وی با اشاره به قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد آل سعود، به فاکس نیوز گفت: با داد و ستد با عربستان به شیوه ای معمول، مشکل دارم.
گراهام افزود: اردن، متحدی عالی است، امارات متحده عربی نیز با وجود مشکل ساز بودن در یمن، متحدی خوب است؛ همچنین عربستان متحدی راهبردی است، اما به اعتقاد من، ولیعهد این کشور در قتل خاشقچی و اقدامات مخرب دیگری دست داشته است، از این رو از فروش سلاح به ریاض در شرایط کنونی حمایت نمی کنم.
خاشقچی سوم اکتبر ۲۰۱۸ پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول، به قتل رسید.
دستگاه های اطلاعاتی بین المللی و آمریکا در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان مجوز عملیات قتل خاشقچی را صادر کرده است.
با این وجود، ترامپ از محکوم کردن ولیعهد عربستان خودداری کرده و دست داشتن وی در این قتل را مورد تردید قرار داده است.
مقام های ریاض از تحقیق در مورد ۲۱ نفر به دلیل ارتباط با قتل خاشقچی خبر داده اند و این در حالی است که دادستان های عربستان در تلاشند پنج نفر از این افراد را به اتهام دخالت مستقیم در قتل این روزنامه نگار به مرگ محکوم کنند.
دولت ترامپ روز جمعه ماده فوق العاده از قانون مربوط به فروش سلاح را به کار گرفت تا به عربستان و دیگر متحدان واشنگتن در خلیج فارس بدون مجوز کنگره، سلاح بفروشد.
این حرکت ترامپ با انتقاد دموکرات ها همراه شده؛ نمایندگانی که می گویند واشنگتن تهدید ادعایی از سوی ایران را بیش از حد بزرگ جلوه داده است.
به گفته «کریس مورفی» سناتور دموکرات آمریکا، کاخ سفید قصد دارد از خلاءهای قانونی و به بهانه افزایش تنش با ایران برای فروش بمب به عربستان استفاده کند.
مشاوران کنگره می گویند در قانون کنترل سلاح، مفادی درج شده که قوانینی را برای معاملات تسلیحاتی بین المللی وضع می کند و به رئیس جمهوری اجازه می دهد که فروش سلاح را در صورت وضع فوق العاده ملی بدون مجوز کنگره تصویب کند .
ترامپ وعده داده است با فروش سلاح به سعودی ها، فرصت های شغلی بیشتری برای آمریکایی ها ایجاد کند.
شبس**اروپام**۹۱۰۹**1917
نظر شما