نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی در این نشست به تلاش و برنامه ریزی برای راه اندازی بورس پسته مه ولات اشاره و بیان کرد: تحقق این امر در راستای ساماندهی فعالیتهای بخش تولید و عرضه محصول پسته اقدامی مهم است.
سعید باستانی افزود: میبایست "بورس" به درستی برای مردم تبیین و تشریح شود زیرا بورس پسته از بورس زعفران راحتتر شکل میگیرد و از عوائد اقتصادی مطلوبی نیز برخوردار است.
وی به رشد قابل توجه کاشت نهال پسته ظرف چند سال اخیر در مه ولات اشاره و بیان کرد: بر این اساس هم اینک مه ولات در سطح کشور پس از رفسنجان بیشترین سطح زیر کشت پسته را در اختیار دارد و همین باعث شده حاشیهها و بازار این محصول صادراتی برای همه فعالان حوزه و مسؤولان آن در اولویت کاری نخست باشد.
این نماینده مجلس در ادامه به دو اقدام اساسی در ارتباط با پسته مه ولات اشاره و بیان کرد: در ابتدا باید "اتحادیه تولیدکنندگان پسته" به عنوان جایگاهی برای کنترل قیمت محصول در بازارهای داخلی و خارجی ساماندهی شده تا حداقل ۳۰ درصد بازار پسته را در دست بگیرد. اقدام بعدی راه اندازی بورس پسته است که با هدف کشف قیمت و تضمین کیفیت کارها پیش خواهد رفت.
وی ادامه داد: این اقدام میتواند کنترل بازار و کوتاه کردن دست دلالان را در پی داشته باشد ضمن اینکه راه را برای رسیدن به بازارهای بین المللی هموارتر میکند تا پسته مه ولات به جایگاه واقعی خود دست یابد.
باستانی گفت: شاید مردم انتظار داشته باشند به محض راه اندازی بورس پسته قیمت محصول بطور قابل ملاحظهای افزایش یابد اما باید توجه داشت که بورس یکی از ابزارهای تجارت به حساب میآید لذا میبایست سطح توقع مردم از آن را شفاف کرد. بورس در واقع ابزار کمکی برای رسیدن به بازارهای جهانی است لذا باید با برنامه ریزی، صبر و حوصله کارها را پیش برد تا بتوان به اهداف مورد نظر دست یافت.
مه ولات دارای ۱۹ هزار و ۶۰۰ هکتار باغ پسته است که ۱۵ هزار هکتار آن بارور میباشد. سالانه افزون بر ۱۰۰ هزار تن پسته تولید مه ولات برداشت و روانه بازار مصرف میشود.
فیض آباد، مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفر مه ولات در فاصله ۲۰۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
۱۸۵۸
نظر شما