به گزارش روز یکشنبه دانشگاه آزاد، محمد مهدی طهرانچی در مراسم تقدیر از ایثارگران و خانواده های شاهد در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اظهار کرد: دانشجویی که با فرهنگ ایثار آشنا نشود و آن را به عنوان یک ارزش وجودی درک نکند، نمیتواند به عنوان فارغالتحصیل دانشگاه تراز انقلاب باشد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه ایثار یک فرهنگ و تحول فرهنگی است، گفت: امری که نظام جمهوری اسلامی ایران را پایدار کرد، تحول فرهنگی و فکری جامعه بود و اینکه ایثار به عنوان یک ارزش مطرح شد.
رئیس دانشگاه آزاد با تأکید بر اینکه تحول فرهنگی دارای 6 مرحله است، گفت: جریان سازی، گفتمانسازی، شبکهسازی، نمادسازی، نهادسازی و رفتارسازی، 6 مرحله است که باید به آنها توجه و دقت لازم داشت. در بخش جریانسازی باید توجه داشته باشیم که باید یک جریان فکری صورت گیرد تا ارزشها حاکم شود. ایثار یکی از حوزه های تحول فرهنگی است.
طهرانچی ادامه داد: پس از آن گفتمانسازی مرحله اصلی است و نباید اجازه داد که گفتمان رفاه به گفتمان ایثار مقدم شود؛ چرا که امروز بروز و ظهور برخی آقازادهها در دادگاه به علت مفاسد اقتصادی، نشان از رقابت گفتمان رفاه با گفتمان ایثار دارد.
به گفته وی، باید یک شبکه از ایثارگران به عنوان "بدهکاران نظام" ایجاد شود تا فرهنگ ایثار پایدار شود.
رئیس دانشگاه آزاد مرحله نمادسازی را مرحله بعدی ایثار دانست و گفت: خرمشهر یک نماد است و اگر این نمادها در جامعه وجود نداشته باشند، ایثار نیز وجود نخواهد داشت. نیازمند ساختن نمادهایی مانند شهید حججی، شهید فهمیده و ... در جامعه هستیم تا بتوانیم انقلاب را حفظ کنیم. مرحله نهادسازی مرحله بعدی ایثار است. باید در این زمینه سازمان های ایثارگر خلق شود و نمونه این سازمانهای ایثارگر راهاندازی قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی است.
طهرانچی با اشاره به اردوهای جهادی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: در این اردوها که دانشجویان در صحنه ایثار، مبانی درس را فرا میگیرند، برخی خرده میگیرند که این کار درست نیست و نباید کلاس درس در این محیطها برگزار کرد، اما اعتقاد داریم دانشجویی که ایثار را نبیند و آن را به عنوان یک ارزش وجودی درک نکند، نمیتواند فارغالتحصیل مکتب انقلاب باشد.
دانام**9491**1584
نظر شما