روزنامه ایران در یادداشتی به قلم علی یونسی نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیتها، نوشته است:متأسفانه این دست توهینها و بیحرمتیها از گذشته دور نیز در کشورهای اسلامی وجود داشته است. این گونه رفتار ناپسند، گرچه ریشه در جهل، انحراف و تعصب دارد اما این نکته که تحریک مذاهب علیه یکدیگر، برجستهسازی اختلافات مذهبی و تقویت واگرایی مسلمانان، بخش مهمی از سیاستهای دشمنان جهان اسلام است، یک واقعیت تلخ تاریخی غیر قابل انکار است. تشکیل گروههای خشونتطلب از شیعه انگلیسی تا سنی امریکایی، در قالب عناوین گوناگون همچون داعش و طالبان و تقویت گروههای تکفیری، شیعهستیز و سنیستیز و راهاندازی موضوعات اختلافی در میان مسلمانان از سیاستهای قدیمی استکبار جهانی ازجمله امریکا، انگلیس و اسرائیل بوده است.
همه ملتها و کشورهای جهان از آنچه در کشورهای منطقه همچون افغانستان، سوریه، یمن و آنچه اخیراً از تحریکات خطرناک اسرائیل و عربستان در حوزه خلیج فارس رخ میدهد، به شدت نگران هستند زیرا همه این اتفاقات صلح جهانی، امنیت منطقه و آرامش کشورهای اسلامی را هدف قرار دادهاند! پرسش مهم و اساسی در اینباره آن است که چگونه با وجود این مشکلات منطقهای و با وجود سیاست وحدتگرای امام خمینی (ره) و عملکرد انسجامبخش مقام معظم رهبری و راهبرد دولت خدمتگزار مبنی بر رعایت حقوق شهروندی، این اتفاقات ناپسند و مخالف مصالح ملی و امنیت کشور، هر از گاهی در جامعه رخ میدهد؟ پاسخ آن است که تاکنون برخورد و علاج ریشهای و اساسی با قضیه صورت نگرفته است. به نظر میرسد که همه باید تلاش و همت کنیم تا ریشه این اعمال و رفتار تفرقهافکن در جامعه خشکانده شود.
برخورد امنیتی و قضایی با هتاکان حرمتشکن، بخشی از اقدامات لازم است اما مهمتر از آن، این است که همه علما، روشنفکران و نخبگان دلسوز جوامع اسلامی از شیعه و اهل سنت، میبایست شجاعانه به میدان آیند و به مقابله با جریانهای تفرقهافکن پرداخته و مردم جوامعشان را به وحدت و انسجام اجتماعی دعوت کنند. بر اساس متن قانون اساسی که میثاق ملی ما ایرانیان است و همچنین بر مبنای استراتژی نظام، هیچ مسألهای برای جمهوری اسلامی ایران مهمتر از موضوع انسجام وحدت ملی نیست. امنیت و عدالت که آرمانهای مقدس نظام است زمانی مستقر میشود که وحدت ملی و دینی استقرار پیدا کند. لذا علمای اسلام و متفکران ایرانی باید در نهادینه شدن کرامت انسانی، رعایت حقوق شهروندی و حرمت اهانت به مقدسات مذاهب و ادیان در جامعه تلاش کنند.
البته تا رسیدن به آن آرمان و نهادینه شدن آن فرهنگ، قوانین اجرایی میبایست به گونهای باشد که همه هموطنان به درستی بدانند که نظام با هتاکان، حرمتشکنان و تفرقهافکنان برخورد قاطع خواهد داشت زیرا سیاست کلان جمهوری اسلامی ایران بر مبنای همدلی و انسجام ملی است و بر این اساس نظام این قبیل رفتارها را برنمیتابد و آن را مخالف مصالح و امنیت کشور میداند. بدین جهت، درخواست مؤکد همه دلسوزان نظام و ایران عزیز آن است که مجلس شورای اسلامی در اقدام فوری، قانون مجازات هتک حرمت و توهین به مقدسات ادیان و مذاهب را به تصویب برساند تا در آینده شاهد این گونه رفتارهای ناپسند در جامعه نباشیم.
منبع: روزنامه ایران،1398،03،07
گروه اطلاع رسانی**1893**9131
نظر شما