۵ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۲۰
کد خبرنگار: 854
کد خبر: 83327863
T T
۰ نفر

انتخابات هیات رئیسه مجلس و چند نکته

۵ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۲۰
کد خبر: 83327863
انتخابات هیات رئیسه مجلس و چند نکته

تهران- ایرنا- به‌نظر می‌رسد که در انتخابات هیأت‌رئیسه مجلس در سال چهارم نیز اتفاق خاصی رخ ندهد و همان‌طور که از قبل پیش‌بینی شده آقای لاریجانی مجددا رئیس مجلس خواهد شد. از طرف دیگر بعید است که نواب رئیس هم تغییر کنند و آقای مطهری و پزشکیان نیز در سمت خود ابقا خواهند شد و تغییری رخ نخواهد داد.

احمد شیرزاد فعال سیاسی اصلاح طلب در سرمقاله ای در روزنامه آرمان، نوشته است: حال اگر در منشی‌ها یا کارپردازان تغییراتی حاصل شود بیشتر فعل و انفعالات داخل مجلس است و اهمیت بیرونی و سیاسی نخواهد داشت. از سوی دیگر اینکه آقای عارف به رقابت بپردازد یا نه، اگر برای ریاست کاندیدا نشده و رقابت نکند امری عادی است، چون به هر حال از سه‌دوره اخیر دوبار در انتخابات هیأت‌رئیسه شرکت کرده و رای نیاورده است. از این رو چون سال آخر کاری مجلس است و انتظار تغییر و تحولی نیز نمی‌رود عدم شرکت وی شاید طبیعی بنماید. البته اگر آقای عارف در این دوره نیز به رقابت با آقای لاریجانی برای کسب کرسی رئیس بپردازد نیز کارش به لحاظ اخلاقی پسندیده و قابل دفاع است.


باید به یاد داشته باشیم آقای عارف خیلی وقت‌ها بدین امر متهم می‌شود که اساسا از ورود به فعالیت‌های سیاسی در مجلس استنکاف می‌ورزد، اما به هر حال این اخلاق که حتی اگر در انتخاباتی احتمال باخت بدهیم، اما با این وجود به عنوان وظیفه‌ای مدنی شرکت کنیم، اخلاق خوبی است و در کمتر افرادی دیده شده است. در واقع اگر در خیلی از بزرگان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا هم نگاه کنیم همیشه دوست داشتند زمانی وارد صحنه شوند که احتمال پیروزی و بُرد بدهند. در حالی که یک بازیگر خوب سیاسی کسی است که حتی در شرایط باخت هم بازی را ترک نکند. از این رو این کار آقای عارف پسندیده و درست خلاف آن چیزی است که معمولا به وی نسبت داده می‌شود که فعالیت نمی‌کند.


لذا اینکه عارف خود را وارد عرصه کرده و فعالیت کند امری پسندیده و زنده‌کردن ارزشی اخلاقی در فضای سیاسی کشور است. البته برخی معتقدند که اگر در ترکیب هیأت‌رئیسه تغییری حاصل شود افراد جدید دولت را نیز به تحرک بیشتر فرا خواهند خواند. باید اذعان داشت اگر این اتفاق بیفتد و جابه‌جایی صورت بگیرد بدین معناست که فراکسیون امید و اصلاح‌طلبان مجلس جان بیشتری گرفته‌اند و توانسته‌اند بخش زیادی از آرای شناور را جلب کنند. گرچه در حال حاضر چنین چشم‌اندازی وجود ندارد، اما رخ دادن چنین امری می‌تواند منتج به این نتیجه شود که اصلاح‌طلبان در صحنه مجلس فعالیت بهتر و مفیدتری از خود بروز دهند و بتوانند آرای نمایندگان را پشت خود جمع کنند. این رویکرد مطمئنا بر عملکرد دولت تاثیر گذاشته و یک امتیاز مثبت به نفع فراکسیون امید مجلس خواهد بود. البته این مساله‌ای کاملا روشن است که تندروهای مجلس بین آقای لاریجانی و آقای عارف هرگز عارف را ترجیح نخواهند داد. موارد گذشته نیز نشان می‌دهد که ممکن است آنها سعی کنند کفه ترازو به‌نفع آقای لاریجانی سنگین نشود، اما قطعا به‌نفع آقای عارف وارد نمی‌شوند و طوری کار می‌کنند که آقای لاریجانی با رأیی نه چندان زیاد در کرسی ریاست بماند. در هر صورت آقای لاریجانی که در اردوگاه اصولگرایان است به آقای عارف ترجیح خواهند داد.


منبع: روزنامه آرمان،1398،03،05


گروه اطلاع رسانی**1893**9131**




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha