایه گذاری های خارجی و فعالیت سازمان های بین المللی را کاهش داده است.


مردم افغانستان نزدیک به چهار دهه است که با فقر شدید که منجر به تغذیه ناکافی و نا سالم شده است، مواجه هستند؛ فقر موجب شده است تا خانواده های افغان سیستم تغذیه صحیح و مناسبی نداشته باشند و شمار بالایی از شهروندان افغان دچار سوءتغذیه هستند.


آژانس کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در آخرین گزارش خود اعلام کرده است که نزدیک به دو میلیون و ۵۰۰ هزار مادر و کودک افغان از سوء تغذیه رنج میرند.


بر اساس این گزارش، در واقع نزدیک به دو میلیون کودک زیر پنج سال و ۴۸۴ هزار مادر باردار، از امنیت غذایی و بهداشتی محروم هستند.


در ادامه این گزارش آمده است از این دو میلیون کودک، حدود ۶۰۰ هزار نفر از سوءتغذیه شدید رنج می برند.


«کریستو بولیراک» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل طی سخنرانی در ژنو، وضعیت کودکان در این کشور جنگ زده را به عنوان یکی از بدترین فجایع انسانی در دنیا عنوان کرد و هشدار داد که سال گذشته افزایش خشونت و خشکسالی شدید، صدها هزار کودک زیر ۵ سال افغانستان را تحت تاثیر قرار داده است.


وی افزود، کودکی که از سوءتغذیه شدید رنج می برد نیاز به درمان فوری دارد در غیر صورت جان خود را از دست خواهد داد.


بر اساس گزارشات یونیسف، در پی بی خانمان شدن نزدیک به ۲۸۹ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ میلادی،  ۳.۸ میلیون کودک به محافظت و کمک فوری نیاز دارند. علاوه بر این از هر سه کودک یک کودک دچار تنش روانی شده است زیرا به صورت مداوم با خطر صدمه یا آسیب رو به رو بوده اند.


به گفته این سازمان، یونیسف برای برطرف سازی نیازهای ضروری تغذیه در افغانستان در سال جاری میلادی، ۲۶ میلیون دلار نیاز دارند اما تا کنون نیمی از این مبلغ را دریافت کرده است.


بولیراک می گوید: «ما نمی توانیم بگوییم که چه تعداد کودک جان خود را از دست خواهند داد، اما می توانیم بگوییم کودکی به سوءتغذیه شدید، نسبت به همسالان سالم خود، ۱۱ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.


این موضوع فقط یک نمونه از نگرانی ها در افغانستان است، کشور که از هر دو کودک تنها یک کودک در آن واکسینه می شود.


به نوشته کابل تایمز، هرچند بخشی از سوءتغذیه در افغانستان مربوط به محرومیت از مواد غذایی است و بخش دیگر مربوط به فرهنگ غلط تغذیه است که باعث شده است مردم این کشور برای کیفیت غذای مصرفی خود اهمیتی قائل نشوند.


آسیب پذیری در برابر بیماری ها، احتمال بازگشت بیماری های گذشته، کاهش رشد جسمی و ذهنی کودکان به ویژه دختران خطراتی است که مردم افغانستان با آن رو به رو هستند.


با این وجود موضوع مهم این است که چه کاری باید انام دهیم؛ در قدم اول باید به تغییر اقتصاد خانواده ها توجه کرد، راه های کاهش و از بین بردن فقر را شناسایی کرده و در دستور کار قرار داد.


این موضوع تنها با ایجاد فرصت های شغلی برای خانواده ها به منظور کسب درآمد، بهبود نیازهای غذایی و تهیه غذای مورد نیاز زنان و کودکان محقق خواهد شد.


**آساق**9470**1663**

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha