آمارها نشان می دهد رشد اقتصادی کره جنوبی از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون نزدیک به ۰.۳ درصد کاهش یافته است که بزرگترین کاهش رشد این کشور از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی به این طرف است.
انجمن تبادلات تجاری کره جنوبی در تازه ترین گزارش تحقیقاتی خود براورد کرده است که استمرار تعرفه های آمریکا بر کالاهای چینی باعث خواهد شد تا خسارتی معادل ۸۷۰ میلیون دلار به کره جنوبی وارد شود.
نیمه هادی ها، تجهیزات الکترونیکی، فولاد و تولیدات شیمیایی از عمده کالاها و صنایع و فراورده های کره جنوبی است که بشدت در برابر تعرفه های آمریکا بر روی کالاهای چینی آسیب پذیری دارد.
شرکت های کره ای با بازار چین مبادلات بسیاری دارند آنها هم کالاهایشان را در بازار چین تولید و هم در آن به فروش می رسانند و از طریق این کشور کالاهایشان را به بازارهای ثالث می فروشند و تعرفه ها می تواند برای آنها مشکل آفرین شود.
مسئولان امور تجاری کره جنوبی گفته اند وضعیت برای همه شرکت های کره ای نگران کننده است هر چه فشارهای آمریکا بر چین بیشتر شود به همان نسبت خسارات شرکت های کره ای افزایش خواهد یافت.
کره جنوبی فعالیت گسترده ای در بازار چین دارد و به این بازار بسیار اهمیت می دهد به همین دلیل آنها می گویند که نمی توانند به آسانی از بازار چین خارج شوند.
موسسه سیاستگذاری اقتصادی کره جنوبی در یک براورد دیگر اعلام کرده است جنگ تجاری آمریکا با چین می تواند به صادر کنندگان کره ای نزدیک به یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون دلار خسارت وارد کند.
** کاهش رشد کشورهای آسیای جنوب شرقی
افزون بر کره جنوبی رشد کشورهای آسیای جنوب شرقی در پرتو جنگ تجاری چین و آمریکا در حال کاهش است وزارت صنایع و تجارت سنگاپور گزارش کرده این کشور در سه ماهه اول سال جاری میلادی فقط ۱.۲ درصد رشد اقتصادی داشته است که پایین ترین رقم در ۱۰ سال گذشته است.
رشد اقتصادی این کشور در سال گذشته میلادی حدود ۳.۵ درصد بود در صورتی که پیش بینی شده است امسال نزدیک به ۱.۵ تا ۲.۵ درصد باشد که کاهش چشمگیری به حساب می آید.
این وزارتخانه تصریح کرده است جنگ تجاری آمریکا با چین نمی تواند کشورهای دیگر آسیایی را در امان بگذارد برای همین شرکت های سنگاپوری هم باید برای عواقب آن آماده باشند.
در تایلند نیز آمارها خوشنود کننده نیست رشد اقتصادی این کشور در ابتدای سال جاری میلادی به ۲.۸ درصد کاهش یافت در صورتی که در مدت مشابه سال ۲۰۱۸ میلادی ۳.۶ درصد بود علت این امر کاهش تقاضا برای کالاهای الکترونیکی و محصولات کشاورزی تایلند بوده است.
شورای اقتصاد ملی تایلند پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۹ میلادی که حدود ۴/۵ درصد پیش بینی شده بود به ۳.۳ درصد کاهش خواهد یافت.
قاره آسیا که زمانی یکی از پویاترین اقتصادهای دنیا را نمایندگی می کرد و موتور محرکه آن چین بود، بشدت در معرض مخاطرات جنگ تجاری آمریکا و چین قرار گرفته است با این حساب پیش بینی می شود که رشد اقتصادی کشورهای دیگر این قاره نیز بتدریج برای سال جاری میلادی کاهش یابد.
آساق **۲۳۱**۱۹۰۴**
نظر شما