براساس این گزارش، شرایط جوی مطلوب در روزهای اولیه این هفته موجب شد تا کوهنوردان بین المللی زیادی طی هفته اخیر به سمت اورست به عنوان بلندترین قله جهان در کوههای هیمالیا در نپال هجوم آورند، اما تغییر ناگهانی و غیرقابل انتظار این شرایط موجب شد تا برخی از آنها نتوانند خود را با مقتضیات این کوهستان تطبیق داده و لذا طی چند روز اخیر بیش از ۲۰ تن از آنها جان خود را از دست دادند.
یک مقام دولتی نپال به این پایگاه خبری گفت که از روز گذشته (جمعه) حدود ۶۰۰ کوهنورد از سراسر جهان به همراه راه بلد های محلی از جناح جنوبی به سمت قله حرکت کردند. این هجوم بی سابقه و شرایط دشوار کوهستانی باعث شد که احتمال تلفات جانی افزایش یابد.
این درحالی است که تبت نیز طی چند روز اخیر به ۱۴۰ کوهنورد بین المللی مجوز داد تا از ضلع شمالی اورست به این قله صعود کنند، لذا این افراد و همراهان محلی آنها بیش از همیشه بر تراکم جمعیتی در نقاط صعب العبور اطراف قله خواهند افزود و شرایط جوی نیز بر دشواری مدیریت بر این جمعیت اضافه خواهد کرد.
گوردن یانو، مدیر "برنامه بین المللی صعود آلپین" امروز در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه گفت که اگرچه گرایش کوهنوردان برای صعود به اورست طی چند سال اخیر بی سابقه بوده است اما هجوم این حجم زیاد جمعیت به سمت قله طی روزهای اخیر با توجه به امکانات و شرایط بد جوی بر نگرانیها در این زمینه افزوده است.
وی گفت: ترافیک سنگین در معابر کوهستانی به ویژه به دلیل خستگی مفرط کوهنوردانی که توشه سنگینی را نیز با خود حمل میکنند، موجب بروز تأخیرهای جبران ناپذیر در روند حرکتی و مسیر یابی آنها میشود و در ضمن میزان استشاق اکسیژن آنها در تنگناها و گذرگاهها با دشواری مواجه میشود، لذا همین امر حوادث ناگواری را در پی خواهد داشت.
یانو همچنین وقوع بهمنهای سنگین در اورست را یکی دیگر از خطرات بر سر راه کوهنوران توصیف کرد و گفت: در این شرایط هرچه جمعیت کوهنوران بیشتر باشد، میزان تلفات جانی آنها نیز بیشتر خواهد بود.
آساق **۱۳۷۸**۱۶۰۰
نظر شما