بهروز دادجو روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وقتی که خدماتی برای یک محله شهر پیش بینی شده، این کاربری ها باید خط قرمز بوده و از آن حفاظت شود و نباید اجازه داد که تحت عنوان فشارهایی چون کمبود مالی، کاربری این خدمات تغییر یابد.
وی افزود: نیاز مالی بعضا سبب می شود که شاهد تغییر کاربری زمین و فروش آن برای درآمدزایی باشیم.
دادجو با بیان اینکه راه و شهرسازی استان در چند سال گذشته 2 میلیون مترمربع زمین با کاربری فضای سبز به شهرداری بجنورد تحویل داده است، گفت: همه این زمین ها در خارج از محدوده شهری بوده است.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی با اشاره به کمبود سرانه فضای سبز در شهرهای استان اظهار داشت: در کشور سرانه فضای سبز به طور میانگین هشت متر مربع و در بجنورد 2.5 مترمربع است و این رقم بسیار کم است.
وی اظهار داشت: به طور مثال، زمین پادگان در شهر بجنورد، 20 هکتار است که در آن پارک مناسب دیده شد و از مردم انتظار می رود مطالبه گر حفظ کاربری این بوستان باشند.
وی گفت: زمانی که زمینی تفکیک می شود باید بخشی از وسعت زمین در اختیار مدیریت شهری قرار گیرد اما به این قانون خیلی توجه نشده است و بعضا بدون در نظر گرفتن کاربری خدماتی، زمین تفکیک می شود و یا در صورتی که کاربری خدماتی دیده شده، در سال های بعد به بهانه هایی چون نیاز مالی اقدام به تغییر کاربری و فروش زمین می شود.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه تمام شهرهای استان طرح تفصیلی دارند گفت: افق طرح ها، 10 ساله است و پس از آن باید مورد بازنگری قرار گیرند.
بر اساس این گزارش اکنون به ازای هر شهروند در مرکز استان خراسان شمالی 2.5 مترمربع فضای سبز وجود دارد که این رقم در کشور 8 مترمربع است.
شهرداری سرانه فضای سبز را با احتساب بوستان های خارج شهر از جمله بش قارداش، باباامان و دوبرار اعلام می کند و حال آنکه کارشناسان می گویند ایجاد فضای سبز محلی برای افزایش کیفیت زندگی و تاثیرگذاری آن بر جامعه است و رویکرد در ایجاد فضای سبز، دستیابی شهروندان در فضای شهری به این خدمات، بدون نیاز به سفر است.
7185/5132